Forum PCLab.pl: i5 3470 niedomaga - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i5 3470 niedomaga

#1 Użytkownik jest niedostępny   adrian339 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 55
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 17

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:30

Witam, Składam sobie taki komputerek " odzysku " bo miałem kilka części. Odpaliłem cinebencha 15 i cinebencha 20 żeby przetestować starą i5 3470 :cool: . Zadziwił mnie wynik na poziomie 100p, gdzie te procesory osiągają do 400p - 500p
Jak myślicie o co może chodzić ? Bios resetowałem. Procesor ma 3.6ghz w turbo, na OCCT jego zegray stoją na 3.4ghz. Może to płyta ? syf na H61 ale miałem tych płyt parę i dają radę z tymi i5
Może ktoś będzie wiedział o co chodzi , góry dzięki :D

#2 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12393
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:33

Jarasz się benchmarkiem czy faktycznie niedomaga? :hmm:

#3 Użytkownik jest niedostępny   adrian339 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 55
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 17

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:36

Te Procki mają wynik na tych benchmarkach ok 500p i tyle zazwyczaj miały jak testowałem. Ten ma 100p a benchmark robi sie z 5 min
:lol2: :lol2: :lol2:

#4 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12393
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:39

Skoro to nie bios to może coś z systemem...

#5 Użytkownik jest niedostępny   adrian339 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 55
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 17

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:42

raczej wątpię, co ma system do tego ? :hmm:

#6 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5256
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:49

Zobacz postadrian339, o 23 Wrzesień 2019 - 21:42, napisał(a):

raczej wątpię, co ma system do tego ? :hmm:

Zjada wydajność procka? Jakieś łatki w tle lecą? Indeksowanie? Powodów może być 5 mln, dopóki ich nie wyeliminujesz. Zasadniczo jeżeli procek dostaje swoje papu z sekcji i normalnie boostuje to nie powinno być nic sprzętowego. Ergo, sprawdź system.

#7 Użytkownik jest niedostępny   adrian339 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 55
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 17

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:54

Kuźwa, serio system :o Dzięki ! :D Podpiąłem teraz drugi dysk z Windowsem i wszystko okej, prawie 500p ale to dziwne, bo system jest świeży bardzo i pusty.

Ten post był edytowany przez adrian339 dnia: 23 Wrzesień 2019 - 20:59


#8 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5256
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 21:39

Widocznie nieświeży jednak :D dziwisz się, Windows potrafi sam siebie zabić dzień po aktualizacji. To, lub masz kiepski dysk i procek męczy nawet proste operacje w tle :E

#9 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18542
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 26 Wrzesień 2019 - 01:12

Uruchom render "corone"

https://drive.google...iew?usp=sharing

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez leven dnia: 26 Wrzesień 2019 - 01:16


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych