Forum PCLab.pl: czy mogę połączyć te pamięci ram hyperx - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

czy mogę połączyć te pamięci ram hyperx

#1 Użytkownik jest niedostępny   smykson13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Wt, 24 Wrz 19

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 08:29

Witam

Mam obecnie ram hyperx predator 2x4 GB 3000Mhz i zastanawiam się czy mogę do niego dołożyć pamięć hyperx Fury 2x4 GB 3000 Mhz. To znaczy wiem, że mogę, ale czy te kości będą ze sobą kompatybilne??? Producent, taktowanie oraz wielkość pamięci są takie same, ale nadal się zastanawiam czy to będzie działać jak należy. Dodam, że dwie kości predator kosztują 300 zł i są trudno dostępne, a fury kosztują 240 zł więc pod tym względem też jest to opcja do rozważenia.

mój PC:
płyta główna: msi b450 a-pro
precosor: ryzen 5 2600
karta graficzna: msi gtx 1660 TI gaming x
zasilacz: silentiumPC M2 600W

#2 Użytkownik jest dostępny   Phill76 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 817
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 09:24

Lepiej je sprzedaj i kup 2x8 GB ...

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 24 Wrzesień 2019 - 09:24


#3 Użytkownik jest niedostępny   smykson13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Wt, 24 Wrz 19

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 09:26

Zobacz postPhill76, o 24 Wrzesień 2019 - 09:24, napisał(a):

Lepiej je sprzedaj i kup 2x8 GB ...

też o tym myślałem, ale zanim sprzedam itp to trochę dużo zabawy :D a jakby do tych 2x4 dołożyć takie same 2x8 to nie byłoby problemu z konfiguracją 2x4 + 2x8 ???

Ten post był edytowany przez smykson13 dnia: 24 Wrzesień 2019 - 09:27


#4 Użytkownik jest dostępny   Phill76 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 817
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 09:28

W teori powinno to działać , ale różnie z tym bywa ... Przy 4 bankach możliwe , że będziesz musiał obniżyć taktowanie .

#5 Użytkownik jest niedostępny   smykson13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Wt, 24 Wrz 19

Napisany 24 Wrzesień 2019 - 09:45

chyba masz rację phill :D zakupie sobie 2x8 Gb z wyższym taktowanie 3200 mhz za 380 zł, a moje kości wystawie za jakieś 200 zł i z czasem powinny się ulotnić.

Dzięki i pozdrawiam.

#6 Użytkownik jest dostępny   Phill76 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 817
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 25 Wrzesień 2019 - 09:20

https://www.x-kom.pl

Gorący strzał za 289 !!!

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 25 Wrzesień 2019 - 09:22


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych