Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Seledynowy Pou

Wymiana Ryzen 5 2600 na Ryzen 5 3600 lub Ryzen 7 3700X

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość zamiany swojego Ryzena 5 2600 na Ryzena 5 3600 dopłacając 300 zł, lub do ryzena 7 3700x dopłacając 1000 zł

Jak myślicie opłaca się taka zamianka ? Chodzi mi o wydajność w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 3600 za 300zł się opłaca ale wszystko zależy od tego jak twoja płyta przyjmie Ryzena 3600 :)

Cudów wydajnościowych się nie spodziewaj. Jak ustawisz Ryzen 3600 na 4,2 to będzie ok. 10% szybszy w grach niż 2600 4Ghz. Jedynie w grach "jednowątkowych" zyskasz 20-25%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta powinna to łyknąć przy okazji wymienię pamięci na 3600 mhz, proca zostawię na auto by sobie boostował w grach na 4.2. Jeszcze chodzi mi po głowie wymiana rtx 2060 na rtx 2060 super, ale musiałbym swojego opchnąć za 1400 zł (200 zł staty w dniu zakupu) i dołożyć 500 zł do rtx 2060 super, nie wiem czy mi się to kalkuluje, tak mieszają na rynku że na wymioty mnie zbiera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500zł za chyba 15% wzrostu wydajności... raczej nieopłacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani 2600 na 3600, ani 2060 na 2060s nie są opłacalne. Chcesz to wymień, ale dla mnie pieniądze w błoto. Gdybyś nie miał NIC i miał wybierać, to dopłata byłaby sensowna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmiana na ryzena 3600 z 2600 wyjdzie "tylko" 300zl to warto, ja poplynalem w około 800zl żeby nie mieć żadnych problemów, i żeby platforma działala Oki . W grach e-sportowych nadrabia , nawet w codziennym użytku czuć wyższa wydajność. Ale trzeba brać poprawkę, że nie każdy egzemplarz nowego ryzena , będzie bezproblemowo działał na starszej płycie niż x570. Ja już prawie osiwialem z walka , żeby działał na b450, nie udało mi się, dlatego poszedłem w x570 , teoretycznie wszystko działa Oki, ale to za świeży temat bym mógł powiedzieć że już jest idealnie . Co do karty , no właśnie ciężki temat . Zależy co oczekujesz od karty? Wysoki fps? Gra na 1440p, qhd, 1080p ? Wszystko wpływa na opłacalność modernizacji , i ukazuje w co lepiej zainwestować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym wiedział że 2070 super za około 2500 zł wystarczy na 5 lat to mógłbym zainwestować i dopłacić 1100 zł do rtx 2070 super.

Wysoki stabilny fps na 1440p

Teoretycznie zmieniam sprzęt dość często go modernizując i nie tracąc zbyt wiele mam zawsze przyzwoity sprzęt.

Muszę to jeszcze przemyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2070 super na pewno nie wystarczy na 5 lat, nie oszukuj się. Chyba że mówimy o odpalaniu płynnie gier za 5 lat na średnich ustawieniach, to tak, sprawdzi się (ale wątpię że o takim poziomie rozmawiamy).

Rozsądniej byłoby wziąć słabszą kartę, ale wymienić wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówisz, teraz wyjdą nowe konsole, potem karta nie starczy :), w dobrym czasie ponad 5 lat temu kupiłem gtx 970 i karta od początku do końca świetnie się sprawdzała.

No cóż mam tego rtx 2060, zostawię go wydajność mi starcza, a za 3 latka wymienię na inną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym wiedział że 2070 super za około 2500 zł wystarczy na 5 lat to mógłbym zainwestować i dopłacić 1100 zł do rtx 2070 super.

Wysoki stabilny fps na 1440p

Teoretycznie zmieniam sprzęt dość często go modernizując i nie tracąc zbyt wiele mam zawsze przyzwoity sprzęt.

Muszę to jeszcze przemyśleć.

Konsole mają mieć coś o wydajności rx5700xt, więc na 5 lat wystarczy również 2070 Super ale jak zwykle na PC trzeba będzie schodzić ze szczegółami, a na 1440p to już na pewno. Do utrzymania FHD 60 fps na wysokich powinna wystarczyć ale to i tak wróżenie z fusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kupiłem rtx 2070 za 1800 zł z x-komu 36 miesięcy gwarancji msi armour, także dopłaciłem 200 zł i jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...