Forum PCLab.pl: Palit RTX 2080ti - nagle działa na 1935mhz stale - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Palit RTX 2080ti - nagle działa na 1935mhz stale Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   racesupport 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 20 Październik 2019 - 20:24

Już powoli mam dość RTX... dzisiaj włączam sobie kompa, grzebie coś po necie i już od początku wiedziałem, że coś nie teges... piszczą mi cewki w stresie ale leje na to, i tak gram w słuchawkach, siedzę sobie więc i słyszę, że cewki piszczą a przecież przeglądam neta... patrzę na temp, 10st wyżej niż normalnie w idlu, WTF!? Włączam gpu-z...

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Jak widać, karta leci 1935mhz, niczym karty nie kręciłem nigdy, próbowałem zrobić downgrade biosu, ale też nic to nie dało... nie wiem o co caman ?

Przeflashowałem jeszcze raz BIOS na najnowszy dostępny

Dodaj obrazek

Póki co jest ok, cewki cicho bo nie ma jak wcześniej 75% load ale co mogło spowodować taki skok i jeszcze do 1935 ? Przecież max boost jest dużo niższy...

Ten post był edytowany przez racesupport dnia: 20 Październik 2019 - 20:31


#2 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2072
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 20 Październik 2019 - 20:30

Jakiś syf może kopie bitcoiny :>

#3 Użytkownik jest niedostępny   racesupport 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 20 Październik 2019 - 20:37

Znowu jest problem... pokazuje użycie 1% a gpu-z ponad 60. Może faktycznie coś kopie :/ Ale skąd te 1930mhz ?

Dodaj obrazek

Po ponownym uruchomieniu komputera wszystko jest ok i po ok 5min wskakuje 1950mhz i gpu load na poziomie 7X%

Ten post był edytowany przez racesupport dnia: 20 Październik 2019 - 20:58


#4 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2072
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 21 Październik 2019 - 09:01

Na bank masz jakiś syf który ukrywa swoje działanie.. stąd 1% w menedżerze zadań

Przeskanuj dobrze kompa np. malwarebytes - pełny skan z wykrywaniem rookitów..

Ten post był edytowany przez dawidoxx dnia: 21 Październik 2019 - 09:02


#5 Użytkownik jest niedostępny   AndrzejTrg 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 684
  • Dołączył: Pt, 21 Cze 19

Napisany 21 Październik 2019 - 09:42

Spróbuj na nowo zainstalować sterowniki z użyciem DDU.

Masz jakieś programy które Ci się odpalają przy starcie?

#6 Użytkownik jest niedostępny   racesupport 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 21 Październik 2019 - 10:44

Przeglądałem procesy w menadżerze zadań ale nie znalazłem nic niepokojącego chyba że to coś jest sprytnie schowane.

Przeskanowalem avastem i malwarebytes, w zasadzie to na bieżąco u mnie działa anti malware i coś tam wyczaił ale żadnych zmian po kwarantannie plików zainfekowanych.

Dwóch nie udało mu się usunąć mianowicie ntuser.pol

Autosart patrzyłem, wyłączyłem kilka które w zasadzie od dłuższego czasu nie były mi potrzebne ale też tam nic nadzwyczajnego nie znalazłem.

Zamówiłem wczoraj dysk ssd M2, postawie na niego świeży system bo ostatnimi czasy sporo się u mnie niedobrego dzieje hehe

Chodzi o temat restartu kompa podczas próby zagrania w pubg, może system jest tak zainfekowany że crashuje.

#7 Użytkownik jest niedostępny   SebastianFM 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 584
  • Dołączył: Wed, 19 Lis 08

Napisany 21 Październik 2019 - 16:35

Menedżer zadań nie pokazuje prawidłowo użycia GPU.
W MSI Afterburner, Info możesz sprawdzić, które procesy używają karty graficznej.

#8 Użytkownik jest niedostępny   racesupport 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 21 Październik 2019 - 19:31

Cenna wskazówka, sprawdzę

Na nowym OS to samo, jutro będę miał AORUS 2080ti WB, palita wysyłam na gware. Same problemy z nią od początku.

Dzięki za pomoc.

Ten post był edytowany przez racesupport dnia: 23 Październik 2019 - 18:31


#9 Użytkownik jest niedostępny   rager84 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 211
  • Dołączył: Nd, 28 Paź 07

Napisany 23 Październik 2019 - 19:49

Moj ZOTAC RTX 2070SUPER mimo nizszych zegarow w turbo, kiedy gram potrafi dobić do 2000Mhz na rdzeniu i do tego siedzi cichutko :)

#10 Użytkownik jest niedostępny   racesupport 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 23 Październik 2019 - 20:01

Zobacz postrager84, o 23 Październik 2019 - 20:49, napisał(a):

Moj ZOTAC RTX 2070SUPER mimo nizszych zegarow w turbo, kiedy gram potrafi dobić do 2000Mhz na rdzeniu i do tego siedzi cichutko :)


Zastanawiałem się czy brać kolejnego 2080ti bo wiadomo jak z nimi jest... No nic, zobaczę. Jak będą problemy to się będę bujał w RMA ;)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych