Forum PCLab.pl: RX570 4GB Spadki FPS - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (6 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

RX570 4GB Spadki FPS Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12636
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 15 Październik 2019 - 18:09

Sugerowałem opcje z flashem biosu na konkurencyjnym forum ale odpisał:


Cytuj

Wydaje mi się że ta karta miała już flash bios, wcześniej miałem taką samą od tego samego sprzedającego i kompletnie nie działała można tak powiedzieć przysłał drugą dlatego że tamta nie miała aktualizowanego biosu.


Wydaje mu się...aha...nie mam pytań

Tak to jest jak się kupuje pokoparkowe karty u h...wie kogo :E

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 15 Październik 2019 - 18:16


#22 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2858
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 15 Październik 2019 - 18:19

Up może byc coś na rzeczy , wcześniej nie chciał mi się zrzut powiększyć. Teraz tak patrzę, że zegar rdzenia jest niski, i w dodatku ten pobór prądu. Możliwe, że ma koparkowy bios, ale to też nie zmienia faktu że fx będzie się dusil z tą kartą. Mój rx570 szedł 1340/1750mhz A Power pod 130w

#23 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 15 Październik 2019 - 20:03

Z tej aukcji brałem kartę https://allegro.pl/o...-hit-7774189190 Gościu nie był by na tyle myślę głupi wysyłać drugiej karty gdzie przy pierwszej zauważyłem że coś jest nie tak więc zmienił bios na taki jaki powinien być ale na to wychodzi że typ jest tępy i zamienił po prostu karty a są one prawdopodobnie z koparek.... Dlatego pytam na forum i dlatego chce zacząć od dna czy wina leży po mojej stronie a ludzie już każą zmieniać procesor i inne duperele. Na przyszłość będę miał nauczkę niestety.

#24 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 709
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 15 Październik 2019 - 20:07

Oj coś mi się zdaje że jest to karta dokładnie od tego sprzedawcy:

https://pl.aliexpres...0180151573.html

Ten post był edytowany przez RsNeo dnia: 15 Październik 2019 - 20:07


#25 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 15 Październik 2019 - 20:13

Zobacz postRsNeo, o 15 Październik 2019 - 20:07, napisał(a):

Oj coś mi się zdaje że jest to karta dokładnie od tego sprzedawcy:

https://pl.aliexpres...0180151573.html

Różnią się dość sporo np: u dołu masz czarną płytkę z logo. Z boku karty jest biały napis XFX i tak samo są rurki miedziane czy jakie tam mniejsza. Po za tym to co podałeś to jest RX560 a mój RX570

#26 Użytkownik jest niedostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 709
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 15 Październik 2019 - 20:18

Zobacz postraffal0014, o 15 Październik 2019 - 21:13, napisał(a):

Różnią się dość sporo np: u dołu masz czarną płytkę z logo. Z boku karty jest biały napis XFX i tak samo są rurki miedziane czy jakie tam mniejsza. Po za tym to co podałeś to jest RX560 a mój RX570


Chodziło mi o sprzedawcę a nie o towar ;)
Śledzę go i miał RX570 w ilości 50sztuk na sprzedaż - sam chciałem na handel kupić ale właśnie coś mi nie pasowało.

#27 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7373
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 15 Październik 2019 - 20:29

Wrzuć jeszcze wszystkie screeny z programu OCCT z testów CPU, GPU i Power Supply.

Po tym wszystkim możesz dla próby ściągnąć MSI Afterburner i zobaczyć czy zwiększenie Power Limitu na maxa coś da.

Nie zaszkodzi też wykonanie podstawowego testu w choćby 3D Mark 11.
Tam po wynikach też od razu wyjdzie, co odstaje od normy i nie trzyma taktów.

Prościej nawet wyjdzie zrobienie testu w Furmark. Wystarczy kliknąć benchmark 1080p i podać wynik.
To samo w CPU-Z, zakładka bench>bench CPU.

Power Supply w OCCT wykona podobny test na 100% obciążenia, tylko że dla CPU i GPU na raz. Z tym że z podaniem taktów, bez wyników na screenach.


Sama modyfikacja BIOSu manualnie wiąże się z koniecznością instalacji modyfikacji sterownika po każdym jego updacie.

Jeżeli jest tam jakikolwiek inny BIOS, to co najwyżej z innego modelu, w co śmiem wątpić.

Ten post był edytowany przez deton24 dnia: 15 Październik 2019 - 20:29


#28 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 15 Październik 2019 - 22:51

Nie wiem jak wyniki pokazać z 3D Mark 11 ale opisze tak to że obraz był płynny bez klatkowania ani tym podobne

SS z testy OCCT
Dodaj obrazek

#29 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3356
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 15 Październik 2019 - 23:38

powtórze sie po raz kolejny, karta chodzi na pół gwizdka,wentylatory na niej nawet sie nie zalączają bo osiąga w okolicach 50 stopni czyli cały czas w okolicach trybu półpasywnego,bios koparkowy wszystko na ten temat

Ten post był edytowany przez wingedhusar dnia: 15 Październik 2019 - 23:40


#30 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7373
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 16 Październik 2019 - 00:11

To nie wszystkie testy. To dopiero samo CPU.
Wrzuć test "power".
Czasowy, imho 10 min starczy.

#31 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 16 Październik 2019 - 08:52

deton24 ten sam test tylko zrobić go przez 10min ?

#32 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7373
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 16 Październik 2019 - 09:38

Tylko wybierz guzik "power" wcześniej.

#33 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3782
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 16 Październik 2019 - 10:52

Po 1 FX-4100 to 7 letni procesor z najniższej półki, który od początku miał problem z grami.

Po 2 kupiłeś strucla a nie RX570 :( Po raz kolejny muszę powiedzieć "a nie mówiłem" radzącym kupować ciągle używane karty, zwłaszcza gdy ktoś jest zielony w temacie.

Możesz sobie kopać kryptowalutę na niej(w sumie nie możesz) ale do kopania dołów w ogródku też się nada.

#34 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 16 Październik 2019 - 12:26

Test wykonany ponownie 10min.
Dodaj obrazek

Czeryboj chcesz mi kupić lepszy sprzęt ? proszę bardzo !

Wina chyba jest po stronie ramu pobrałem program CPU-Z i pokazuję że jest Channel-Single 8GB czyli nie czyta drugiej kości która ma 4GB bo widać gołym okiem że druga jest 4GB.

#35 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 16 Październik 2019 - 12:42

Odpiełem dwie kości ram i obie mają po 4GB więc nie wiem co jest przestawione w biosie żeby czytało to jako z jednego slota....

#36 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3356
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 16 Październik 2019 - 12:48

od wczoraj masz zdiagnozowany problem, ram bedzie działał w dualu jesli będzie wsadzony w odpowiednie sloty na płycie A/B/A/B przy 4 slotach

#37 Użytkownik jest niedostępny   Frythyr 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1088
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 18

Napisany 16 Październik 2019 - 12:53

Płyta ma 2 sloty na RAM. Może po prostu moduły różnią się taktowaniem, opóźnieniami przez co pracują w single channel

Ten post był edytowany przez Frythyr dnia: 16 Październik 2019 - 12:55


#38 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7373
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 16 Październik 2019 - 13:55

W prawym górnym rogu zamiast CPU:OCCT ma być napis power.
Znów wrzuciłeś sam test CPU.

Zrób też rundkę w którymś 3D Marku

#39 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3782
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 16 Październik 2019 - 14:15

raffal0014 napisał(a):


Czeryboj chcesz mi kupić lepszy sprzęt ? proszę bardzo !



A co, mam cię w dowodzie?
Nikt ci nic nie będzie kupował, a ty zadbaj o to, aby w idiotyczny sposób nie wyrzucać pieniędzy w błoto. Kto ci doradził zakup tej karty z tej aukcj?

Ten post był edytowany przez Czeryboj dnia: 16 Październik 2019 - 14:16


#40 Użytkownik jest niedostępny   raffal0014 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Nd, 13 Wrz 15

Napisany 17 Październik 2019 - 15:06

Czeryboj jeżeli masz pisać głupoty a nie pomagać to żegnam i nie wdaje się z tobą w dyskusje :).

deton24 czy to ma wyglądać tak ?
Dodaj obrazek

  • (6 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych