Forum PCLab.pl: ASUS B450 TUF Gaming Pro problem z Aura Sync - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

ASUS B450 TUF Gaming Pro problem z Aura Sync HyperX Predator RGB 3200MHz

#1 Użytkownik jest niedostępny   Krzy5i3k 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 513
  • Dołączył: Cz, 18 Gru 14

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 20:12

Hej,
Dzisiaj podczas podkręcania pamięci RAM komputer się nie uruchomił po przesadzonym OC (bez zmiany napięcia - za niskie timingi).
Kości z stałego świecenia na czerwono zresetowaly się i wróciły do domyślnej zmiany kolorów.
Od tego czasu mam problem z Aura Sync która albo nie włącza się w ogóle (program przestał odpowiadać) albo po w ogóle nie wykrywa pamięci po downgrade do starszej wersji Aura.
Kości normalnie działają podkręcone do 3800MHz, jednak za nic w świecie nie da się sterować podświetleniem.

Jakiś pomysł co się stało i co z tym zrobić?

Ten post był edytowany przez Krzy5i3k dnia: 14 Wrzesień 2019 - 20:20


#2 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 663
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 21:16

Miałem to samo ale z kartą graficzną.
Odinstaluj aura sync
następnie usuń ten folder:
Dodaj obrazek

Zainstaluj aura sync.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Krzy5i3k 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 513
  • Dołączył: Cz, 18 Gru 14

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 22:38

Udało mi się usunąć ten folder w trybie awaryjnym i po kilku reinstalacjach Aury i ręcznym instalowaniu usług w końcu zadziałało :).
Dzięki.

Ten post był edytowany przez Krzy5i3k dnia: 14 Wrzesień 2019 - 23:38


#4 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 663
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 00:12

Zobacz postKrzy5i3k, o 14 Wrzesień 2019 - 23:38, napisał(a):

Udało mi się usunąć ten folder w trybie awaryjnym i po kilku reinstalacjach Aury i ręcznym instalowaniu usług w końcu zadziałało :).
Dzięki.


Nie ma za co. Super że się udało.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych