Forum PCLab.pl: Komputer/Gry/Cyberpunk - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komputer/Gry/Cyberpunk Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   hania911 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Cz, 03 Mar 16

Napisany 21 Październik 2019 - 19:31

Cześć, chyba już standardowo: chciałabym złożyć kompa pod gry (a na myśli mam m.in cyberpunk ;) ).
Poczytałam i wybrałam:
https://www.komputro...j-pc/y0kGjxD7DN

ale cena 5400 wydaje mi się zbyt duża, wolałabym coś w okolicach 4000 (mniej więcej), może macie jakieś propozycje, co zamienić?

Pomożecie ? ^^

#2 Użytkownik jest niedostępny   FrezeeHD 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: So, 18 Maj 19

Napisany 21 Październik 2019 - 19:44

kupowanie jednej kości ram nie jest dobrym pomysłem, kup 4x4gb albo 2x8gb

#3 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3254
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 21 Październik 2019 - 19:50

Nieopłacalne. Drogi intel i badziewne mobo pod niego. Ram w jednej kości do tego z tragicznym taktowaniem i CL, Karta z ceną z kosmosu - za tyle to masz rtx 2060 supepr o wydajności rtx 2070. Chłodzenie chyba zamiast boxa bo do OC to ono się raczej nie nadaje, tak samo jak płyta główna.
Na szybko
Ryzen 3600 + b450 msi a -pro max + crucial ballistix 2x8gb 3000mhz CL15, vero l2 500w, signum sg1 tg, rtx 2060 super armor (msi) lub gaming (gygabyte), adata sx 6000 pro 512gb czy tam 1tb.

#4 Użytkownik jest niedostępny   hania911 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Cz, 03 Mar 16

Napisany 21 Październik 2019 - 20:16

Wychodzi coś takiego:
https://www.komputro...show/X9d1me2dqW

kwota 4900 :) więc już lepiej, dzięki :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   GS01 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 340
  • Dołączył: Pn, 08 Lip 13

Napisany 21 Październik 2019 - 20:20

Czy aby czasem Fera 3 nie sprawdziła się lepiej w roli coolera CPU? Trochę lepsza, większe śmigło, mniejszy hałas.
https://www.komputro...a-3-he1224.html

Ten post był edytowany przez GS01 dnia: 21 Październik 2019 - 20:21


#6 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4945
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 21 Październik 2019 - 20:41

Fera z ryzenem 2600 daje sobie dobrze radę, nawet po jego OC a kosztuje faktycznie może z 10 zł więcej.
Edit:
No może 24zł :E

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 21 Październik 2019 - 20:42


#7 Użytkownik jest niedostępny   hania911 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Cz, 03 Mar 16

Napisany 21 Październik 2019 - 20:43

https://www.komputro...show/nLd2mQgpmv
zaktualizowałam o ten zasilacz, dzięki :)

edit: na morele ten sam skład wyjdzie 4630

Ten post był edytowany przez hania911 dnia: 21 Październik 2019 - 21:00


#8 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3254
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 21 Październik 2019 - 21:09

Jakbyś się nie upierał przy komputroniku to masz ~ 220zł taniej
Zestaw
Z dużo lepszym zasilaczem na goldzie. GPU tej samej klasy.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9588
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 22 Październik 2019 - 16:02

Można mieć spoko wydajności i w zakładanych 4000 zł
https://proline.pl/koszyk/53dabd98
Zrobić UV na GPU, z czasem dorzucić przewiew do budy i będzie znośnie.

Na samej wydajności GPU wiele się nie traci w przypadku zamiany 2060S na RX 5700.
W przypadku CPU też nie jest to jakiś milowy krok w tył.

Jak budżet ciasny, to takie połączenie jak znalazł.
Można dać też na start SSD 512 GB, zaoszczędzoną kasę do Ryzena 5 3600 i coś na magazyn dorzucić z czasem.

https://proline.pl/koszyk/f28e54d7

Przy B450 Gaming X kłania się aktualizacja biosu. Napisać do sklepu w którym będzie się kupować. Jak zrobią za free, to brać a jak odpłatnie, to już lepiej z marszu dać MSI B450 Pro MAX gdzie bios już jest wgrany.

#10 Użytkownik jest niedostępny   hania911 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Cz, 03 Mar 16

Napisany 22 Październik 2019 - 16:43

ok, dzięki wielkie za wskazówki !! :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   GS01 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 340
  • Dołączył: Pn, 08 Lip 13

Napisany 22 Październik 2019 - 17:38

Od siebie jeszcze dodam, że zrezygnowałem z zakupu nowej karty graficznej (będzie nowy PC, za wyjątkiem GPU). Nie chcę autorce tematu mieszać w głowie, ale ja stwierdziłem, że siedzę póki się da na GTX 970 w 1080p i na średnich detalach, a zakup karty odłożę na czas premier niereferencyjnych modeli Nvidia Amper i drugiej generacji Navi ;).

Ten post był edytowany przez GS01 dnia: 22 Październik 2019 - 17:39


#12 Użytkownik jest niedostępny   Fox12 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 361
  • Dołączył: Pt, 12 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 19:07

Można spróbować podobnie co @Caps, ale z płytą Asusa z racji cashbacku z R5 2600 (więcej informacji w sygnaturce)

Wyjdzie wtedy taki zestaw https://www.komputro...j-pc/Y2pN2ejp0x (-155zł zwrotu od Asusa, więc finalnie 3908zł)

Nie wiem czy warto dopłacać 250zł + mniejszy dysk dla R5 3600, zwłaszcza, że po prostu można w przyszłości wymienić jak wydajność będzie niezadowalająca.

PS.@hania911 Komputronik normalnie wybierając produkty jest drogi... Skorzystaj z konfiguratora, wtedy ceny są bardziej konkurencyjne ;)

Ten post był edytowany przez Fox12 dnia: 22 Październik 2019 - 19:08


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych