Forum PCLab.pl: Rx570 Strix 4GB OC problem z wiatrakiem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rx570 Strix 4GB OC problem z wiatrakiem Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   BunnyKicacz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 14 Cze 19

Napisany 20 Październik 2019 - 18:11

Wiatraki przy małym użyciu karty nie działają, to wiem że jest ok, bo ta karta tak ma. Niestety, gdy przy tych 54stopniach powinny włączyć się dwa wiatraki u mnie włącza się tylko jeden, a drugi stoi w bezruchu. Próbować rozkręcać i sprawdzać podłączenie, czy co?

#2 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12462
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 20 Październik 2019 - 18:16

Od początku tak było czy teraz się to stało?

Karta posiada gwarancję?

I nie wiatraki tylko wentylatory

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 20 Październik 2019 - 18:17


#3 Użytkownik jest niedostępny   BunnyKicacz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 14 Cze 19

Napisany 20 Październik 2019 - 18:20

Sorka, na szybko pisałem, to wentylatory i tak od początku od kiedy ją mam, nie posiada gwarancji już chyba, dostałem od kuzynki u niej przelezala na półce w pudełku

#4 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12462
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 20 Październik 2019 - 18:23

Jeśli niema to sprawdź to...ew.będziesz musiał kupić taki wentylator

#5 Użytkownik jest niedostępny   BunnyKicacz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 14 Cze 19

Napisany 20 Październik 2019 - 18:53

https://ibb.co/G2cFVpR
Zdjęcie kabli z wentylatorów, od nie działającego idą 4 i po kostce wychodzą 3, z działającego są 4 i dalej idą 4, co do połączeń to zielony jestem, a i właśnie zielonego kabla brak

#6 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12462
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 20 Październik 2019 - 18:59

Są takie do kupienia na alli

https://pl.aliexpres...2820123250.html

#7 Użytkownik jest niedostępny   BunnyKicacz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 14 Cze 19

Napisany 20 Październik 2019 - 19:00

Spróbuję podmienić miejscami wentylatory, jeśli będzie działać ciągle pozycja 2, to znaczy że coś jest nie tak z kablami pozycji 1

#8 Użytkownik jest niedostępny   BunnyKicacz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 14 Cze 19

Napisany 20 Październik 2019 - 19:37

No teraz niby już kręcą się dwa, ale dziwne bo od samego początku się kręcą, nie wchodza w ten stan pasywny

#9 Użytkownik jest niedostępny   qrek1 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 622
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 17

Napisany 21 Październik 2019 - 20:24

Zobacz postBunnyKicacz, o 20 Październik 2019 - 19:37, napisał(a):

No teraz niby już kręcą się dwa, ale dziwne bo od samego początku się kręcą, nie wchodza w ten stan pasywny

skonfundowałeś kartę

#10 Użytkownik jest niedostępny   BunnyKicacz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 14 Cze 19

Napisany 22 Październik 2019 - 00:31

Już ogarnięte, program GPU tweak pomógł wyregulowac :) działają obydwa wentylatory, ale widać po tym który nie działał wcześniej, że ciężko chodzi, więc w najbliższym czasie i tak czeka wymiana.
Temat do zamknięcia :)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych