Forum PCLab.pl: Brak opcji przekierowania portów - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Brak opcji przekierowania portów Dlaczego ISP ukrywa opcje?

#1 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 09 Październik 2019 - 21:38

Drodzy,

zostałem podłączony do sieci światłowodowej w technologii FTTH z INEA. Jest to mój pierwszy kontakt z tą technologią.

Sprzęt jaki został mi dostarczony to ZTE ZXHN F680
Wczoraj zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem o włączenie usługi publicznego IP. Logując się do F680 według danych z instrukcji INEI, czyli login: user pw: ineagpon nie mogłem znaleźć opcji dot. przekierowania portów:

Dodaj obrazek

Po włączeniu usługi publicznego IP miałem pewne problemy (nie chciał się połączyć z internetem, a później zresetowałem urządzenie do ustawień fabrycznych co było w ogóle złą decyzją bo straciłem konfigurację sprzętu).
Ale po tym resecie logując się już na login: admin, PW: admin - no bo z wiadomych względów dane ISP nie działały widziałem, że w ustawieniach jest duuuużo więcej opcji - m.in. przekierowanie portów, DMZ, itd.:

Dodaj obrazek
Po ponownym kontakcie konfiguracja zostana wyslana ale brakuje tych wszystkich opcji które są przy "default'owym" ustawieniu sprzętu.
W jaki sposób mogę przekierować porty na tym sprzęcie ??

Na razie chcę 'na testy' przekierować port na PC, który jest podłączony bezpośrednio do tego F680.
Docelowo sieć ma wyglądać mniej więcej tak: Dodaj obrazekTTH

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 10 Październik 2019 - 18:06


#2 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 10 Październik 2019 - 19:17

Update:
Dodzwoniłem się do infolini i konsultant ogólnie nie miał pojęcia zbytnio o co chodzi, ale skontaktował się z technikami i potwierdził, że akurat ten model nie ma dostępnych tych opcji.
Przejrzałem instrukcję od innych modeli na stronie INEA i one są:
- Huawei_HG8245H str. 19
- Technicolor CGA2121 str. 22
- Cisco EPC3925 str.20
- Thomson TWG870 str.10 (DMZ)
- Alcatel G-241W-A str.23

A już w ogóle mi podniesiono ciśnienie, jak dodałem, że w takim razie chcę zmienić sprzęt bo nie mam dostępu do podstawowych opcji konfiguracyjnych to facet dodał, że będę musiał zapłacić za wymianę sprzętu gdyż ten spełnia swoją funkcję i internet jest dostarczany...

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 10 Październik 2019 - 19:17


#3 Użytkownik jest niedostępny   matix1397 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 17

Napisany 11 Październik 2019 - 14:43

Witam, spróbuj poprosić konsultanta przez aplikację o zmianę trybu na bridge. Zmiana portu ZTE się zmienia na LAN1 - Internet, a LAN 2-4 pod HIway. Wtedy do routera EdgeRouter X dostaniesz wszystkie ustawienia, parametry od Inei. Przykładowo u mnie jak widać nie mam adresu wewnętrznego od routera a od operatora. W trybie bridge - telewizja Hiway będzie działać tylko na kablu. Tylko uważaj jeśli posiadasz Multiroom to na czacie napisz że masz drugi dekoder i żeby ustawili adresy oddzielnie do każdego dekodera.

Dodaj obrazek

Pozdrawiam

#4 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 11 Październik 2019 - 14:56

Dzięki za odpowiedź.
Jeśli mi to zmienią, to na Edgerouter muszę coś specjalnego ustawiać? Rozumiem, że DHCP włączone i powinno śmigać? Mam sam internet bez TV.

@matix1397 Twój ISP to INEA?

EDIT:
Po kontakcie z konsultantem ustawili tryb bridge dla ONU. Teraz mogę konfigurować swoja sieć :) Dzięki Bardzo! :thumbup:

Jest to mój pierwszy kontakt z sprzętem Ubiquiti - gdzie ustawić Upnp?

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 11 Październik 2019 - 16:30


#5 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4289
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 11 Październik 2019 - 17:17

Config Tree --> Service --> upnp

#6 Użytkownik jest niedostępny   matix1397 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 17

Napisany 11 Październik 2019 - 19:13

@Herus Twój ISP to INEA?

Tak, INEA :)

Ten post był edytowany przez matix1397 dnia: 11 Październik 2019 - 19:19


#7 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 13 Październik 2019 - 23:45

Drodzy,
po ogarnianiu kabli w skrzynce teletechnicznej, po jej zamknięciu przyskrzyniłem swiatłowód ...
Zlapałem się za głowę z myślą, że go po prostu złamałem i będę miał spory problem. Po chwili jednak wszystko wróciło do normy tyle, że prędkość spadła o ponad połowę:

przed:
Dodaj obrazek
po
Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Czy możliwym powodem jest właśnie te przyskrzynięcie? A jeśli tak to czy coś tym mogę zrobić? Wymiana włókna (spawanie)?

[edit]
okazało się, że za spadkiem prędkości stoi router ZTE w trybie bridge i moj Edgerouter nie ogarnia chyba- zuzycie CPU podczas testu 100% i wynik 450mb

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 19 Listopad 2019 - 16:33


#8 Użytkownik jest niedostępny   Progress911 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Nd, 23 Wrz 18

Napisany 14 Październik 2019 - 22:37

Jakby włókno pękło to by nie było sygnału, nawet jak tłumienie wzrośnie od zagięcia to prędkość zostanie ta sama jedynie gpon może się rozłączać.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 15 Październik 2019 - 07:59

A wiec wczoraj prędkość wróciła czyli z włóknem jest wszystko ok. Ale nadal mam problem.

Budząc się wczoraj rano internet byl na wszystkich urządzeniach. Jednak po powrocie z pracy nie było. Podłączyłem bezpośrednio PC pod ONU/OLT i byl. Jednak po podpięciu pod mój router internetu brak. Router pobierał IP ale internetu nie było. Na komputerze pokazywało problem z DNSami. Czasem pomagał reset ONU/OLT na 30min, raz pomogło przywrócenie ustawień na routerze z konfiguracji gdy bylo wszystko ok. Do wieczora miałem podłączony PC bezpośrednio i było ok ale później chciałem podłączyć router i znów ten sam problem. Znów próbowałem powyższych czynności i nie działało. Odłączyłem urządzenia i poczekałem do dzis rana. Podłączyłem bezpośrednio i tak samo jak przy podłączeniu przez router. Sprawdziłem pingowanie i:

- do swojego adresu IP (nadanego przez DHCP): OK
- pingujac do bramy domyślnej - Błąd

INEA mowi ze po ich stronie jest ok.

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 15 Październik 2019 - 08:03


#10 Użytkownik jest niedostępny   Verticek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 111
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 13

Napisany 29 Październik 2019 - 20:46

Podłączając się pod temat - otrzymałem od nich ten sam router i byłem zawiedziony, że nie ma takich podstawowych funkcji jak przekierowywanie portów (czyli nawet UPnP!!). To znaczy one są w samym routerze, ale Inea je ogranicza podając nam login/hasło do konta z ograniczeniami (user/ineagpon). Domyślam się, że konto admina istnieje tylko jest zmienione do niego hasło, bo ten router w standardzie ma o wiele więcej funkcji. Może to być też po prostu okrojony soft.
Niestety nie mam innego routera, myślałem o kontakcie z INEA żeby wymienili mi na coś sensownego, ale widzę, że będę musiał wyłożyć kasę na inny router (myślałem nad Archer C2) i ich uprzejmie prosić o przestawianie w bridge.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:02

Zobacz postVerticek, o 29 Październik 2019 - 20:46, napisał(a):

Podłączając się pod temat - otrzymałem od nich ten sam router i byłem zawiedziony, że nie ma takich podstawowych funkcji jak przekierowywanie portów (czyli nawet UPnP!!). To znaczy one są w samym routerze, ale Inea je ogranicza podając nam login/hasło do konta z ograniczeniami (user/ineagpon). Domyślam się, że konto admina istnieje tylko jest zmienione do niego hasło, bo ten router w standardzie ma o wiele więcej funkcji. Może to być też po prostu okrojony soft.
Niestety nie mam innego routera, myślałem o kontakcie z INEA żeby wymienili mi na coś sensownego, ale widzę, że będę musiał wyłożyć kasę na inny router (myślałem nad Archer C2) i ich uprzejmie prosić o przestawianie w bridge.


Nie widziałem Twojego posta.
Dodam, że ich sprzęt pod względem wydajnościowym jest na prawdę mocny, ale narzucają blokadę na ustawienia (bardzo ograniczone możliwości konfiguracji).

Kiedy ZTE był ustawiony w tryb pracy routera osiągam prędkość około 940-950mb, jednak brak opcji przekierowań portu dyskwalifikuje go
Niestety z tego powodu poprosiłem o ustawienie tego sprzętu w tryb pracy 'bridge'. Niestety ma to pewien minus.
Mój Ubiquiti Edgerouter X, który jest połączony do portu LAN1 nie osiąga takiej prędkości. Speedtest pokazuje około 450 i w tym momencie użycie CPU tego routera jest 100%.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Verticek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 111
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 13

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:30

Zobacz postHerus, o 19 Listopad 2019 - 17:02, napisał(a):

Nie widziałem Twojego posta.
Dodam, że ich sprzęt pod względem wydajnościowym jest na prawdę mocny, ale narzucają blokadę na ustawienia (bardzo ograniczone możliwości konfiguracji).

Kiedy ZTE był ustawiony w tryb pracy routera osiągam prędkość około 940-950mb, jednak brak opcji przekierowań portu dyskwalifikuje go
Niestety z tego powodu poprosiłem o ustawienie tego sprzętu w tryb pracy 'bridge'. Niestety ma to pewien minus.
Mój Ubiquiti Edgerouter X, który jest połączony do portu LAN1 nie osiąga takiej prędkości. Speedtest pokazuje około 450 i w tym momencie użycie CPU tego routera jest 100%.

Przecież ten twój Edgerouter X powinien spokojnie wyciągać maksymalną prędkość, ma porty gigabitowe i nie sądzę, żeby ten sprzęt od ZTE miał jakiejś wydajniejsze podzespoły. Może jest coś nie tak z konfiguracją? Albo INEA stwierdza że jak nie chcesz ich sprzętu to ci obcięli prędkość o połowę :E

#13 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4289
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:02

Zobacz postHerus, o 19 Listopad 2019 - 16:02, napisał(a):

Mój Ubiquiti Edgerouter X, który jest połączony do portu LAN1 nie osiąga takiej prędkości. Speedtest pokazuje około 450 i w tym momencie użycie CPU tego routera jest 100%.

Bo standardowo router ma wyłączony hardware offloading.
https://help.ubnt.co...ware-Offloading

#14 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:46

Tak wlasnie o tym czytalem. Spróbuję to ustawic tyle ze teraz Mam inny problem. Przy bezposrednim polaczeniu z pc (inei zte do pc) dziala internet. Jednak gdy podlacze edgerouter to juz nie. Pojawia sie problem z dns... ustawilem i dynamiczne dns i statyczne na sztywno te jakie PC przyznal po dhcp i nic.. jakies pomysly ?

#15 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4289
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 20:19

Ustaw 8.8.8.8

#16 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 21 Listopad 2019 - 09:51

Nic nie działa :/

Co zrobiłem:

1. Ustawiłem na 'sztywno' DNSy ISP jak i google'a (8.8.8.8, 8.8.4.4) według tego topica: https://www.reddit.c...and_dns_issues/
configure
set interfaces ethernet eth0 dhcp-options name-server no-update
edit service dns forwarding
set name-server 8.8.8.8
set name-server 8.8.4.4
top
set system name-server 127.0.0.1
commit
save


Co ciekawe nie działa mi komenda
renew dhcp interface eth0

Ale robiłem to przez dashboard i opcje eth0

po wpisaniu:
show dns forwarding nameservers

Pojawia się tylko:
-----------------------------------------------                                 
   Nameservers configured for DNS forwarding                                    
-----------------------------------------------                                 
8.8.8.8 available via 'statically configured'                                   
8.8.4.4 available via 'statically configured'   


Nie pojawia się natomiast:
-----------------------------------------------                                 
 Nameservers NOT configured for DNS forwarding                                  
-----------------------------------------------                                 
127.0.0.1 available via 'system'


2. Zmieniałem również wersję firmware:
2.0.6, 2.0.4. 1.10.10


Podsumowując:
- internet działa przy połączeniu bezpośrednim ZTE (router INEI w trybie bridge) <---> PC
- internet nie działa przy połączeniu ZTE <----> Edgerouter X <----> PC (i reszta urządzeń)

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 21 Listopad 2019 - 09:55


#17 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4289
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 21 Listopad 2019 - 16:58

Jeżeli internet działa po podłączeniu komputera do modemu to nie jest on ustawiony w tryb bridge. Na wiele modemów/routerów od dostawców działa taki myk, że trzeba wszystko odłączyć od prądu na kilkanaście sekund, włączyć najpierw router, a potem modem.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 21 Listopad 2019 - 17:07

Zobacz postnarmiak, o 21 Listopad 2019 - 16:58, napisał(a):

Jeżeli internet działa po podłączeniu komputera do modemu to nie jest on ustawiony w tryb bridge. Na wiele modemów/routerów od dostawców działa taki myk, że trzeba wszystko odłączyć od prądu na kilkanaście sekund, włączyć najpierw router, a potem modem.

No to nie wiem jak jest ustawiony ich modem (według konsultanta w tryb 'bridge').
Również próbowałem najpierw wyłączać od zasilania mój router, a później ich modem i nie pomagało (ale zrobię tak jeszcze raz po pracy).

EDIT:
Zrobiłem tak i nic (Wyłączyłem modem, router zresetowałem do ustawień fabrycznych. W ustawieniach wstępnych ustawiłem: WAN+2LAN2 (DHCP). Odczekałem 10min od uruchomienia routera i uruchomiłem modem (podpięty pod LAN1 z portem eth0 w ER-X) no i nic.... :(

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Heruś-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-E7-EA-F3
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::78f4:3849:1a26:3009%16(Preferred) 
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.38(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : czwartek, 21 listopada 2019 17:53:01
   Lease Expires . . . . . . . . . . : piątek, 22 listopada 2019 17:53:01
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 268444962
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-8F-57-43-00-25-22-E7-EA-F3
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


===========================================================================
Interface List
 16...00 25 22 e7 ea f3 ......Realtek PCIe GbE Family Controller
  1...........................Software Loopback Interface 1
===========================================================================

IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1     192.168.1.38     25
        127.0.0.0        255.0.0.0         On-link         127.0.0.1    331
        127.0.0.1  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
  127.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
      192.168.1.0    255.255.255.0         On-link      192.168.1.38    281
     192.168.1.38  255.255.255.255         On-link      192.168.1.38    281
    192.168.1.255  255.255.255.255         On-link      192.168.1.38    281
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link         127.0.0.1    331
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link      192.168.1.38    281
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link      192.168.1.38    281
===========================================================================
Persistent Routes:
  None

IPv6 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
 If Metric Network Destination      Gateway
  1    331 ::1/128                  On-link
 16    281 fe80::/64                On-link
 16    281 fe80::78f4:3849:1a26:3009/128
                                    On-link
  1    331 ff00::/8                 On-link
 16    281 ff00::/8                 On-link
===========================================================================
Persistent Routes:
  None


Przy połączeniu bezpośrednio PC jest ok...
Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Heruś-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Ethernet:

   Connection-specific DNS Suffix  . : 
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-22-E7-EA-F3
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::78f4:3849:1a26:3009%16(Preferred) 
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 109.173.207.14(Preferred) 
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.224
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : czwartek, 21 listopada 2019 18:12:16
   Lease Expires . . . . . . . . . . : czwartek, 21 listopada 2019 18:42:16
   Default Gateway . . . . . . . . . : 109.173.207.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.55.94
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 268444962
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-8F-57-43-00-25-22-E7-EA-F3
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::1%16
                                       62.21.99.94
                                       62.21.99.95
                                       fe80::1%16
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


===========================================================================
Interface List
 16...00 25 22 e7 ea f3 ......Realtek PCIe GbE Family Controller
  1...........................Software Loopback Interface 1
===========================================================================

IPv4 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0    109.173.207.1   109.173.207.14     25
    109.173.207.0  255.255.255.224         On-link    109.173.207.14    281
   109.173.207.14  255.255.255.255         On-link    109.173.207.14    281
   109.173.207.31  255.255.255.255         On-link    109.173.207.14    281
        127.0.0.0        255.0.0.0         On-link         127.0.0.1    331
        127.0.0.1  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
  127.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link         127.0.0.1    331
        224.0.0.0        240.0.0.0         On-link    109.173.207.14    281
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link         127.0.0.1    331
  255.255.255.255  255.255.255.255         On-link    109.173.207.14    281
===========================================================================
Persistent Routes:
  None

IPv6 Route Table
===========================================================================
Active Routes:
 If Metric Network Destination      Gateway
  1    331 ::1/128                  On-link
 16    281 fe80::/64                On-link
 16    281 fe80::78f4:3849:1a26:3009/128
                                    On-link
  1    331 ff00::/8                 On-link
 16    281 ff00::/8                 On-link
===========================================================================
Persistent Routes:
  None


Brakuje mi już sił do tego...

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 21 Listopad 2019 - 18:30


#19 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1095
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 22 Listopad 2019 - 21:47

1. Dziś sprawdziłem swoj router na innej sieci i od razu działa.
2. Ustawiony w tryb switcha rowniez dziala.

Ustawiony w tryb routera juz nie ...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych