Forum PCLab.pl: Montaż karty graficznej - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Montaż karty graficznej jak zwykle problemy Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3781
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 21 Październik 2019 - 17:31

To nie wiem czemu w specyfikacji jest 3x PCIe 16x.

Weź wydmuchaj ten slot, może jakiś syf tam wpadł przy wypakowywaniu płyty/montowaniu :D

#22 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 172
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:40

ale lipa, jeszcze karta dziwnie syczy, piszczy, ale wydajnosc mega

#23 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4816
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 17:48

Zobacz postCzeryboj, o 21 Październik 2019 - 18:31, napisał(a):

To nie wiem czemu w specyfikacji jest 3x PCIe 16x.

Weź wydmuchaj ten slot, może jakiś syf tam wpadł przy wypakowywaniu płyty/montowaniu :D


Bo pierwszy jest x16 dla 16 linii, drugi x16 dla 4 linii, trzeci x16 dla jednej (tak to rozumiem proszę poprawić jeśli się mylę) :E

Zobacz postmiauczek16, o 21 Październik 2019 - 18:40, napisał(a):

ale lipa, jeszcze karta dziwnie syczy, piszczy, ale wydajnosc mega


Syczące cewki to znany problem(nie od dziś) jedne syczą głośniej, inne ciszej, jeszcze inne prawie niesłyszalnie :E

#24 Użytkownik jest niedostępny   miauczek16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 172
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 18

Napisany 21 Październik 2019 - 18:51

Ok, udało się zamontować na pci 1, także teraz jest OK, okazało się że haczyło mi o płytę główna, trzeba było wygiąć ten srebrny metal.Teraz tylko te cewki ...wiatraków w ogóle nie słychać, nie będę odsyłał
Jeszcze mam pytanie, czy mogę podpiąć monitor pod płytę główną czy zostaje tylko pod kartę ? bo odkąd mam kartę w środku to nie mogę zrobić tak, żeby w windowsie grafa nie chodziła, chce by dzialal intela

#25 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4816
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 19:13

To nie laptop, monitor jak podepniesz pod płytę to grafika będzie szła z integry. Co do cewek, to u mnie przestały piszczeć po "wygrzaniu" karty (po długiej grze)

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 21 Październik 2019 - 19:16


#26 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3781
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 22 Październik 2019 - 06:38

Zobacz postSary, o 21 Październik 2019 - 17:48, napisał(a):

Bo pierwszy jest x16 dla 16 linii, drugi x16 dla 4 linii, trzeci x16 dla jednej (tak to rozumiem proszę poprawić jeśli się mylę) :E



Syczące cewki to znany problem(nie od dziś) jedne syczą głośniej, inne ciszej, jeszcze inne prawie niesłyszalnie :E


Na początku też byłem pewien, że tak jest, ale specka mówiła co innego, trochę mylące.


@Autor jaki ty metal wyciągnąłęś z płyty głównej? :E

#27 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15972
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 22 Październik 2019 - 06:50

Zobacz postCzeryboj, o 22 Październik 2019 - 07:38, napisał(a):

Na początku też byłem pewien, że tak jest, ale specka mówiła co innego, trochę mylące.


@Autor jaki ty metal wyciągnąłęś z płyty głównej? :E


Nic nie jest mylące, x16 odnosi się do długości portu, a że elektrycznie są obcięte to inna sprawa, ale czego się spodziewaliście? Procesor dysponuje 16 liniami w związku z czym z 16 linii nie może się urodzić ich 48 ;)

#28 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3781
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 22 Październik 2019 - 07:11

Dla ciebie nie jest mylące, dla innego jest. Ja się pomyliłem patrząc na specyfikacje, a trochę w tym siedzę.

Powinno być napisane (x4) (x1)

#29 Użytkownik jest niedostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12633
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 22 Październik 2019 - 07:18

Zobacz postCzeryboj, o 22 Październik 2019 - 07:38, napisał(a):

Na początku też byłem pewien, że tak jest, ale specka mówiła co innego, trochę mylące.


@Autor jaki ty metal wyciągnąłęś z płyty głównej? :E

Pewnie ma papierowa, nie do końca prostą budę i śledź grafy zahaczał przy montażu o płyte.

Zwykle wtedy dogina się tył budy, ale można i inaczej :E

#30 Użytkownik jest niedostępny   skubi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 322
  • Dołączył: So, 21 Maj 05

Napisany 22 Październik 2019 - 09:06

Albo śledzia grafy odgiął w odpowiednim kierunku

#31 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15972
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 22 Październik 2019 - 11:04

Zobacz postCzeryboj, o 22 Październik 2019 - 08:11, napisał(a):

Dla ciebie nie jest mylące, dla innego jest. Ja się pomyliłem patrząc na specyfikacje, a trochę w tym siedzę.

Powinno być napisane (x4) (x1)



Kopia ze strony MSI • 3 x PCIe 3.0 x16 slots (support x16/x4/x1 modes)*

To jest, czy nie ma? ;)

#32 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2276
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 11:12

Zobacz postDisconnecT, o 22 Październik 2019 - 12:04, napisał(a):

Kopia ze strony MSI • 3 x PCIe 3.0 x16 slots (support x16/x4/x1 modes)*

U Autora pierwszy slot PCIe oczywiście działa w trybie 3.0 x16,drugi slot PCIe działa w trybie 3.0 x4,to trzeci w 3.0 x1

Zobacz postmiauczek16, o 21 Październik 2019 - 19:51, napisał(a):

Jeszcze mam pytanie, czy mogę podpiąć monitor pod płytę główną czy zostaje tylko pod kartę ?

Jak podłączysz monitor pod płytę główną - to obraz masz z integry,a jak pod kartę - to korzystasz wtedy z karty.
Jak zamierasz korzystać do wyświetlenia obrazu z dedykowanej karty graficznej,to nie ma innego wyjścia - musisz podłączyć monitor do karty.

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 22 Październik 2019 - 11:14


  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych