Forum PCLab.pl: Problemy z msi b450m gaming plus - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problemy z msi b450m gaming plus

#1 Użytkownik jest niedostępny   pan_A 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Cz, 10 Mar 16

Napisany 03 Październik 2019 - 21:54

Witam. Mam kilka problemów z nowym zestawem msi b450m gaming plus + ryzen 3600+ rtx 2060. Probelmy wystepują na najnowszym biosie jak i na poprzednim v19.
1. Po wlaczeniu PC wiatraki chodza na 100% prze jakies 10s i potem dopiero uruchamia sie komputer.
2. Dioda przycisku power zamiast caly czas swiecic na niebiesko, to albo nie swieci wgl albo mryga na czerwono lub niebiesko
3. Nie moge podkrecic ramu. Ustawilem oc settings na expert i mimo tego nie mam opcji profilu xmp(jest tylko enable i disable nie ma profile1 i 2) oraz nie moge recznie ustawic timingow oraz napiecia. Z auto moge dojsc max ok 2900 z manualnym ustawieniem wiecej.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15275
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 03 Październik 2019 - 21:57

Jaki RAM masz?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3183
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 03 Październik 2019 - 22:25

Ależ Ty kombinujesz. Czemu nie zostawiłeś tamtej płyty v2 i nie zaktualizowałeś biosu?

#4 Użytkownik jest niedostępny   jacktheripper 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 338
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 06

Napisany 03 Październik 2019 - 22:33

Zobacz postpan_A, o 03 Październik 2019 - 22:54, napisał(a):

Witam. Mam kilka problemów z nowym zestawem msi b450m gaming plus + ryzen 3600+ rtx 2060. Probelmy wystepują na najnowszym biosie jak i na poprzednim v19.
1. Po wlaczeniu PC wiatraki chodza na 100% prze jakies 10s i potem dopiero uruchamia sie komputer.
2. Dioda przycisku power zamiast caly czas swiecic na niebiesko, to albo nie swieci wgl albo mryga na czerwono lub niebiesko
3. Nie moge podkrecic ramu. Ustawilem oc settings na expert i mimo tego nie mam opcji profilu xmp(jest tylko enable i disable nie ma profile1 i 2) oraz nie moge recznie ustawic timingow oraz napiecia. Z auto moge dojsc max ok 2900 z manualnym ustawieniem wiecej.


Bios aktualizowany przez sklep czy własnoręcznie? Robiłeś flashbacka zgodnie z zaleceniami MSI?

#5 Użytkownik jest niedostępny   pan_A 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Cz, 10 Mar 16

Napisany 04 Październik 2019 - 06:59

Zobacz postWpotrzebie2017, o 03 Październik 2019 - 23:25, napisał(a):

Ależ Ty kombinujesz. Czemu nie zostawiłeś tamtej płyty v2 i nie zaktualizowałeś biosu?


Jak niby miałem zaktualizowac plyty bez flashbacka i bez ryzena oprzedniej generacji.
Lepiej było już dolozyc te 50zl do lepszej plyty niz na aktualizacje biosu w serwisie. Obecnie jestem na v19
Ram to Corsair (CMK16GX4M2A2400C14R)

Ten post był edytowany przez pan_A dnia: 04 Październik 2019 - 06:59


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych