Forum PCLab.pl: Lenovo 330s czy Polisingowiec? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Lenovo 330s czy Polisingowiec?

#1 Użytkownik jest niedostępny   Hubeporosoa 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 21 Październik 2019 - 21:56

Witam zastanawiam sie nad zakupem lapka do programowania. I się zastanawiam co warto zabrać w budzecie 1500zł Budżetowego ale bądz co bądz bardzo wydajnego 330s z 2500u czy jakiegoś polisingowego? Zastosowanie IntelliJ.

Ten post był edytowany przez Hubeporosoa dnia: 21 Październik 2019 - 21:59


#2 Użytkownik jest niedostępny   ventech 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 584
  • Dołączył: Wt, 05 Gru 17

Napisany 21 Październik 2019 - 22:42

jak masz taki budżet to weź nówkę, nie warto pchać się w starego wyeksploatowanego parcha

#3 Użytkownik jest niedostępny   sino 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1970
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 04

Napisany 21 Październik 2019 - 23:40

Oczywiście, że lepiej nowy. Tyle, że na Allegro jest pełno "nowych" laptopów na niby. Są też "nowe" procesory niedostępne w sprzedaży kilka lat, "nowe" dyski twarde z wyczyszczonym SMART itd.

Więc nie wiem skąd niby weźmiesz tak mocnego laptopa tak tanio. No chyba, że jest bez Windowsa.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1546
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 22 Październik 2019 - 00:12

Przeglądam te 330s w cenie około 1500zł i nic "bardzo wydajnego" tam nie widzę. Nie widzę też nic "wydajnego", a co najwyżej pojedyncze modele "znośne", przy których osobiście bym nie zdzierżył. Całe stada dwurdzeniowców z obniżonymi napięciami...

Sam bym brał poleasingowca i czasami jak kupuję sprzęt dla znajomych, to na nowe w cenie poniżej 3000zł nawet nie patrzę. Wiem, że będą mi potem narzekać na wydajność. Masa firm wymienia sprzęt jak rękawiczki, więc wystarczy polować na model, który pojawił się na rynku nie później niż 2 lata temu. Zajechany raczej nie będzie, a jak trafi się coś naprawdę brzydkiego, oddajesz na zwrot 14 dni i po krzyku.

#5 Użytkownik jest niedostępny   przemekan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10440
  • Dołączył: So, 08 Cze 13

Napisany 22 Październik 2019 - 07:10

Zobacz postventech, o 21 Październik 2019 - 23:42, napisał(a):

jak masz taki budżet to weź nówkę, nie warto pchać się w starego wyeksploatowanego parcha


Dodaj obrazek
Szkoda, że nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Chyba że ktoś kupuje na chybił trafił, to wtedy wiadomo raz chybił, raz trafiłDodaj obrazek .
Kupiłem dwa poleasingowe- do żadnego nie mam większych zastrzeżeń, jedyna wada-ryski na pokrywie ekranu.

Ten post był edytowany przez przemekan dnia: 22 Październik 2019 - 07:13


#6 Użytkownik jest niedostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12636
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 22 Październik 2019 - 08:53

majac 1500zł można wyrwać na allegro wypasiona używke ale to już z tych lekko używanych z papierani, na gwearancji itp.

Ten lenovo to ma 1366 x 768 matryce ? :lol2:


Jedyny problem ze te nowe lapki maja już 4 rdzenie/8wątków, a w poleasingówkach to nadal rzadkość...

Ten post był edytowany przez Tomcat dnia: 22 Październik 2019 - 09:43


#7 Użytkownik jest niedostępny   Hubeporosoa 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 22 Październik 2019 - 12:36

Zobacz postTomcat, o 22 Październik 2019 - 08:53, napisał(a):

majac 1500zł można wyrwać na allegro wypasiona używke ale to już z tych lekko używanych z papierani, na gwearancji itp.

Ten lenovo to ma 1366 x 768 matryce ? :lol2:


Jedyny problem ze te nowe lapki maja już 4 rdzenie/8wątków, a w poleasingówkach to nadal rzadkość...

Czyli szukać jakiegoś kompa na gwarancji? Nie polisingowego? W sumie to nie wyobrażam sobie pracować w IntelliJ na 2 rdzeniach. Jak na mojej stacjonarnej i5 8400 z 8Gb ram potrafi zamulić fakt faktem tutaj winny raczej ram, ale te lapki również mają zazwyczaj 8gb ram a jeszcze ten procek

#8 Użytkownik jest niedostępny   Hubeporosoa 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 22 Październik 2019 - 12:48

Co myślicie o tym? https://allegro.pl/o...-909-8525261237

#9 Użytkownik jest niedostępny   chauwa 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1200
  • Dołączył: Wt, 06 Maj 08

Napisany 22 Październik 2019 - 13:16

Zobacz postHubeporosoa, o 22 Październik 2019 - 13:36, napisał(a):

Jak na mojej stacjonarnej i5 8400 z 8Gb ram potrafi zamulić fakt faktem tutaj winny raczej ram, ale te lapki również mają zazwyczaj 8gb ram a jeszcze ten procek


Lapki zazwyczaj maja jeden moduł ram ;p Więc nawet w dual nie są.

#10 Użytkownik jest niedostępny   LubieNiebieski 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Cz, 30 Mar 17

Napisany 22 Październik 2019 - 13:52

Zobacz postHubeporosoa, o 22 Październik 2019 - 12:48, napisał(a):


Jest ok w tej cenie ;)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych