Forum PCLab.pl: Montaż karty graficznej - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Montaż karty graficznej jak zwykle problemy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 176
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:01

Panowie, mam problem, otóż kupiłem rtx 2060 super od palita i za chiny nie mogę podłaczyć do pcie 1, wiec zmuszony byłem podlaczyc do 2 , pytanie czy coś na tym tracę ? plyta do tomahawk z390

#2 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3785
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 21 Październik 2019 - 17:06

Płyta ma 3x PCIe x16, więc nic nie tracisz. A czemu nie mogłeś wsadzić karty w dedykowany? Coś blokowało?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Październik 2019 - 17:08

Zobacz postmiauczek16, o 21 Październik 2019 - 18:01, napisał(a):

wiec zmuszony byłem podlaczyc do 2 , pytanie czy coś na tym tracę ?

Edit.Jednak wszystkie sloty mają x16,więc jak wyżej nie tracisz na tym 2 slocie PCIe.

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 21 Październik 2019 - 17:09


#4 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1808
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 21 Październik 2019 - 17:09

Tak. Pierwszy slot to x16, drugi x4, a kolejny x1
strona 27 w instrukcji

Ten post był edytowany przez maxpower dnia: 21 Październik 2019 - 17:09


#5 Użytkownik jest niedostępny   mor 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 486
  • Dołączył: So, 11 Lut 06

Napisany 21 Październik 2019 - 17:09

Zobacz postmiauczek16, o 21 Październik 2019 - 18:01, napisał(a):

Panowie, mam problem, otóż kupiłem rtx 2060 super od palita i za chiny nie mogę podłaczyć do pcie 1, wiec zmuszony byłem podlaczyc do 2 , pytanie czy coś na tym tracę ? plyta do tomahawk z390


Z tego co widzę to ta płyta ma 3 X pci X16 wiec różnic nie powinno być, ale ja z ciekawości podpiąłbym do 2 rożnych is sprawdził.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Październik 2019 - 17:10

Zobacz postCzeryboj, o 21 Październik 2019 - 18:06, napisał(a):

A czemu nie mogłeś wsadzić karty w dedykowany? Coś blokowało?

Może ma Noctua NH-D15 :hmm:

#7 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4968
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:10

Zobacz postSplendor_97, o 21 Październik 2019 - 18:08, napisał(a):

Edit.Jednak wszystkie sloty mają x16,więc jak wyżej nie tracisz na tym 2 slocie PCIe.

Z390 tomahowk ma PCI Express x16 3 szt. Drugi slot był ograniczony w starszych płytach.

#8 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 176
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:11

Zobacz postCzeryboj, o 21 Październik 2019 - 17:06, napisał(a):

Płyta ma 3x PCIe x16, więc nic nie tracisz. A czemu nie mogłeś wsadzić karty w dedykowany? Coś blokowało?


Lewa strona nie chce wskoczyc przy juz dosc duzym wysilku, chlodzenie do bequiet dark rock 4, duzo jeszcze miejsca.Teraz z obecnego slotu nie mogę jej wyjąc

Czyli jednak pcie 4x, lipa
edit
aa czyli jednak 3x 16

Ten post był edytowany przez miauczek16 dnia: 21 Październik 2019 - 17:12


#9 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Październik 2019 - 17:13

Zobacz postmaxpower, o 21 Październik 2019 - 18:09, napisał(a):

Tak. Pierwszy slot to x16, drugi x4, a kolejny x1

W zasadzie tak działa dla konfiguracji multi-gpu.
Autorze,jaki Bus Interface wyświetla ci w programie GPU-Z PCIe 3.0 x4,x8 czy x16?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Icek44 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 289
  • Dołączył: Pt, 26 Paź 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:15

GPU Z prawdę ci pokaże

#11 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4968
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:15

Z390 Tomakowk Specyfikacja PCI-Ex16 -3szt. :E

Jak wyżej, możesz sprawdzić w GPU-Z, puść test.

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 21 Październik 2019 - 17:18


#12 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 957
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 21 Październik 2019 - 17:16

x4 w 2 slocie x 1 w 3cim ...

#13 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 176
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:17

Zobacz postSplendor_97, o 21 Październik 2019 - 17:13, napisał(a):

W zasadzie tak działa dla konfiguracji multi-gpu.
Autorze,jaki Bus Interface wyświetla ci w programie GPU-Z PCIe 3.0 x4,x8 czy x16?


Dodaj obrazek

#14 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Październik 2019 - 17:19

X4,czyli maxpower i Phill76 mieli rację.

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 21 Październik 2019 - 17:20


#15 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4968
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:19

Zobacz postmiauczek16, o 21 Październik 2019 - 18:17, napisał(a):

Dodaj obrazek

Puść test i wtedy sprawdź.

Edit:
Lol faktycznie chyba x4

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 21 Październik 2019 - 17:21


#16 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Październik 2019 - 17:20

Zobacz postSary, o 21 Październik 2019 - 18:19, napisał(a):

Puść test i wtedy sprawdź.

Mu wrzuci z 1.1 X4 na 3.0 X4

#17 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 176
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:22

Po tescie,

Dodaj obrazek

#18 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1808
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 21 Październik 2019 - 17:24

Skalowanie PCI-E na przykładzie 2080 ti
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez maxpower dnia: 21 Październik 2019 - 17:25


#19 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4968
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:25

Zobacz postSplendor_97, o 21 Październik 2019 - 18:20, napisał(a):

Mu wrzuci z 1.1 X4 na 3.0 X4

No połapałem się, trochę późno ale się połapałem i poprawiłem :E

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 21 Październik 2019 - 17:25


#20 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 176
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:25

czy roznica spora, a bios moze cos miec do tego ? bo jest 6 miesieczny

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych