Skocz do zawartości
Malibu Shop

Perfumy męskie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarzuciłem sobie pierwszego od dawna dzisiaj globala Kenzo PH. Pięknie wybrzmiewa w tych ~15°:thumbup::cool:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Intense akurat dobra pogoda jest :thumbup:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo szukałem fajnych letnich zapachów dla mojej kobiety. Dla mnie perfumy damskie zwłaszcza te na lato muszą być trwałe. Yves Saint Laurent Libre to nie ukrywam mój ulubiony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Carol19

Na lato właśnie specjalnie trwałe nie powinny być (ani zbyt mocne), bo mogą zmęczyć. Ten Libre mi wygląda bardziej za zapach na wiosnę i jesień niż samo lato.

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.09.2021 o 16:50, ODIN85 napisał:

Intense i Absolut.

Póki co testowałem Intense i podchodzi pod mojegu ulubionego Pure malt więc na plus:thumbup:

Też właśnie myślę o zakupie czegoś z tej trójki (for men / intense / absolute) na jesień/zimę. Jeszcze po głowie chodzi mi Encre Noire od Lalique oraz London od Burberry (podobne cenowo). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takich na zimę na oku mam klona pure havane - Reyane Tradition Insurrection Ii Wild, ale to dopiero po tym bentleyu silverlake i Givenchy Gentleman edp. Dumam też nad Gurleę L'Instant w wersji edp (edt już mam), ale dość ludki narzekają w porównaniu do nieprodukowanej już extreme, a i cenowo kiepsko to wygląda z tą marką w ostatnim czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie ceny poszły do góry w perfumeriach internetowych. Patrzę na nowego Dior Sauvage Elixir i w e-glamour kosztuje 609zł za 60ml, to już w Douglasie na promocji trzeba dać ok 500zł. Za inne setki od Diora trzeba dać od 350zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi są dwie w takiej sytuacji - sprzedać dużo, ale tanio, albo mało i drogo. Od dłuższego czasu wydaje się, że ta druga opcja jest wdrożona. Nie jest dobrze. Głównie kupuje na notino i lipa solidna - ceny zwykle dupiaste, ciężko cokolwiek sensownego wyszukać, a i tak znów mi koszyk wyczyściło z dwóch flaszek z w miarę atrakcyjnymi cenami, bo dobrymi nie można tego było nazwać. Żeby broń Boże ktoś kodu nie wykorzystał, jak to zwykle było i dlatego notino/iperfumy miały sens. Kiedyś nie do pomyślenia, teraz już chyba trzeci czy czwarty raz taki mi numer zrobili. Odechciewa się zakupów. Polowałem też na tego Bentleya Silverlake, ale ani razu nie miał typowo bentleyowej ceny. Teraz perfumehub mi pokazuje jakieś absurdalne 457zł za tego benka, także iksde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te podwyżki to nie przypadkiem konsekwencja obowiązującego stosunkowo od niedawna Nowego Wału?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Ceny w takim notino wywaliły w kosmos już w 2020. Kiedyś był to sklep, gdzie były bardzo czasami atrakcyjne strzały. Zwłaszcza jak się upolowało w dobrym momencie, bo zwykle się często zmieniały ceny algorytmem. Wtedy dodawało się taki produkt do koszyka i czekało na akcję z kodami promocyjnymi. Cena w koszyku się nie zmieniała i ludzie trzymali nieraz długimi miesiącami różne ustrzelone zapachy, które ich interesowały i czekali na kody, żeby wtedy kupić. Notino o tym dobrze wiedziało, bo długi czas właśnie tak budowali klientów wśród tych obeznanych w takich akcjach. Ale właśnie w 2020 zaczęli po prostu kasować ludziom koszyki przed każdą większą akcją z kodami, rabatami itd. Zrobili to w momencie, kiedy jednocześnie ceny w ich sklepie zaczęły rosnąć w stosunku do tych tańszych jak eglamour, także cios podwójny. I tym sposobem notino jest na dzień dzisiejszy jest jednym z droższych sklepów z cenami bazowymi, akcje z koszykiem ubili, a w dodatku przed każdą akcją promocyjną pobijają ceny w sklepie, które praktycznie niwelują promocję - czyli januszerka na całego:szczerbaty:

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu brałem Guerlain L´Homme L´Eau Boisée 100ml na e-glamour za ok 165zł. Patrzę teraz a cena za 50ml to 259,99zł ? Guerlain zawsze maił dobry stosunek ceny do jakości. Flakon 100ml był  w cenie ok 180-220zł. Teraz patrzę na ceny w Notino i wypusty z serii Ideal są w kosmicznych cenach: L'Homme Idéal EDP 479,00 / EDT 359,00; L'Homme Idéal Extrême 519,00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Ceny tej marki, to już całkiem wystrzeliły. Miałem w koszyku kiedyś po 150-160zł za 100ml w notino boisee i homme - tego mojito podobnego. Mogłem brać, ech. Jeszcze nawet był vetiver 200ml w tej cenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam czy lepiej nie kupić zestawu Bentley for Men / Intense /  Absolute. Ceny jeszcze na poziomie ok 110-120zł, obawiam się że zapachy mogą podskoczyć jak Guerlain. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem L'Instant de Guerlain pour Homme 100ml za 183zł na e-glamour, patrzę a na dolce.pl jest po 379zł ? ładne dysproporcje pomiedzy perfumeriami internetowymi, a kiedyś dolce było dość tanim sklepem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edt? Bo jak edp, to taniutko. EdT też nie jest źle. Mam ten zapaszek i o ile parametry jakieś wybitne nie są, to kompozycja jest świetna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDT ale w planach też jest EDP, Heritage i Vetiver (oczywiście poniżej 200zł za 100ml). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z edp będzie bardzo ciężko. Nawet kilka lat temu ceny były mocno takie se właśnie edp, a nigdy nie udało mi się go wyszukać poniżej 300zł/100ml. Przez pewien czas był nawet w okolicach 400 za 50ml w notino. Słaba dostępność jest niestety wersji edp u nas w kraju. Vetiver ciekawy zapach, ale mocno niedzisiejszy. Raczej dla eleganckiego faceta po 50, nawet 60. Tak to widzę na dzień dzisiejszy.

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię mieć "dziadka" w kolekcji. Teraz jego rolę pełni Dunhill Icon, Vetiver jest specyficzny i mocno oldschoolowy. Tak teraz rzuciłem okiem na stronę Guerlain i flakony 100ml wyceniane są na 100 $. Pewnie te zapachy, które jeszcze można kupić za ok 200zł to są ze starszych partii, Sephora wyceniła Vetiver 100ml na 505zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż. Dziadek, to jest faktycznie, ale też czasem lubię kontrowersyjne współcześnie zapachy - ale w domu, nie na wyjście. Taki Salvador dali pour homme - nadal nie zdecydowałem się na flakon, bo by mi się marnował, ale lubię co kilka miesięcy sobie z próbki troszkę pomazać po nadgarstku i się sztachnąć tymi lochami i eleganckimi wampirami, a nawet wampirkami w płynie. No, ale to zapach o wiele bardziej kontrowersyjny jak Vetiver. Każdemu, komu dałem niuchunąć, to wykrzywia twarz, ale ja nadal widzę w nim pewien magiczny element, tylko nie potrafię tego rozgryźć - co konkretnie mnie w nim tak czasami urzeka. 

Szkoda, że polityka notino tak się zmieniła na niekorzyść klientów. Kiedyś mnóstwo próbek mieli, niższe ceny - chciało się testować nowe zapachy, a teraz po skompletowaniu już niemałej półeczki zapał jednak osłab dość wyraźnie u mnie, a sytuacja na rynku tylko to pogłębia. 

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.01.2022 o 14:31, Kelam napisał:

Ale właśnie w 2020 zaczęli po prostu kasować ludziom koszyki przed każdą większą akcją z kodami, rabatami itd.

A ja się zastanawiałem czemu na drugi dzień w koszyku było pusto... Zagadka rozwiązana. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie uzywam ysl l'homme, cos podobnego do nich polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trussardi Riflesso jest ponoć dość podobne. Świeższe, ale zbliżone i niby nieco lepsze parametry. Ale nie testowałem osobiście, więc głowy nie dam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EAU DE PARFUM z 2022 to nowy zapach, mam nadzieję że nie grzebali przy klasyku i tylko flakon wymienili.

o.yXciwUBA9ph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi