Forum PCLab.pl: Nvidia Geforce GTX 970- DirectCU II - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nvidia Geforce GTX 970- DirectCU II Problem z wejściami PIN Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Michał8833 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Pt, 18 Paź 19

Napisany 18 Październik 2019 - 20:49

Witam, przychodzę z pewnym problemem. Posiadam kartę graficzną Nvidia Geforce GTX 970. Posiadam na niej dwa wejścia - 8 pinowe oraz 6 pinowe. Wraz z zasilaczem (Supremo FM2 Gold 750W) otrzymałem tylko kabel pod 8 pin. Więc czy muszę podłączyć do karty graficznej jeszcze kabel 6 pinowy czy nie?
Dodam, że nie pisałbym o tym, gdyby nie różne zdania w internecie- jedni twierdzą, że muszę podłączyć ten kabel do karty, a drudzy, że nie.

#2 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2195
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 18 Październik 2019 - 20:58

Zobacz postMichał8833, o 18 Październik 2019 - 21:49, napisał(a):

Więc czy muszę podłączyć do karty graficznej jeszcze kabel 6 pinowy czy nie?

Właśnie musisz podłączyć do karty graficznej dodatkowe zasilanie(w ciebie 8-pinowe i 6-pinowe),więc musisz podłączyć jeszcze 6-pinowy kabel.
Jest to wymuszone - w przeciwnym razie karta nie wyświetli obrazu lub pojawi się komunikat o podłączeniu niezbędnego zasilania.Rzadko kiedy karta odpali z zapewnionym niepełnym zasilaniem.

Zobacz postMichał8833, o 18 Październik 2019 - 21:49, napisał(a):

Wraz z zasilaczem (Supremo FM2 Gold 750W) otrzymałem tylko kabel pod 8 pin.

Tutaj śmierdzi używką :hmm:

#3 Użytkownik jest niedostępny   Michał8833 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Pt, 18 Paź 19

Napisany 18 Październik 2019 - 21:02

Wszystko zamawiane z morele.net, mam paragon i wszystko było zabezpieczone więc nie ma możliwości, aby było to używane wcześniej.

Dobrze, czyli problem rozwiazany, po prostu muszę dokupić kabel 6 pinowy i podłączyć kartę do zasilania także drugim wejściem. Dziękuję za szybką odpowiedź :)

#4 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2195
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 18 Październik 2019 - 21:07

Zobacz postMichał8833, o 18 Październik 2019 - 22:02, napisał(a):

Wszystko zamawiane z morele.net, mam paragon i wszystko było zabezpieczone więc nie ma możliwości, aby było to używane wcześniej.

Jak zasilacz to nówka,to powinieneś mieć 4 kable PCIe 6+2 pin.W takich złączach można udzielić 2 ostatnie piny tak,żeby zrobić złącze 6-pin.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12393
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 18 Październik 2019 - 21:13

Zobacz postMichał8833, o 18 Październik 2019 - 22:02, napisał(a):

Wszystko zamawiane z morele.net, mam paragon i wszystko było zabezpieczone więc nie ma możliwości, aby było to używane wcześniej.

Dobrze, czyli problem rozwiazany, po prostu muszę dokupić kabel 6 pinowy i podłączyć kartę do zasilania także drugim wejściem. Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Jakie dokupić? :hmm:

CZTERY ZŁĄCZA PCI-E 6+2PIN

#6 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2195
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 18 Październik 2019 - 21:17

Zobacz postKiller85, o 18 Październik 2019 - 22:13, napisał(a):

Jakie dokupić? :hmm:

Właśnie się też zastawiam :hmm:
Autor nie musi dokupować złącza 6-pin

#7 Użytkownik jest niedostępny   AndrzejTrg 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 682
  • Dołączył: Pt, 21 Cze 19

Napisany 18 Październik 2019 - 21:21

Zobacz postMichał8833, o 18 Październik 2019 - 21:02, napisał(a):

Wszystko zamawiane z morele.net, mam paragon i wszystko było zabezpieczone więc nie ma możliwości, aby było to używane wcześniej.

Dobrze, czyli problem rozwiazany, po prostu muszę dokupić kabel 6 pinowy i podłączyć kartę do zasilania także drugim wejściem. Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Kartę gdzie kupiłeś?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych