Forum PCLab.pl: GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB będzie dobra ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB będzie dobra ? Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 26 Wrzesień 2019 - 18:20

Też dobry i sensowny. To już Twój wybór czy wolisz Chiefteca czy Thermaltake :)

Co do płyty głównej to jakaś tania b350/b450 + Ryzen 1600 jeśli nie chcesz wydawać fortuny i masz kompa spokojnie na minumum 2 lata do gier.

Ten post był edytowany przez Banan92 dnia: 26 Wrzesień 2019 - 18:21


#22 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 26 Wrzesień 2019 - 18:30

Super! Wielkie dzięki dla każdego za pomoc a tobie szczególnie Banan92 zamówię i dam znać jak to się ma :)

#23 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 26 Wrzesień 2019 - 18:50

Nie ma za co, jak mogę to zawsze chętnie pomogę :)

#24 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 12:07

Witam! Sprzęt dotarł do mnie! Zasilacz zamontowany karta graficzna też ale jest jeden problem... Po włączeniu komputera wentylatory pracują 20 sek. po czym się wyłączają i już tak od 20min nie startują. czytałem że włączą się dopiero jak osiągnie odpowiednią temperaturę karta. Czy w tym przypadku też tak jest ?

#25 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 688
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 01 Październik 2019 - 12:50

Kupiłeś tą kartę z linku z poprzedniej strony? Jeśli tak to ma ona tryb półpasywny i tak ma być. Odpal grę i zobaczysz czy się wentylatory zaczną kręcić.

#26 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 14:22

Niestety nawet gry nie mam jak włączyć bo mój genialny monitor nie ma HDMI. Jutro będę miał przejściówkę i zobaczę, tak ta karta z linku.

#27 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 18:20

Udało załatwić się przejściówkę z HDMI na AVG, pierwsze co robię instalacja sterowników dużo zabawy żeby mój monitor dobrał odpowiednią rozdzielczość, łączenie się z telewizorem potem z monitorem i tak w kółko aż się udało (nie wiem jak będzie jeżeli zresetuje komputer). Pierwsze co chce sprawdzić jak działa fortnite. Ok fajnie 240 klatek na najmniejszych ustawieniach ok zagrajmy. No i dalej nie wiem co napisać :D. Krótko zwięźle i na temat, czym to jest spowodowane ? jak to naprawić ?

Dodaj obrazek

#28 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 688
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 01 Październik 2019 - 18:29

Ale co naprawić? Nie gram w Fortnite, nie wiem co pokazujesz.

#29 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 18:31

Zobacz poststark2991, o 01 Październik 2019 - 18:29, napisał(a):

Ale co naprawić? Nie gram w Fortnite, nie wiem co pokazujesz.


Dodałem zdjęcie jeżeli się nie wyświetla proszę tutaj link: https://zapodaj.net/...a1bffce0f10.png

#30 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 688
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 01 Październik 2019 - 18:36

Zdjęcie to ja widzę, tylko nie wiem co na nim jest, rozumiesz? Co jest na nim nie tak?

#31 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 18:39

Wszytko jest czarne fps 40 nie ma kolorów ani animacji.

#32 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 01 Październik 2019 - 18:48

Sprawdź jakąś inną grę. Dziwnie to wygląda. Pierwszy raz takie coś widzę. Odpal inną grę np gta 5 i zobacz czy masz podobne artefakty.

#33 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 19:03

niestety GTA V nie sprawdzę ponieważ po wprowadzeniu Launcher'a wymagane jest pobranie 45GB a ja niestety mam pobieranie 1,5MB/S i limit internetowy :/. Sprawdziłem na CS:GO są strasznie ciemne cienie i max 80FPS (DUST 2).

#34 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 01 Październik 2019 - 19:10

Sterowniki najnowsze wgrałeś? Adrenalin 19.9.3? Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze to albo przejściówka, albo karta padnięta. W CS:GO powinieneś mieć spokojnie 100-140 fps nawet na FX 4100.

Co to za monitor który nie ma HDMI ani nawet leciwego DVI? :D

#35 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 688
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 01 Październik 2019 - 19:14

Zobacz postraffal0014, o 01 Październik 2019 - 21:03, napisał(a):

niestety GTA V nie sprawdzę ponieważ po wprowadzeniu Launcher'a wymagane jest pobranie 45GB a ja niestety mam pobieranie 1,5MB/S i limit internetowy :/. Sprawdziłem na CS:GO są strasznie ciemne cienie i max 80FPS (DUST 2).

Co to za przejściówkę dokładnie używasz?
Obraz jest taki tylko w Fortnite?

#36 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 19:21

Opcja pierwsza to że właśnie mam sterownik 19.9.1 :D :D
Opcja z tym że przejściówka odpada dlatego że gdy podpiąłem kartę nie docisnąłem jej i dioda na karcie paliła się na czerwono po dociśnięciu pali się na niebiesko (oczywiście jeśli chodzi o taką przejściówkę).
Monitor naprawdę mam swoje lata i nie zmieniam go bo dobrze służy nadrabia tym że ma 22 cale :D. Z czasem uzbroję się w lepszy sprzęt :D

Sorry za przeoczenie ze sterownikiem może być to jego wina zaraz się przekonamy. Tak jak mówiłem jestem zielony w tym i takie rzeczy przeoczam :/ Wolałem zapytać niż dzwonić i oddawać kartę czy robić inne problemu :).

Ten post był edytowany przez raffal0014 dnia: 01 Październik 2019 - 19:23


#37 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 01 Październik 2019 - 19:24

Myślałem że może pobrałeś jakiś stary sterownik czy coś, chociaż mi to wygląda na problem sprzętowy. Tak czy tak pobierz 19.9.3 i sprawdź. Najlepiej by było gdybyś spróbował innej przejściówki, lub zabrał kartę do znajomego który ma monitor z HDMI i sprawdził czy u niego też będą takie cuda się wyświetlać.

#38 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 19:45

Zobaczymy po pobraniu. Jeżeli to wina końcówki to mam drugą końcówkę ale to już jest przejściówka z DVI a teraz mam z HDMI to może też zmienić sporo. A nie prościej będzie jak podłączę telewizor pod HDMI ? Bo to trochę zabawy, wymontować kartę zanieść wmontować sterowniki wgrać :D a tak podłączę od pc do telewizora HDMI i wtedy sprawdzić.

#39 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 01 Październik 2019 - 19:46

Pewnie, możesz przetestować z telewizorem. Chodzi o to by sprawdzić czy winowajcą jest przejściówka czy karta. Podepnij pod TV, pograj i napisz czy nadal są jakieś problemy.

Ten post był edytowany przez Banan92 dnia: 01 Październik 2019 - 19:47


#40 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 20:35

Aktualizacje zrobione. Na pierwszy ogień poszedł fortnite znów, pierwsze 5sek. gry to samo czarny ekran zero animacji jak na ss. Po chwili gra normalnie działała i żeby nie te straszne szarpania i klatkowanie było by super fps ok 30 do 120 są przy normalnym biegu 90/100FPS przy większym ruchu spada i klatkuje.... Czyli odpada wersja z przejściówką. Może jest to spowodowane jakimiś ustawieniami ? może stare sterowniki od GeForce się gryzą ? Może też być wina nie dużej ilości miejsca na dysku ?

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych