Forum PCLab.pl: Geekbench 5 - Dawajcie wyniki - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Geekbench 5 - Dawajcie wyniki Oceń temat: -----

#81 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2183
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 28 Wrzesień 2019 - 15:03

FX-8350 4,55GHz Ramy 2072 MHz CL10
https://browser.geek...m/v5/cpu/269650
Dodaj obrazek

#82 Użytkownik jest niedostępny   rikitiki 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 67
  • Dołączył: Cz, 17 Mar 11

Napisany 28 Wrzesień 2019 - 22:04

3700x: 1297/9467 standard czyli wszystko ustawilem dobrze

#83 Użytkownik jest niedostępny   Stachu1984 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2374
  • Dołączył: Cz, 09 Lut 12

Napisany 28 Wrzesień 2019 - 22:53

:)

Dodaj obrazek

#84 Użytkownik jest niedostępny   bluebart 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 838
  • Dołączył: So, 23 Wrz 06

Napisany 15 Październik 2019 - 22:21

i5 9600K @ 5.0GHz
Mój link

#85 Użytkownik jest niedostępny   Vorek 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 24 Kwi 17

Napisany 20 Październik 2019 - 11:18

i7 2600 stock
https://browser.geek...m/v5/cpu/424694

#86 Użytkownik jest niedostępny   Aragorn96 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 22 Lut 13

Napisany 20 Październik 2019 - 11:39

i7 3770 stock
https://browser.geek...m/v5/cpu/424776

Ten post był edytowany przez Aragorn96 dnia: 20 Październik 2019 - 11:40


#87 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 20 Październik 2019 - 14:31

Zobacz postWpotrzebie2017, o 19 Wrzesień 2019 - 00:33, napisał(a):



Poprawiony wynik 2700X dzięki nowym timingom (ale CL16).

https://browser.geek...m/v5/cpu/425812

Przy CL14 byłoby jeszcze lepiej, ale nie chcę 1.45V wrzucać na ramy, bo w sumie w grach różnica 1-2 fps.

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 20 Październik 2019 - 14:32


#88 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 05 Listopad 2019 - 20:51

Zobacz postWpotrzebie2017, o 22 Wrzesień 2019 - 13:47, napisał(a):

Poprawione timingi RAM na Ryzen 3600 i mimo single channel już wynik powyżej 7k pkt w multi

https://browser.geek...m/v5/cpu/214657

1277
Single-Core Score
7244
Multi-Core Score

Wcześniejszy wynik z na szybko wklepanymi timingami
https://browser.geek...m/v5/cpu/208504


1255
Single-Core Score
6969
Multi-Core Score

Jeszcze badziej poprawione timingi
https://browser.geek...m/v5/cpu/217138

1283
Single-Core Score
7327
Multi-Core Score


Poprawione wyniki Ryzen 3600 Geekbench 5 z PBO i RAM 3600Mhz

https://browser.geek...m/v5/cpu/537038

1304 Single-Core Score
7898 Multi-Core Score

RAM bez GearDown więc 1T, ciut lepszy wynik
https://browser.geek...m/v5/cpu/555386

1305
Single-Core Score

7918
Multi-Core Score

Niestety ten mój Ryzen nie uciągnie w pełni stabilnie 3800Mhz RAM, poprzednik to potrafił. Jeszcze wyższe wyniki by były. Nadal 2700X w multi core nie dogania.

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 08 Listopad 2019 - 16:11


#89 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2545
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 07 Listopad 2019 - 18:52

Mój cieniutko i więcej nie wycisnę :D.
Ryzen 3600 4.1ghz + ram 3533mhz cl14

https://browser.geek...m/v5/cpu/549427

#90 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 07 Listopad 2019 - 18:54

A było brać X570? B450 rządzi :P

#91 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2545
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 07 Listopad 2019 - 18:58

Procek coś humory strzela, na początku śmigał 4.2 albo 4.25 poniżej 1.4v , teraz 4.1ghz i ściana, 4.2 nie robi stabilnie nawet na 1.4v. Z ramem nie chce mi się rzeźbić na 3733mhz, zszedłem na 3533mhz i z palca zjechałem timingi :). Tylko, że kiedyś miałem ram albo xmp, albo 3400mhz i może dlatego tak fajnie latał. Teraz tragedia. Ale spokojnie zaradzę na to :)

#92 Użytkownik jest niedostępny   Roberto78 

  • Veni, Vidi, Vici
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6058
  • Dołączył: Nd, 05 Mar 06

Napisany 08 Listopad 2019 - 21:38

Mój staruszek :)


528
Single-Core Score


1697
Multi-Core Score



https://browser.geek...m/v5/cpu/557230


Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Roberto78 dnia: 08 Listopad 2019 - 21:48


#93 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 460
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 10 Listopad 2019 - 10:27

R3600 + RAM 3600MHz

Wpotrzebie2017, masz Ballistiki Sport (szare)? Możesz wkleić dokładne ustawienia RAMu?

Przy tych wynikach:

1305
Single-Core Score

7918
Multi-Core Score

masz komputer stabilny?

Ten post był edytowany przez Sidr dnia: 10 Listopad 2019 - 10:30


#94 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 10 Listopad 2019 - 12:45

Białe. Szare sprzedałem, choć miały lepsze możliwości o/c.

Przy 7918 nie jest stabilne > geardown musiałem włączyć, by było. Póki co nadal kombinuję, bo niby komp stabilny, ale dźwięk się na sekundę zacina.

#95 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1844
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany Wczoraj, 19:29

Na najnowszym biosie agesa 1004. Procesor na stock/auto.
Wynik wyższy niż na pierwszej stronie w tym temacie, ale to pewnie zasługa RAMu, który jest ciut szybszy.

https://browser.geek...m/v5/cpu/575570

1253 i 7862pkt

edit
Drugi raz i ciut wyższy wynik, ale to zapewne na granicy błędu.
https://browser.geek...m/v5/cpu/575592

Ten post był edytowany przez Reddzik dnia: Wczoraj, 19:36


#96 Użytkownik jest niedostępny   Belliash 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wt, 07 Kwi 09

Napisany Wczoraj, 19:34

Zobacz postReddzik, o 11 Listopad 2019 - 19:29, napisał(a):

Na najnowszym biosie agesa 1004. Procesor na stock/auto.
Wynik wyższy niż na pierwszej stronie w tym temacie, ale to pewnie zasługa RAMu, który jest ciut szybszy.

https://browser.geek...m/v5/cpu/575570

1253 i 7862pkt


Chyba nie tylko RAMu bo swoj puscilem recznie tak samo jak na 1.0.0.3ABBA a mimo to mam wyzszy score, pomimo nizszego o ok 25MHz boosta.

#97 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany Wczoraj, 20:11

Belliash Ty masz procka z X więc w 3600 raczej trzeba PBO włączyć by mieć lepszy wynik.

  • (5 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych