Skocz do zawartości
Malibu Shop

Perfumy męskie

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie uzywam ysl l'homme, cos podobnego do nich polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trussardi Riflesso jest ponoć dość podobne. Świeższe, ale zbliżone i niby nieco lepsze parametry. Ale nie testowałem osobiście, więc głowy nie dam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EAU DE PARFUM z 2022 to nowy zapach, mam nadzieję że nie grzebali przy klasyku i tylko flakon wymienili.

o.yXciwUBA9ph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie może być. Jaka jest tendencja do kombinowania przez producentów, to wiesz. Będziesz kupował nowy flakon? Ja swój oszczędnie używam, więc raczej w tej dekadzie nie będę musiał ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat jakiś czas temu kupiłem 100ml KH bo obawiałem się wzrostu cen. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bentleya silverlake jak nie było w dobrej cenie tak nie ma. Próbek w notino kolejny rok deficyt. Ceny wysokie. Zdycha nam ten rynek. Jeszcze na perfuforum uber cenzura i niszczenie społeczności przez nowych upośledzonych modów i szefa admina - chyba właściciela. Jak kryzys, to na całego[:|].

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwala mnie wydawanie kolejnych wariacji EDP, które nie mają za dużo wspólnego z pierwowzorem EDT. Teraz YSL wypuszcza L'Homme Eau de Parfum choć na rynku jest L'Homme Le Parfum. Guerlain też dobre jest. Jakiś  czas temu ujednolicili flakony swoich klasyków a teraz wychodzi poprawiony Habit Rouge i ląduje we flakonie z kolekcji IDEAL.

G030466_1.jpg3346470304857_1_1648035002746.jpg

Edytowane przez ghostdog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne Kenzo, muszę przetestować wersję Marine

kenzo-homme-eau-de-toilette-Marine.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda ciekawie. Ja już straciłem nadzieję na tego bentleya silverlake w normalnej cenie u nas. Zapału mam mało, ale ogólnie na liście do sprawdzenia mam dwie pozycje. Ale to raczej na jesień-zimę looknę - Givenchy Gentleman Givenchy (edp) i Gentleman Givenchy Reserve Privee. Więcej pomysłów ostatnio nie mam. Niestety zmiana polityki notino na to wpływa. Raz, ze ceny od kilku lat są odrealnione, to dostęp do próbek praktycznie ubity. Kiedyś było tego setki różnych pozycji do sprawdzenia, a teraz szkoda gadać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet Silverlake już nie szukam, nie wiem o co chodzi z tym zapachem. Przecież inne są bardzo dobrze dostępne i w dobrych cenach. To nie była jakaś wersja limitowana. Ja kupiłem Dior Homme Cologne 2013 na lato, pojawiła się ostatnio wersja 2022 i chyba została wykastrowana (pojawiają się negatywne opinie). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio zmieniłem pachnidło z Adidas Moves, na Dior Savage Elixir, i muszę przyznać, że całkiem fajnie pachnie, i dosyć długo, tylko ta cenna ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły skok cenowy, sam myślę o wersji Elixir. Choć na liście jest kilka zapachów, które miałem już od dłuższego czasu zakupić np. Dior Eau Sauvage czy Viktor&Rolf Spicebomb. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety cena zwala z nóg, ale naprawdę zapach jest mega przyjemny, nie jest przesadnie intensywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Pitross20Elixir miałem okazję niuchnąć - jak dla mnie ok, ale tylko ok. Cenowo absurd jak na taki zapach. Diory nigdy tanie nie były, ale bez przesady. Co do skoku z adidasa na diora, to niekoniecznie jest tak, że to idealne rozwiązanie. Imo lepiej mieć w kolekcji co najmniej kilka różnych zapachów, niż bombardować się tylko diorem 24/7. Imo jednozapachowcy sami sobie robią krzywdę, bo nawet najlepszy zapach używany nonstop z czasem obrzydnie, zwłaszcza osobom bliskim czy współpracownikom. Mimo kiepskich cen w ostatnich latach, to nadal jest całkiem sporo różnych perfum do 100/150/200 które warto mieć. I to sensowniej wyjdzie jak jeden przepłacony elixir. Ogólnie powiem tak - po higienie najważniejsze, żeby prysnąć się czymkolwiek. Taka podstawa. To już będzie więcej niż 80% chłopa na ulicach, co to ledwo chodzi domyta :szczerbaty:. Ogarnąć sobie z 2-3 zapachy na lato/wiosnę, 2-3 na jesień-zimę i już jesteś w zakresie górnych 2%:szczerbaty:. Najróżniejsze propozycje zapachowe masz tutaj w tym topicu na xx wcześniejszych stronach. Info o perfumach niezbyt szybko się dezaktualizuje, bodaj tylko w przypadku jakieś srogiej reformulacji. Perfuforum mimo obłąkanej administracji i moderacji też można przeglądnąć. 

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, a Dior, przerzuciłem się głównie dlatego z tego Adidasa, iż zaczyna go brakować w sklepach i coraz ciężej o ten zapach.

Dodatkowo mam jeszcze Aspena, tez fajny perfum, ale używałem go bardzo długo i trochę mi się znudził.

Ten Dior wiadomo cenę z kosmosu, no ale chciałem spróbować to mam, na razie mi i innym bardzo się podoba, ale pewnie do czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi