Forum PCLab.pl: Któa płyta x570 ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (10 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Któa płyta x570 ?

#181 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2613
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 05 Październik 2019 - 11:12

Ten opis na stronie producenta wprowadza w blad , bo w innym opisie już parametry są takie same jak w tufie, czytając słabsze i nie sugerują już daca. W praktyce ta płyta nie ma daca. Co do alc1220 vs dedykowane karty , to wydaje mi się, że alc1220 gra na poziomie tanich dedykowanych kart i nie jest źle . Alc1200 jakość dźwięku ma zdecydowanie lepsza niż alc892 , ale przez to że nie ma daca sluchawki jakoś super głośno nie grają. Grają tak na styk . Na razie nie inwestuje w lepsza dźwiękowke, alc1200 daje radę w apexie w przeciwieństwie do alc892 . Teraz pozycjonowanie i zasięg slyszalnosci jest większy. Nie mam większego problemu z ustaleniem czy ktoś jest na górze czy na dole :) . A posiadam sluchawki bez fajerwerek, typowe budżetówki hd681 od superluxa.

Załapałem się na cashbacka Asusa, akurat idealnie faktura wystawiona , wiec dymu o wprowadzenie w błąd nie będę robił. Asus za 598zl , to dobra cena . 210zl dokladki do tomahawka mnie wyszedł, wiec do przełknięcia:)

Ten post był edytowany przez novi dnia: 05 Październik 2019 - 11:17


#182 Użytkownik jest niedostępny   Zas 

  • Xyź
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8071
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 05 Październik 2019 - 12:27

Zobacz postnovi, o 05 Październik 2019 - 11:02, napisał(a):

Panowie , ma ktoś dostęp do świeżych sterowników sata/ahci po ryzena ? Moj błąd dysku może być wywołany sterownikiem , zainstalowałem amdsata.sys ręcznie w menadzerze urządzeń i pc mi się znowu włącza po 15min xd. przed formatem miałem to samo , i akurat ten sterownik Z 2015r to powoduje.

Nie wystarczą standardowe z Windows?

Ten post był edytowany przez Zas dnia: 05 Październik 2019 - 12:27


#183 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1624
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 05 Październik 2019 - 12:31

Po prostu nie ma czegoś takiego jak sterowniki SATA/AHCI pod Windows 10 dla AMD - oficjalnie.

https://www.win-raid...Me-Drivers.html - nieoficjalnie.

Ogólnie nie warto tego ruszać: https://www.amd.com/...t/kb/faq/pa-250

Ten post był edytowany przez caleb59 dnia: 05 Październik 2019 - 12:38


#184 Użytkownik jest niedostępny   Zas 

  • Xyź
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8071
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 05 Październik 2019 - 13:38

I właśnie to niektórzy instalują? :hmm:
Sterowniki pod 7 i 8.1 dla starych chipsetów pod AM2/3? :lol2:

To ja nie jestem zaskoczony, że nie działa.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu...

Ten post był edytowany przez Zas dnia: 05 Październik 2019 - 13:39


#185 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2613
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 05 Październik 2019 - 13:51

W podglądzie zdarzeń sypie mi błędem dysku cruciala, jedyne wyjście podobno to podmienić sterowniki sata/ahci . Dedykowany sterownik amd powoduje bardzo długie wczytywanie systemu. Oryginalny Windowsa sypie błędami, podobno przez niego mogą występować te randomowe resety . Niby to zwalczylem, ale będę spokojniejszy jeśli nie będę już miał tego spamu w podglądzie zdarzeń

#186 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1624
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 05 Październik 2019 - 14:40

Chociaż w tym Crucialu M500 masz wgrany firmware MU05?

Cytuj

This firmware update addresses the following items:
- Improved stability, Efficiency, and Performance during power state transitions
- Improved handling of environments with unstable power supplies
- Improved handling of environments with SATA interface signal integrity issues
- Improved response time for SMART read commands
- Corrected error handling NCQ Trim Commands
- Corrected reporting of SMART Attribute 5

Ten post był edytowany przez caleb59 dnia: 05 Październik 2019 - 14:41


#187 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14851
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 05 Październik 2019 - 15:39

Zobacz postPhoenixsuple, o 05 Październik 2019 - 12:02, napisał(a):

Te karty dzwiekowe mozna o kant tylka rozbic, na moim GB mam "121dB SNR AMP-UP Audio with ALC1220 & High-End ESS SABRE 9018 DAC with WIMA audio capacitors" czyli w teori wszystko ladnie pieknie a jak niedawno zakupilem zew karte ze stopki to jak zrobilem male porownanie w dzwieku to sie za glowe zlapalem jak ten ALC1220 jest biedny. Dopoki nie mialem porownania myslalem ze to fajjnie gra :E


Jakoś nie lykam tego wcale. Mam zewnętrzną dźwiękowe xonara gdzieś o wartości 500pln i różnica między nią a Integra ALC1220 jest znikoma.

Prawdopodobnie kręci Cię przesterowany dźwięk SB a nie płaski i referencyjny.

#188 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2613
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 05 Październik 2019 - 17:22

Zobacz postcaleb59, o 05 Październik 2019 - 15:40, napisał(a):

Chociaż w tym Crucialu M500 masz wgrany firmware MU05?


Sprawdzałem pół roku temu, to miałem najnowszy firmware na nim , ale i tak ten firmware jest paro letni :)

  • (10 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych