Forum PCLab.pl: Ram, bluscreen "rzudd" i późniejsza stabilność w grach. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ram, bluscreen "rzudd" i późniejsza stabilność w grach.

#1 Użytkownik jest niedostępny   m2nster 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 10:35

Witam wszystkich i po kolei
Sprzęt jak w w stopce.
Miałem kłopoty z bluescreenem rzudd, wyłączyłem pamięć wirtualna.
Nie jestem w stanie grać dłużej w division 2 niż 5 minut, bo wywala do pulpitu często z zawieszeniem całego windowsa.
Zweryfikowałem pliki gry, przetestowałem ram aplikacja systemowa, brak błędów.
Co dalej, jak żyć, znaczy grać? ;)

#2 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 663
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 11:03

Profil XMP załadowany ?
Jeśli tak to go wyłącz i wtedy potestuj.
Używasz Aura Sync ?

Ten post był edytowany przez RsNeo dnia: 15 Wrzesień 2019 - 11:03


#3 Użytkownik jest niedostępny   m2nster 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 11:17

Xmp włączone,
Aura od początku wyłączona
Zrobię testy bez profilu i dam znac

#4 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • krzem gotuJEŻ, węgiel zdrapuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19980
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 11:17

rzudd to chłam od razera. Przeinstaluj/zaktualizuj/usuń.

#5 Użytkownik jest niedostępny   m2nster 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 11:25

Dobrze wiedzieć że to wina razera, bo się zastanawiałem jak na nowej platformie, mam te same bugi.Dodaj obrazekDodaj obrazek
Mozliwe, ale system powinien dzialac stabilnie bez pamieci wirtualnej przy 16gb ramu. a tutaj wystarczy ze wyjde z bazy i gra sie zamyka, czarny ekraz myszka i tylko twardy reset pomaga.

Ten post był edytowany przez m2nster dnia: 15 Wrzesień 2019 - 11:34


#6 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • krzem gotuJEŻ, węgiel zdrapuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19980
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 11:34

Czyli rozwiązaniem wcześniejszego problemu jest inny problem? :E

Przywróć pamięć wirtualną na auto.

#7 Użytkownik jest niedostępny   m2nster 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 15 Wrzesień 2019 - 11:58

Zobacz postMitycznyJeż, o 15 Wrzesień 2019 - 11:34, napisał(a):

Czyli rozwiązaniem wcześniejszego problemu jest inny problem? :E

Przywróć pamięć wirtualną na auto.

no tak byloby najszybciej, ale z drugiej strony, czemu to nie dziala? ram przeszedl test bez problemu bez xmp i z nim. inne sugestie?

#8 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 663
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 18:19

Zobacz czy w tle nie masz uruchomionego procesu o nazwie lightingservice.exe
Jeśli tak wykiluj go na czas gry u mnie on powodował wywalanie się td2

#9 Użytkownik jest niedostępny   m2nster 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 17 Wrzesień 2019 - 15:48

Zobacz postRsNeo, o 16 Wrzesień 2019 - 18:19, napisał(a):

Zobacz czy w tle nie masz uruchomionego procesu o nazwie lightingservice.exe
Jeśli tak wykiluj go na czas gry u mnie on powodował wywalanie się td2


Mialem aplikacje, wywalilem, ale niestety nic to nie zmienilo.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych