Forum PCLab.pl: Komputer do 4500 z monitorem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komputer do 4500 z monitorem Dobrze wybralem? Co radzicie? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 10:58

Witam, domyślam się, że takich tematów było multum ale chciałbym prosić was o opinię takiego zestawu lub co ewnentualnie byście zmienili:
Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk MAX
HYPERX Predator DDR4 3200 Mhz
SSD ADATA XPG 5X6000 Lite 512 GB
GTX 1660 Ti Gaming X / Armor / Ventus XS / Gigabyte ( którą polecacie w stosunku wydajność/cena ?)
Obudowa SPC Regnum RG 4T Pure Black
I jezcze pytanie odnośnie zasilacza, posiadam stary działający Corsair VS550 550W, nada się czy lepiej kupić nowy np: SPC Vero L2 600W ?
Monitor: AOC C24G1

#2 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3195
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 12:23

Mobo na np b450 aorusa elite (z tymi maxami część ludzi ma problemy - zimny start itp), ramy ballistix 2x8gb 3000mhz CL15 - ładnie się kręcą więc takie 3400mhz bez zmiany timingów nie powinno być problemem. GPU w wersji armor - za gaming x nie ma co przepłacać, ventus to szit, a gaming od gigabyta za drogi. Zasilacz wystarczy.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 14:01

Nie lepiej już aorusa pro? O ile dobrze kminie 32 Mb na BIOS, nie jestem przekonany co do tych RAM nie jestem specem podkrecania. Czyli corsair mam rozumiec wystarczy ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9150
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 11:20

W tej cenie na spokojnie masz zestaw z Ryzen 5 3600 i RX 5700

https://proline.pl/koszyk/cf9a4695

Poprosić tylko o aktualizację biosu na płycie.
Zasilacz spokojnie może zostać.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 12:03

Wszystko fajnie tylko rx za cichy i za chlodny nie jest

#6 Użytkownik jest dostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12594
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 12:11

Dla mnei rx to mimo wszystko karty dla fanów ;)

Obiektywnie gtx 1660ti jest bardziej bezproblemowy.
Poszukaj może jednak jakiś promocji na rtx 2060 non super?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 14:17

Rozejze sie, ale jesli 1660 ti pociagnie wszystko na fhd full detale to nie ma sensu chyba ;)

#8 Użytkownik jest dostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12594
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 14:40

Metro, Control , pewnie kilka innych i się można pozbyć złudzeń. Za rok czy dwa może już mocy brakować. Zmieniasz karty często ok, co 3 czy 4 lata to dopłać.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 16:23

Widze uzywke 2060 supermozna dorwac za 1600/1800

#10 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 19:07

Zostaje jeszcze kwestia płyty głównej, niektóre obsługują niskie taktowania pamieci RAM, skoro te maxy nie sa najlepszym wyborem to co? Okrojony bios tez nie wchodzi w gre, juz wole te 50-100 pln doplacic

#11 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9150
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 08:13

RX 5700 to nie 5700 XT a i zawsze można podratować się undervoltingiem.
B450 Elite pod R5 2600 spokojnie wystarczy. Jak chcesz, to masz Aorus Pro za kilka dyszek więcej.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Wz01 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 22 Wrz 19

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 10:10

Zobacz postCaps, o 24 Wrzesień 2019 - 08:13, napisał(a):

RX 5700 to nie 5700 XT a i zawsze można podratować się undervoltingiem.
B450 Elite pod R5 2600 spokojnie wystarczy. Jak chcesz, to masz Aorus Pro za kilka dyszek więcej.
r5 3600, z kart amd rezygnuję, głośne i ciepłe. Czym się różni elite od pro, jedni pisza ze elite lepszy, inni ze pro, mam metlik juz...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych