Forum PCLab.pl: GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB będzie dobra ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB będzie dobra ? Oceń temat: -----

#41 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 01 Październik 2019 - 20:43

Użyj DDU (display driver uninstaller) i usuń sterowniki nvidii. Instrukcje jak użyć DDU znajdziesz tu: https://www.youtube....h?v=ZxiLwLCxmkk

To nie jest raczej wina miejsca na dysku. A masz jeszcze jakieś gry do potestowania poza Fortnite i CS:GO?

#42 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 21:06

Dzięki za pomoc w usunięciu, może coś da zobaczymy. Niestety w inne gry nie grywam ewentualnie LoL lub FIFA 18 ale np. lol to na wszystkim pójdzie praktycznie :D. Zależy mi najbardziej na tym fortnite czemu tak się dzieje i czemu tak klatkuje na najniższych wymaganiach limit latek też mam ustawiony do 200.

#43 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 21:35

W CS:GO sytuacja się nie zmieniła dalej 30FPS max 100FPS. Już niestety nie mam pomysłów czemu tak się dzieje. Jedyne co przychodzi mi do głowy już to tylko to że karta uszkodzona jest albo mój PC nie daje rady... Już na tej starej karcie lepiej ogółem chodził komputer niż na tej... Interesuje mnie też sprawa taka że po wejściu w Menadżer Urządzeń gdzie jest ram napisane jest że "8GB (dostępne 3,98GB) oznacza to że komputer korzysta z tych pozostałych a w zapasie ma te 3,98GB ?

#44 Użytkownik jest niedostępny   gilban 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 455
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 01 Październik 2019 - 22:24

Pierwsze pytanie: Dociskałeś kartę przy odłączonym zasilaniu?

Sprawa druga - procesor jest strasznie słaby i jak ktoś wcześniej pisał również płyta główna. Dlatego tak się dzieje. Ta karta to jest tak jakbyś do trabanta włożył silnik od Formuły 1 i chciał się nim ścigać z innymi.

Cud, ze w ogóle to wszystko działa.

#45 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 22:31

Tak dociskałem przy odłączonym zasilaniu. Skora ta karta jest zbyt dobra dla moich pod zespołów to dlaczego daje full moc a nie tyle żeby było stabilnie ? lub na odwrót, czemu płyta główna pobiera full a nie tyle żeby jej starczyło ?

#46 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 672
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 01 Październik 2019 - 22:35

Bez przesady... Demonem wydajności ten komputer nie będzie, ale gdzie tu cud, że się odpalił? I gdzie tu wina starych podzespołów, że ma dziwny obraz w grze?

Coś mnie tknęło i sprawdziłem link do tej karty na Allegro. 5 osób kupiło, dostępne wciąż 13 sztuk. Jak dla mnie to mocno sugeruje przeszłość w koparce. To by tłumaczyło objawy.

#47 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 01 Październik 2019 - 22:41

Troszkę głupieje i czasem żałuje że sam trochę się na tym nie znam. Powiem że też mam te podejrzenia że karta służyła do koparki i jest przeciążona. Wiadomo każdy ma swoje opinie/zdanie ale dobrze by było dojść do jednego celu, czyli po czyjej stronie jest wina ? Po mojej że naprawdę mój sprzęt nie daje rady czy to karta ma coś za uszami. Jak pisałem wcześniej nie oczekuje żeby było 200FPS ale żeby 100/120+ FPS stały w fortnite tam samo CS:GO 120/150+ FPS stałych. Poprzednia karta dawała mi 60/80FPS stałych w fortnite w cs go 120/160FPS i było lux!. Dużo nie wymagam naprawdę :).

Nie gram na ultra grafice tylko na najniższych jak się tylko da więc myślę że sprzęt powinien dać radę z kartą.

Ten post był edytowany przez raffal0014 dnia: 01 Październik 2019 - 22:47


#48 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 02 Październik 2019 - 11:00

Wywaliłeś sterowniki od nvidii przy użyciu DDU?

Dla mnie to karta jest padnięta, skoro na TV prosto z HDMI masz też takie artefakty i spadki fps.

Gdybym wiedział że gość sprzedaje uszkodzone karty to bym Ci jej przecież nie polecał. Tak jest z używkami że kupujesz kota w worku. Tez kilka razy się naciąłem kupując używany sprzęt. Teraz kupuję tylko nowy i nie mam problemów póki co. Gdybyś miał większy budżet to powinieneś kupić tylko nowy sprzęt z pełną gwarancją.

Ja obstawiam że karta jest walnięta, tyle. Jeśli jest na gwarancji to spróbuj coś podziałać.

EDIT: Pozostaje jeszcze taka opcja o jakiej pisałem kilka postów temu - zanieś kartę do jakiegoś dobrego znajomego z lepszym sprzętem i zobacz czy u niego też będą takie artefakty.

Ten post był edytowany przez Banan92 dnia: 02 Październik 2019 - 11:31


#49 Użytkownik jest niedostępny   gilban 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 455
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 02 Październik 2019 - 11:31

Zobacz postBanan92, o 02 Październik 2019 - 12:00, napisał(a):

Wywaliłeś sterowniki od nvidii przy użyciu DDU?

Dla mnie to karta jest padnięta, skoro na TV prosto z HDMI masz też takie artefakty i spadki fps.

Gdybym wiedział że gość sprzedaje uszkodzone karty to bym Ci jej przecież nie polecał. Tak jest z używkami że kupujesz kota w worku. Tez kilka razy się naciąłem kupując używany sprzęt. Teraz kupuję tylko nowy i nie mam problemów póki co. Gdybyś miał większy budżet to powinieneś kupić tylko nowy sprzęt z pełną gwarancją.

Ja obstawiam że karta jest walnięta, tyle. Jeśli jest na gwarancji to spróbuj coś podziałać.


No i w sumie ma rękojmie od sprzedawcy. I sprzedawca nie może się wykręcać. Bo wystarczy donos do rzecznika praw konsumenta czy do wojewódzkiej inspekcji handlowej, aby gość się do końca życia nie pozbierał.

Także najlepiej zrobić zwrot do sprzedawcy w ramach odstąpienia od umowy 14-dniowej i najlepiej kupić nową kartę. Nawet trochę słabszą. Jak brak jest kasy.

Nawet coś takiego: www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-rx-560-arez-series-2gb-gddr5-hdmi-dvi-dp-arez-rx560-o2g-evo-4874245/

Do tego zestawu - i tego procesora w zupełności wystarczy.

Ten post był edytowany przez gilban dnia: 02 Październik 2019 - 11:52


#50 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 02 Październik 2019 - 11:45

Szkoda że nie planuję nowej karty i sprzedania mojego GTX 1060 6gb, sądzę że 450zł bym za nią wziął. Przynajmniej u mnie raffal0014 miałby pewność że karta jest 100% sprawna i nie pokoparkowa bo używam PC jedynie do gier i to nie jakoś bardzo dużo, częściej oglądam filmy.

Dopiero za rok planuję zakup nowego GPU niestety.

#51 Użytkownik jest niedostępny   SundayUser 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 168
  • Dołączył: So, 06 Mar 10

Napisany 02 Październik 2019 - 13:25

Dobrze widzę, że autor dał 498zł za pokorpakowego RX'a 570? :o
Nowe chodzą niewiele drożej...
Musisz to reklamować, bo karta ewidentnie jakaś uwalona.
A obraz w 2D - pulpit np, wyświetla poprawnie?

#52 Użytkownik jest niedostępny   Kerri 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 293
  • Dołączył: So, 29 Kwi 17

Napisany 02 Październik 2019 - 13:36

Poszukaj używanego gtx'a 1050 ti z jakąkolwiek gwarancją. Nowych nie warto brać bo są nieopłacalne.

#53 Użytkownik jest niedostępny   MPro 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 253
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 03 Październik 2019 - 12:11

GTX 1050 Ti OC 4GB jest tym samym co 770 GTX 4GB

#54 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 03 Październik 2019 - 13:08

Mam gwarancję rozmawiałem wczoraj ze sprzedawcą próbował pomóc mi z tym problem lecz się nie dało, powiedział że proszę odesłać kartę wtedy przyślą sprawną. Ja nie wiedziałem że ta karta jest np po koparce tak samo Banan tego nie wiedział. Gdy z nim rozmawiałem dał mi wskazówkę żeby przy kostce podpiętej do karty przełączyć taki mały pstryczek, przełączyłem go i przy próbie gry wyskakuje błąd na temat grafiki. Dzisiaj postanowiłem jeszcze raz dokładnie dowiedzieć się co to za błąd ale zorientowałem się że nie ma sterowników a zaznaczam że wcześniej były bo instalowałem na nowo przy rozmowie z tym panem. Więc pytanie czy sterowniki usuneły się po przełączeniu przycisku ? Dodam że wchodząc Menadżer urządzeń pokazuje kartę graficzną z wykrzyknikiem. Zainstaluje jeszcze raz sterowniki i zobaczymy co będzie.

PS: jaki ma wpływ ten pstryczek przy karcie ?

Ten post był edytowany przez raffal0014 dnia: 03 Październik 2019 - 13:12


#55 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 03 Październik 2019 - 13:16

Nie mam pewności bo karty nie widziałem na oczy, ale ten pstryczek to chyba reset biosu na karcie. Możliwe że bios był koparkowy i chciał byś go zresetował.

Zainstaluj sterowniki i sprawdź co i jak. Najwyżej odeślij do niego i niech Ci przysyła sprawną. Albo zażądaj zwrotu pieniędzy. Mówie, szkoda że nie mam zamiaru ulepszać grafiki w tym roku bo chętnie bym Ci sprzedał swojego GTX 1060 6gb za 450zł (moim zdaniem super cena za taki sprzęt) i miałbyś 100% pewności że wszystko śmiga, ale niestety nie planuję wymiany grafiki. Dopiero za rok :)

Swoją drogą ten typ jest bardzo nie fair sprzedając pokoparkowego RX 570 za 500zł. Gdyby karta nie była koparką to jeszcze jakoś zrozumiem taką cenę, ale 500zł za koparkę to niezłe przegięcie. Nawet jeśli Ci przyśle sprawną kartę to taki pokoparkowy sprzęt może w każdej chwili paść. Ja bym osobiście zażądał zwrotu pieniędzy i poszukał czegoś innego.

Ten post był edytowany przez Banan92 dnia: 03 Październik 2019 - 13:36


#56 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 10 Październik 2019 - 06:52

Właśnie odsyła mi drugą kartę tylko jest pytanie czy to nie ta sama karta ? Sprzedawca twierdzi że był nie aktualizowany bios w tamtej dlatego wysyła drugą. Gwarancja karty jest na rok więc pytanie czy z koparki dał by aż tyle gwarancji ? W każdym bądź razie czekam na tą niby "drugą" kartę która będzie dziś wieczorem lub jutro podłączę ją i zobaczę co i jak będzie :).

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych