Forum PCLab.pl: karta graficzna do wiedzmina3? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

karta graficzna do wiedzmina3? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 10:20

Witam, składam budżetowego kompa pod wiedzmina 3, szukam karte graf. do i3 3,3Ghz(2gen s.1155) 8GB ram (zasilacz mam 600w) na razie pod roz 1440x900 w przyszłości fhd
co polecacie do 400zł? ofc używka

#2 Użytkownik jest niedostępny   Azgaroth 

  • Krew elfów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3309
  • Dołączył: Nd, 17 Cze 07

Napisany 22 Październik 2019 - 10:36

RX 570 4 GB :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 10:40

Zobacz postAzgaroth, o 22 Październik 2019 - 11:36, napisał(a):

RX 570 4 GB :)

W tej cenie,to w dużej mierze egzemplarze po koparkach.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Art385 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6708
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 22 Październik 2019 - 10:41

Wiedźmina zdąży skończyć

#5 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 10:41

Jeszcze oprócz RX 570,to do tej ceny (+/- 50 zł) to R9 380X,GTX 960,970,1060 3GB RX 470/480

#6 Użytkownik jest niedostępny   kater 

  • kosmiczna karawana
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9607
  • Dołączył: Cz, 07 Wrz 06

Napisany 22 Październik 2019 - 10:47

Zobacz postArt385, o 22 Październik 2019 - 11:41, napisał(a):

Wiedźmina zdąży skończyć


No nie wiem :E ja zacząłem grać w 2017 (dokładnie 2 lat temu, w piździerniku jak paczę po zakupie W3), i jestem aktualnie w Toussaint lvl 40... inna sprawa, że mam mega mało czasu na granie :(

a co do pokoparkowców - jak ma kilka miesięcy / rok GW, a taką spokojnie można znaleźć, to luzik, w tym budżecie niestety nic innego nie podejdzie; 970 w sumie można też szukać, ale one na bank nie mają GW i swoje już też przeszły

#7 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 10:51

ogólnie wiedzmina przeszedłem (prawda mnóstwo czasu zabiera, aż się wolne od szkoły brało xD wszystkie misje itd znaczniki juz na skellige sobie odpuściłem a tak to na fulla się starałem wszystko robić) , a komputer ma być dla mojej siostrzenicy bo podjarała się wiedzminem jak u mnie jej pokazalem nawet ksiazki zaczęła czytać to taką niespodziankę chcę jej zrobić
rx 470 8gb za 400zl znalazlem czy lepszy gtx 1050 ti Msi 4gb?

edit slyszalem ze do starszych prockow lepsza nvidia niz amd? bo karty amd bardziej na procku polegają podobno...

załącznik>> made in china to nie te podróby ze zmodyfikowanym biosem?

Załączone pliki


Ten post był edytowany przez _Str0ng3r_ dnia: 22 Październik 2019 - 10:59


#8 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 11:01

Zobacz post_Str0ng3r_, o 22 Październik 2019 - 11:51, napisał(a):

rx 470 8gb za 400zl znalazlem czy lepszy gtx 1050 ti Msi 4gb?

Lepszy RX 470.
Nie bierz pod uwagę 1050 Ti - jest nieopłacalny pod względem ceny.

Zobacz post_Str0ng3r_, o 22 Październik 2019 - 11:51, napisał(a):

made in china to nie te podróby ze zmodyfikowanym biosem?

XFX raczej nie robił RX 470 w wersji dla koparek.

#9 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 11:07

ten rx470 to z koparki to podziękowałem

dobra odkrecil gosciu bo powiedzial ze nie w koparce tylko w pc a zona jego nie ogarnia, podobno kupil podlaczyl czy dziala zgubil karton z gw i dlatego cena taka a zrezygnowal z pc bo lapka kupil hmm

#10 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3329
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 22 Październik 2019 - 11:20

jakbyś ciut dołożył to masz prawie nową, lub z długą gwarancją 580 bez zastanawiania sie czy to z kopary czy nie

https://allegro.pl/o...enta-8575187378

https://allegro.pl/o...2021-8588273648

#11 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 11:31

Zobacz postkater, o 22 Październik 2019 - 11:47, napisał(a):

970 w sumie można też szukać, ale one na bank nie mają GW i swoje już też przeszły

Wszystkie 970 już nie mają GW,ostatnie sztuki były sprzedawane w 2016 roku.I na bank w koparkach nie były(na 99% ;) )

#12 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 11:33

dogadałem sie juz z ta rx470 dzwonilem sprawna 100% za 400 z wysylka za pobraniem troche mnie zdziwilo jak powiedzial ze ma 2 taka sama jakby cos bylo z nia nie tak to moge odeslac (ale mowil ze absolutnie nie byla w koparce) mam dane jak cos będę go nękał :) fb marketplace

#13 Użytkownik jest niedostępny   prajbx 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 92
  • Dołączył: Pn, 20 Lis 17

Napisany 22 Październik 2019 - 11:34

Na Twoim miejscu zdecydowanie bym wyszperał jeszcze 200zł i kupił tego rx 580:
https://www.amazon.e...=pepperpl0b1-21

Jest jeszcze w promocji, po przewalutowaniu revolutem wyszło równo 600 z dostawą. Do tego dostajesz kod na grę od amd który spokojnie za 100zł sprzedasz i jeszcze masz xbox passa na 3 miesiąc za darmo. Koledze przyszła po 4 dniach i nie ma z nią najmniejszych problemów.

Ten post był edytowany przez prajbx dnia: 22 Październik 2019 - 11:35


#14 Użytkownik jest niedostępny   brajan007 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1165
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 22 Październik 2019 - 12:29

Ludzie co wy RX 580 do i3 Sandy ? Grube przegięcie. Tak do słabego CPU lepiej brać karty NVIDIA. Szukaj 1060 3 gb. Wiesiek nawet na ultra nie bierze więcej od 2 GB vram. Procesor też by się przydała jakaś i5 tka za 100 PLN, bo jak wejdzie do novigradu wesoło nie będzie.

Ten post był edytowany przez brajan007 dnia: 22 Październik 2019 - 12:30


#15 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 12:38

i5 3,6 w turbo (1155) 8gb ram 1050 ti na moim pc i mam stale 60fps w fhd ustw srednie/wysokie +mody poprawiajace grafike, teraz po jak najmniejszych kosztach składam pc z tego co mam zadowoli sie nawet srednie niskie (nawet na tych sett ładnie wygląda :D) w tego wieska a tak to sims 4 w opór i netflix to 13 latka, dlatego nie celuje w jakies drogie podzespoly bo beda sie i tak marnowac :D

#16 Użytkownik jest niedostępny   brajan007 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1165
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 22 Październik 2019 - 13:19

No to weź wstaw 1050 Ti że swojego kompa, do tej i3 będzie akurat, a sobie kupić coś mocniejszego ;) już taki RX 470-570 da Ci dużego boosta.

#17 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 13:32

no tak zrobię, jeszcze pytanie ssdka kupywac do tego zestawu jakiegos za 100zl? czy to i tak bez różnicy będzie? wiem ze ssd daje szybkosc ale jak ona tam wiele operacji nie bedzie robila to chyba nie jest az tak potrzebny. i System lepszy win 7 na tym i3+1050ti+8gb czy 10 instalowac?

#18 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Październik 2019 - 13:49

Zobacz post_Str0ng3r_, o 22 Październik 2019 - 14:32, napisał(a):

no tak zrobię, jeszcze pytanie ssdka kupywac do tego zestawu jakiegos za 100zl?

Za taką cenę to tylko 120-128GB,bardzo rzadko 240GB.
Radzę nie kupować 120/128GB - zwyczajnie za mało przestrzeni.

#19 Użytkownik jest niedostępny   SebastianFM 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 568
  • Dołączył: Wed, 19 Lis 08

Napisany 22 Październik 2019 - 15:40

Zobacz post_Str0ng3r_, o 22 Październik 2019 - 14:32, napisał(a):

no tak zrobię, jeszcze pytanie ssdka kupywac do tego zestawu jakiegos za 100zl? czy to i tak bez różnicy będzie? wiem ze ssd daje szybkosc ale jak ona tam wiele operacji nie bedzie robila to chyba nie jest az tak potrzebny. i System lepszy win 7 na tym i3+1050ti+8gb czy 10 instalowac?

Ja uważam, że jak najbardziej warto zainwestować w SSD (zwłaszcza przy aktualnych śmiesznie niskich cenach), nawet jeżeli miałby znajdować się na nim tylko system i np. przeglądarka. Sam obecnie używam w pracy laptopa z dwurdzeniowym i5-3210M i 8 GB RAM. Dzięki SSD jeszcze w miarę komfortowo da się na nim korzystać z 3ds Max, Gimp, Visual Studio 2019 i Chrome.

Jeżeli chodzi o system operacyjny to polecam Windows 10, jednak tylko w przypadku dysku SSD.

Ten post był edytowany przez SebastianFM dnia: 22 Październik 2019 - 15:41


#20 Użytkownik jest niedostępny   _Str0ng3r_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 21 Mar 15

Napisany 22 Październik 2019 - 15:54

kupie w media expert jakiegos fajnego ssdka za 100zl?

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych