Skocz do zawartości
Sidr

GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC

Rekomendowane odpowiedzi

Zaproponowany rx5700xt został stłamszony w recenzji Liptona i bynajmniej nie jest polecaną kartą, ale ok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej skłaniałbym się ku RTX'owi. Podobna wydajność, RT (gram w FHD), mniej prądożerny i klucz do nowego CoD, co obniża jeszcze cenę o jakieś 100zł.

Zastanawiam się jeszcze nad MSI GeForce RTX 2060 SUPER ARMOR OC - https://pl.msi.com/Graphics-card/GeForce-RTX-2060-SUPER-ARMOR-OC/Specification

Zależy mi na kulturze pracy. Po undervoltingu i zjechaniu z zegarami do max 1680 przy boost, to ta Gogabajta powinna być chyba bezgłośna i chłodna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także zastanawiam się nad wersją Armor,

jakbyś kupił daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem Gigabajta. Średnio jestem do niego przekonany, ale przez ta zwyżkę kursu dolara nie ma co czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile dałeś za niego?

Właśnie widzę, że kurs szaleje.

Edytowane przez jg77xfx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zastanawiam się czy zamówić GTX 1660 Ti za ok 1300 zł. Czy może warto dopłacić do tego GIGABYTE GEFORCE RTX 2060 SUPER GAMING 8GB OC (kosztuje 1900 zł). Pytając inaczej, cze jest na tyle duża różnica, że warto dopłacać te 600 zł?

Sprzęt miałby działać z i7-4770k, 8gb ram oraz windows 7 x64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze i nigdy się opłaca/nie opłaca dopłacać. Takie pytania są bez sensu. Tak, 2060s jest dużo lepsza od 1660ti. Tak jest dużo droższa.

Sam sobie odpowiedz czego potrzebujesz. Ja za 1280 zł kupiłem RTXa 2060 z outletu, na rok czasu jak znalazł, potem nowa generacja wskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 3 tygodnie tego RTX'a od GB można było wyrwać poniżej 1800, co niniejszym uczyniłem. Patrzę teraz na ceny i za mniej jak 1900 to nie ma :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 3 tygodnie tego RTX'a od GB można było wyrwać poniżej 1800, co niniejszym uczyniłem. Patrzę teraz na ceny i za mniej jak 1900 to nie ma :E

Zadowolony jesteś z tej karty?

Edytowane przez MPro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadowolony jesteś z tej karty?

Tak, bardzo dobra wydajność, tryb półpasywny, całkiem dobra kultura pracy, fabryczne OC z dalszym potencjałem. Trochę wysokie temperatury rzędu nawet 77 stopni w niektórych grach ale to wina mojej budy, bez przedniego panelu temperatury spadają do okolic 70. Dałem 1769 zł :D

Edytowane przez Khold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi