Forum PCLab.pl: [Zamknięty]PRZEGLĄDARKA JE PROCESOR - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

[Zamknięty]PRZEGLĄDARKA JE PROCESOR Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   lelenomel 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 08 Wrz 19

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 19:39

Przeglądarka czy to chrome czy opera lub firefox jedzą mi cały procesor. ZZużycie w granicach 70-100%. Da coś radę zrobić z tym ?
System reinstalowany setki razy i ciągle to samo
Wirusów brak Mój link
Procesy uruchomione http://imgur.com/Kr38vxl

Ten post był edytowany przez lelenomel dnia: 08 Wrzesień 2019 - 19:40


#2 Użytkownik jest niedostępny   vcewsm2 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Nd, 20 Sty 19

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 19:47

Nie. Te wszelakie atomy i apu od amd niskonapięciowe e/g/c/z/a nadają się jedynie do ramek wyświetlających zdjęcia.
Nie wiem kto to dopuścił w ogóle od użytku i produkcji jak wydajności nie ma żadnej, nawet do głupiej przeglądarki i stron które puchną co chwila.

Nauczka na przyszłość aby nie kupować komputerów z takimi tworami.

Ten post był edytowany przez vcewsm2 dnia: 08 Wrzesień 2019 - 19:50


#3 Użytkownik jest niedostępny   lelenomel 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 08 Wrz 19

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 19:50

Zobacz postvcewsm2, o 08 Wrzesień 2019 - 19:47, napisał(a):

Nie. Te wszelakie atomy i apu od amd niskonapięciowe e/g/c/z/a nadają się jedynie do ramek wyświetlających zdjęcia.
Nie wiem kto to dopuścił w ogóle od użytku i produkcji jak wydajności nie ma żadnej, nawet do głupiej przeglądarki i stron które puchną co chwila.

Laptop HP 255 G4 właśnie z tymże procesorem. 16gb ramu powinno kompensować a nie kompensuje.
Nic się z tym nie zrobi ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   vcewsm2 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Nd, 20 Sty 19

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 19:54

Nic. Ram nie zastąpi ci mocy procesora który dusi się jak przyjdzie przetworzyć teraźniejsze www napchane .js.

#5 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • ŚwiętuJEŻ bo już 20k spamuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20134
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 19:58

Zobacz postlelenomel, o 08 Wrzesień 2019 - 20:50, napisał(a):

16gb ramu powinno kompensować a nie kompensuje.

To tak jakby powiedzieć, że małą ładowność roweru można kompensować przyczepą od ciężarówki...

To po prostu słaby CPU. 4 rdzeniowe wersje taktowane o blisko 1GHz więcej wciąż zostawiają trochę do życzenia.
Wspomniane przeładowanie stron zbędnymi skryptami można jakoś próbować rozwiązać wtyczkami typu noscript.
Oczywiście adblocker obowiązkowy ;)

Systemowy defender niestety ale potrafi przymulić słabsze platformy. Zobacz jak będzie bez niego.

#6 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 258
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 20:02

Sprzedać i kupić coś lepszego :D

Procesor ma niższą wydajność niż Pentium z 2006 roku:
https://www.cpubench...2160/2552vs1134
:kwasny:

#7 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2593
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 20:24

Mój atom w tośkowym tablecie WT8A ma 1061 punktów , u mnie firefox tak procka nie zżera pewnie dla tego że mam 4 rdzenie a nie 2 :E

Tego kto wpadł na pomysł zbudowania takiego lapka powinno się skazać na 1000 godzin oglądania Bambi albo Pocahontas (bez przerwy).

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 08 Wrzesień 2019 - 20:26


#8 Użytkownik jest niedostępny   Ksamek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 297
  • Dołączył: Wed, 28 Mar 18

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 08:38

Na ssie widać, że opera ciągnie 40 ileś %. Na drugim widać tylko obciążenie procesora, a nie jaka apka to robi. Weź pod uwagę, że wiele stron np. facebook korzysta ze skryptów, które potrafią skutecznie zamulić niejednego dobrego laptopa.

#9 Użytkownik jest niedostępny   lelenomel 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 08 Wrz 19

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 15:12

A instalacja słabszego systemu tu pomoże ? Np Windows 7 32 bit ? Tylko sterownika brakuje mi do karty sieciowej. Zaradzilibyście coś na to ?

#10 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • Wracam w 2020 roku.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7143
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 15:55

Już prędzej jakiegoś zmodowanego XP co wiąże się z nieustanną walką z niekompatybilnością. Ale na takim czymś może by trochę odżył. To APU to jest przecież jakiś żart.

#11 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • ŚwiętuJEŻ bo już 20k spamuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20134
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 16:10

To już prędzej jakiś lekkostrawny linux albo android x86.

Autorze, czy mógłbyś odnieść się do jakiejkolwiek z sugestii które się pojawiły?

#12 Użytkownik jest niedostępny   lelenomel 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 08 Wrz 19

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 20:06

Słaby ten procesor,kupiłem tego laptopa w 2017 roku a taka lipa i mało używany jest :/
Windows i to 7 może da radę udźwignąć ten procesor i trochę odmuli. Procesora niestety nie da się przelutować w tym modelu akurat. A co gdybym podkręcił ten procesor? Gwarancji i tak nie mam więc co mi szkodzi.

INSTALUJE ZA CHWILĘ WINDOWS 7 32 Bity starter. Zobaczymy jak to będzie działać.

#13 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • Wracam w 2020 roku.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7143
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 19:26

2 dni się ładuje?

#14 Użytkownik jest niedostępny   lelenomel 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 08 Wrz 19

Napisany 05 Październik 2019 - 18:47

Dobra. Trochę mnie nie było. W7 Starter 32 bity tez muli. a da rade zmienic procesor w tym laptopie ? nawet lutowany ?

#15 Użytkownik jest niedostępny   B166ER 

  • Hope of Light
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11687
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 04

Napisany 05 Październik 2019 - 18:53

Proszę poprawić temat Autorze.

Regulamin forum: 12. Nie piszemy dużymi literami, zwłaszcza w temacie wątku.


EDYCJA:

W związku z niezgodnością z regulaminem temat zostaje zamknięty i przeniesiony do śmietnika.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych