Forum PCLab.pl: [1500zł] Komputer do AutoCada - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[1500zł] Komputer do AutoCada Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   harnas05 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 18 Październik 2019 - 15:31

Witajcie

Stoję przed wyborem komputera wykorzystywanego zawodowo do rysowania w Autocadzie, tylko 2D. W grę wchodzi jednostka poleasingowa.
Co polecacie w tej cenie? Oczywiście jestem w stanie dołożyć, gdy będzie trzeba.

#2 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2422
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 18 Październik 2019 - 17:21

co z windowsem?

Jeśli sama jednostka, to:

Intel Core i3-8100
HyperX 8GB 2666MHz Predator Black CL13
Asus Prime B360M-D
Crucial BX500 480GB
Armis AR1
Elementum E2 350W 80 Plus

1500 zł.

Jeśli dopłacać, warto rozważyć lepszy zasilacz, ew. dysk na m.2 i w zależności od wymagań 16 GB RAM

Z tańszych poleasingowych nic ciekawego nie znalazłem, o ile chcesz zamknąć budżet i nie wliczasz win10

Ten post był edytowany przez vegmer dnia: 18 Październik 2019 - 17:35


#3 Użytkownik jest niedostępny   harnas05 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 18 Październik 2019 - 20:48

Windows posiadam

Dzięki za propozycję

#4 Użytkownik jest niedostępny   harnas05 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 19 Październik 2019 - 12:58

a co myślisz o AMD Ryzen 5 1600?

#5 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2422
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 19 Październik 2019 - 18:43

Rysowanie w autocad nie jest na tyle wymagające, żeby kupować 6c/12t, w dodatku potrzebujesz zewnętrznej karty w przypadku Ryzena co mija się z celem. 8100 będzie szybszy, bardziej responsywny na ust. stockowych.

#6 Użytkownik jest niedostępny   harnas05 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 20 Październik 2019 - 12:29

Bedzie to dobra baza do późniejszej rozbudowy do obsługi Revita?

#7 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2422
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 20 Październik 2019 - 13:03

do samego modelowania?

#8 Użytkownik jest niedostępny   harnas05 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 20 Październik 2019 - 13:54

Raczej tak

#9 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2422
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 20 Październik 2019 - 14:10

Pomijając renderowanie, więcej jak 4 rdzenie nie są Ci potrzebne. Jedynie wrzucisz 8700 ale to już overkill.

wtedy najtańsza płyta z radiatorem na Z370 https://allegro.pl/k...-2-1002&order=p

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych