Forum PCLab.pl: Czy ktoś z użytkowników forum używa konfiguracji i5 8400 z GTX 1080? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy ktoś z użytkowników forum używa konfiguracji i5 8400 z GTX 1080? Oceń temat: -----

#81 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15916
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 24 Październik 2019 - 23:14

Zobacz postWpotrzebie2017, o 24 Październik 2019 - 23:32, napisał(a):

Wymieniam to co pamiętam i jednocześnie pytam w niektórych przypadkach, bo nie jestem pewny. Rozumiesz coś takiego, to w ogóle możliwe dla jaśnie pana, czy za trudne dla kogoś kto ma elementarne problemy z logicznym myśleniem?

Wymień więcej to się przynajmniej przyłożysz do tematu, zamiast toczyć pyskówki o byle co.

Skoro nie jesteś pewny, to w takim celu wymieniasz produkcję, chcesz wzmacniać siłę argumentów, ale nie jesteś w żaden sposób się z tego wytłumaczyć, daj spokój, bo zaczynasz odlatywać. :balon:
Nie mawiaj komuś problemów z logicznym myśleniem, bo jak na razie sam bełkoczesz i akcie desperacji szukasz ratunku, pogrążając się jeszcze bardziej.
Nie będę Ci wymieniał żadnych gier, bo i tak nie ma to żadnego sensu, wystarczy że przeczytałem Twój bełkot który wskazuje na to iż wszystkie gry są złe po za jednym Doomem, po czym zaraz wymieniasz jakąś listę miotając się w konwulsjach i widzę Ghotica 3 który odpali dzisiaj każdy kalkulator.


Zobacz postWpotrzebie2017, o 24 Październik 2019 - 23:32, napisał(a):

Czyli wracamy do przeszłości, jak nie masz argumentów? Poza tym ta "część" co zna "przeboje" nie jest żadnym autorytetem, a często nie potrafi niczego oprócz właśnie - ujadania i też ma swoje historie problemów. Do dziś nie wiem jakie to były wyimaginowane problemy. Zostalem oszukany na 4790, zwróciłem na końcu (wcześniej testowałem, zmieniałem mobo, ramy po kolei, biosy itd.), dostałem zwrot pieniędzy, ale jak ktoś nie doczytał wątku to nie wie i powiela bzdurki :lol2:

Na Phenomie miałem z kolei uszkodzone po części mobo, taki urok kupowania starych rzeczy od januszo-handlarzy. Jak ręką odjął wszystko po zmianie platformy.

Argumentów to ja mam jeszcze na najbliższy tydzień orania Twojego bełkotu, ale zwyczajnie nie widzę w tym sensu, dobrze jednak uczulić autora na to aby sprawdził sobie kim jest osoba która stara się mu doradzać, przychodząc na to forum byłeś zielony jak trawka na wiosnę i właściwie nadal jesteś, bo zamiast zauważyć na wykresie problemy z frametime i gubieniem klatek przez kartę graficzną z uporem maniaka uparłeś się na ujadanie w kwestii niezoptymalizowanych gier. Robisz też wodę z mózgu wrzucając cytaty odnośnie Origins z dni premiery, nie mając najwyraźniej zielonego pojęcia iż gry w dzisiejszych czasach dostają łatki i na dzień dzisiejszy omawiana gra działa bez większych problemów.

Na Phenomie Cię oszukali, na 4790 również, wszyscy oszukują, dokładnie tak samo jak wszystkie gry są źle zoptymalizowane, bingo mamy w końcu jakąś spójną logikę w Twoim przypadku, gratulacje.
Pamiętam doskonale Twój przypadek z i7, taki był z Ciebie specjalista że bałeś się odpalić update biosu spod Windowsa bo kilka osób Cię nastraszyło, finalnie sprzęt jednak odpaliłeś i całkiem niezły okres czasu go używałeś ciągle tworząc nowe tematy, włącznie z tym o benchmarku Far Cry Primal w którym stara i7-3770k przeorała Twój wynik ;)


Zobacz postWpotrzebie2017, o 24 Październik 2019 - 23:32, napisał(a):

No hola, hola, dopiero napisałeś że NIKT nie ma problemów z takimi grami jak ja, a teraz sam sobie przeczysz, że dziwne by u każdego działało dobrze :lol2: Potem się dziwić, że kompletnie brak logiki w tym co piszesz i wyczytujesz, jak ty w 5 sekund umiesz sobie sam zaprzeczyć.

Zajmij się merytorycznym odpisywaniem, bo może to ci lepiej wyjdzie. Podaj te gry dobrze zoptymalizowane, albo pokaż jak pomagasz w problemie stutteringu bo póki co tylko się miotasz panie idealny, który wszystkim składa idealne komputery, gdzie wszyscy są tak zadowoleni że jeszcze klękają...

Problemy wynikające z zaniedbań, własnej głupoty i nieumiejętności korzystania ze sprzętu nie są żadnym argumentem aby wierzgać i ujadać na gry które nie są tutaj niczemu winne. Problemy wynikające z rozbieżności w konfiguracji sprzętowej? Norma trzeba wykazać własną inicjatywę i znaleźć rozwiązanie, jeżeli Ty sobie z tym nie radzisz to zakup konsolę, Twoje problemy magicznie znikną i będziesz miał porównywalne doświadczenie ze wszystkimi innymi użytkownikami platformy.

Temat shutteringu prowadzę z autorem na PW, bo w tym temacie, musiał bym ryć 2 dni łopatą w szlamie, żeby przekopać się do wartościowych informacji pośród bełkotu takich specjalistów jak Ty.
Ból dupy i emanowanie nienawiścią zamiast podjęcia rękawicy to dzisiaj znana przypadłość, tym sposobem nadal będziesz się miotać z problemami gier które działają normalnie i będziesz na nie ujadał, zamiast znaleźć przyczynę. ;)

Uważaj z tym klękaniem, bo Ci kręgosłup trzaśnie :lol2:
Na tym zakończę tą patologiczną dyskusję, bo i tak zbyt mocno Cię dokarmiłem.

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 24 Październik 2019 - 23:14


#82 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 24 Październik 2019 - 23:17

:lol2: tylu "merytorycznych" argumentów to w życiu nie widziałem. Ale ciesze się, że już kończymy, bo tutaj nawet nie ma na co odpisywać, same urojenia :) następnym razem przyłóż się do czytania ze zrozumieniem, nie wciskaj komuś słów, których nie napisał i będzie ok :)

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 24 Październik 2019 - 23:22


#83 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3780
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 25 Październik 2019 - 00:35

Zobacz postWpotrzebie2017, o 24 Październik 2019 - 23:17, napisał(a):

:lol2: tylu "merytorycznych" argumentów to w życiu nie widziałem. Ale ciesze się, że już kończymy, bo tutaj nawet nie ma na co odpisywać, same urojenia :) następnym razem przyłóż się do czytania ze zrozumieniem, nie wciskaj komuś słów, których nie napisał i będzie ok :)


Jak Ty się rozwinąłeś chłopie, jeszcze rok temu waliłeś takie tematy, że widać było żeś zielony jak szczypiorek na wiosnę :E

Korespondencyjna nauka szczekania na forum widać cię wyrobiła :D

Jeżeli dla kogoś przyczyna takich spadków FPS jak na filmikach autora jest zła optymalizacja gry to powinien oszczędzić wszystkim klawiatury i sam się zbanować na tym forum.

Ten post był edytowany przez Czeryboj dnia: 25 Październik 2019 - 00:35


#84 Użytkownik jest niedostępny   henryk nowak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1547
  • Dołączył: Pt, 20 Kwi 07

Napisany 25 Październik 2019 - 01:26

Nie chce mi się czytać całego tematu, bo jest tu niezła gównoburza, a ten bełkot o optymalizacji i 8-miu wątkach jest nie do czytania.
Krótko. Miałem i5 4690K@4,5GHz, 2x4GB DDR3 2133MHz CL10, GTX980Ti, 120GB SSD i 1TB HDD. Przeszedłem Wieśka 3, Batmana również, ale jak już został spatchowany i nie było problemów, full hd, 60fps i gitara. Batman pewnie był wrzucony na HDD, bo na SSD miałem miejsce na jedną grę :E i śmigał bez problemu, bez ścin. Panu Wpotrzebie 2017 radzę usunąć konto w celu niewypisywania bzdur. Autorowi tematu radzę nie czytać tego bełkotu, bo te gry powinny śmigać nawet z HDD, na wolnym ramie, a taka noita to i na 750Ti.
Co ja bym zrobił?
Jeśli by to trwało tak długo jak u autora, to format, bo ile można się z tym użerać. Płytka z Windowsem do napędu, całą partycję systemową wywalić w kosmos, potem zainstalować wszystkie dedykowane sterowniki, steam i zagrać. Jak nie pomoże, to może to być coś znacznie poważniejszego. Kiedyś miałem podobny problem, bodajże na wtedy X800XT albo 7900GTO, w każdym razie dawno. Gry mi szarpały co jakiś czas, jednak dużo mocniej, wyglądało jakby chwilowo fps spadał do ~10fps. Zmniejszyłem taktowanie pamięci i było git, karta poszła do serwisu i została wymieniona, miałem uwalone pamięci na karcie.
Zamiast prowadzić jałową dyskusję z Wpotrzebie lepiej byście dodali go do ignorowanych i dali jakieś sensowne rady autorowi tematu. Sam złapałem się za głowę, jak zobaczyłem ile postów Pan Wpotrzebie nasmażył w tym jednym temacie, a przecież kilka miesięcy temu sam zadawał idiotyczne pytania, bo nic nie ogarniał. Teraz gdzieś przeczytał czym jest optymalizacja, dlaczego fajnie mieć 8 wątków i spamuje, a Wy jeszcze daliście się wciągnąć w dyskusję, która co najwyżej prowadzi do odpoczynku od forum.

Zobacz postDisconnecT, o 25 Październik 2019 - 00:14, napisał(a):

Ciach!

I po co się produkujesz? Przecież i tak efekt będzie jakbyś mówił do ściany.

#85 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 25 Październik 2019 - 08:11

A ja wam radzę się dokształcić i doczytać, a jak macie klapy na oczach to też usunąć konto i wrócić bez tych klap dopiero. Wiesiek tak samo stutteruje na 4 rdzeniach, ale w Novigradzie. Jest to ogólnie znany problem :) jak robią benchmarki CPU wybierają "miejsce testowe" m.in własnie Novigrad bo rośnie użycie rdzeni i wątków. Z obrońcami 4 rdzeni jeszcze rok temu podobne dyskusje toczyłem, pokazywałem tonę benchmarków gdzie 4 rdzenie to za mało, gdzie ludzie mieli spadki poniżej 60 fps na dobrych kartach właśnie przez CPU (ew. wolny ram/single channel). Dziś już ludzie coraz mniej bronią takie procki i polecają jednak mieć więcej r/w, tym bardziej że te procki w wielu grach zachowywały się jak ta i5 8400 czyli użycie CPU było na poziomie 80-95%. No ale co zrobić, jak ktoś sam posiadał i5 i bronił swojego procka jak niepodległości. Ja tam właśnie jak zmieniłem na 4790 to w Novigradzie zaczęło hulać jak złoto, tylko dzięki 8 wątkom i nic innego się nie zmieniło w PC, no i użycie procka max 60% a nie 95%...

Bajeczki można sobie powtarzać, tak jak z dobrze zoptymalizowanymi grami UBI. Może ktoś uwierzy i będzie zwalał winę na wszystko tylko nie na badziewnie zoptymalizowane produkcje.

Kiedyś ludzie narzekali na optymalizację GTA IV, bo to port, no ale do dziś są obrońcy że gra chodziła zawsze w porządku :E

To samo te brednie o Gothicu 3, że dziś chodzi nawet na kalkulatorze. Serio, to można tylko skwitować że ktoś w d... był, g... widział i testował tę grę właśnie chyba na swoim kalkulatorze ale z zamkniętymi oczami. Gra nawet po community patchach nie jest żyletą, szczególnie przy walkach w tłumie/miasteczkach. Gra siedzi na 1 rdzeniu na 100% użycia, a GPU może 10-25%, a mimo to są spadki, bo gra nie wykorzysta lepszego sprzetu.

@Czeryboj na których filmikach nie widać by to był problem z optymalizacją (a czym, nie ma odpowiedzi "nie wiem")? Bo było tych filmików kilka.

1. Noita jest słabo zoptymalizowana, nawet nie znasz tej gry, bo jest niszowa i co chwila wychodzą patche.
2. RAGE? Ja i Sary w ogóle nie widzimy tam jakiegoś problemu ścin, naprawdę mikrosekundowe załamania obrazu.
3. Batman? No ja jestem ślepy, przyznaję, takie malutkie ścinki w tej grze to norma, panie henryk nowak, nie zauważyłeś pan ich bo jest ich mało, ale są, taka gra. I możecie się wykłócać, że patche, pistacze, nie, gra została doprowadzona do 95% porządku, co nie znaczy, że chodzi jak Doom, tak gładziudko że gładziej się nie da :lol2:

Jedynie gdzie widać tych ścin z filmów to ten Hunt, ale nie miałem do czynienia więc nic nie mówię.

Można znaleźć wątki sprzed roku, czy właśnie takie filmy, że jednak mieli wielki problem z optymalizacją
https://www.reddit.c...c/optimization/

Cytuj

Not insane at all. Cryengine is heavily cpu bound. The i5 is a tremendous dragdown. He could have a 1080ti and it would look almost the same.


Czy tu
https://www.reddit.c...n_of_this_game/

How is the optimization of this game ?

- Bad
- It’s much better
- But still horrible

Może teraz jest lepiej (na szybko wyłapałem te wątki, nie znalazłem z 2019), wy macie na pewno tę grę to wiecie. Bo macie, nie? I na pewno rozmawiacie w społeczności tej gry, prawda? Inaczej bez wiedzy o tym byście się nie wypowiadali?

Edit. Ok, jeden wątek na szybko znalazłem sprzed kilkunastu dni o Hunt
https://www.reddit.c...change_my_mind/

Cytuj

Hunt is an amazing game with a variety of issues; optimization and server issues at the top, but this post is so incoherent and painful to read.


Cytuj

The game has been released for almost 2 months now and we’ve barely gotten any additional performance patches and the servers are still broken.


Cytuj

To be fair you are with bugs and performance Crytek has a pretty bad reputation with there enginge witch is a strong engine on paper but was and is not that well optimised, a problem they always had starting with Farcry to Crisis and now Hunt.


Można też wejść w opinie na steam, z września jedna z brzegu

Cytuj

Przed 1.0 gra była cudowna i dało się w nią zagrywać długo. Teraz jedyne co w tej grze jest to gorsza grafika (z taką samą słabą optymalizacją), jeszcze więcej camperów i shotgun rusherów, a ich słabe serwery, i ciągłe wywalanie z meczu jest tylko wisienką na torcie. Nie polecam.


Także ja dyskutuje z faktami, polecam robić to samo innym i doczytać jak konkretnie gry są optymalizowane.

I ostatnia sprawa, jeden z użytkowników forum wymienił 8400 na Ryzena. Z jakiego powodu?

Zobacz postBFA of Suspect, o 24 Październik 2019 - 22:45, napisał(a):

A miałeś kiedyś Ryzena? :) Dla mnie problematyczny był I5-8400 z jego mikroprzycięciami.

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 25 Październik 2019 - 08:55


#86 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3780
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 25 Październik 2019 - 09:25

Zobacz postWpotrzebie2017, o 30 Sierpień 2017 - 16:29, napisał(a):

No zawsze wyzsza wydajnosc, jesli az 2x szybciej wypelnia tekstury itp. w bardziej skomplikowanych grach sie to przydaje i nawet najlepiej wykrecony 128bitowie nie da rady.



Może ma za mało bit? :lol2:

#87 Użytkownik jest niedostępny   BRB Nexus 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 346
  • Dołączył: So, 18 Sie 18

Napisany 25 Październik 2019 - 12:54

Zobacz posthenryk nowak, o 25 Październik 2019 - 01:26, napisał(a):

Nie chce mi się czytać całego tematu, bo jest tu niezła gównoburza, a ten bełkot o optymalizacji i 8-miu wątkach jest nie do czytania.
Krótko. Miałem i5 4690K@4,5GHz, 2x4GB DDR3 2133MHz CL10, GTX980Ti, 120GB SSD i 1TB HDD. Przeszedłem Wieśka 3, Batmana również, ale jak już został spatchowany i nie było problemów, full hd, 60fps i gitara. Batman pewnie był wrzucony na HDD, bo na SSD miałem miejsce na jedną grę :E i śmigał bez problemu, bez ścin. Panu Wpotrzebie 2017 radzę usunąć konto w celu niewypisywania bzdur. Autorowi tematu radzę nie czytać tego bełkotu, bo te gry powinny śmigać nawet z HDD, na wolnym ramie, a taka noita to i na 750Ti.
Co ja bym zrobił?
Jeśli by to trwało tak długo jak u autora, to format, bo ile można się z tym użerać. Płytka z Windowsem do napędu, całą partycję systemową wywalić w kosmos, potem zainstalować wszystkie dedykowane sterowniki, steam i zagrać. Jak nie pomoże, to może to być coś znacznie poważniejszego. Kiedyś miałem podobny problem, bodajże na wtedy X800XT albo 7900GTO, w każdym razie dawno. Gry mi szarpały co jakiś czas, jednak dużo mocniej, wyglądało jakby chwilowo fps spadał do ~10fps. Zmniejszyłem taktowanie pamięci i było git, karta poszła do serwisu i została wymieniona, miałem uwalone pamięci na karcie.
Zamiast prowadzić jałową dyskusję z Wpotrzebie lepiej byście dodali go do ignorowanych i dali jakieś sensowne rady autorowi tematu. Sam złapałem się za głowę, jak zobaczyłem ile postów Pan Wpotrzebie nasmażył w tym jednym temacie, a przecież kilka miesięcy temu sam zadawał idiotyczne pytania, bo nic nie ogarniał. Teraz gdzieś przeczytał czym jest optymalizacja, dlaczego fajnie mieć 8 wątków i spamuje, a Wy jeszcze daliście się wciągnąć w dyskusję, która co najwyżej prowadzi do odpoczynku od forum.

Tą kartę ci wymienili na ten sam model czy ją naprawili? Bo jeśli mojej nie będzie się dało naprawić to pewnie otrzymam zwrot pieniędzy, bo na xkom już nie mają dostępnych GTX 1080 :/ Wtedy trzeba będzie się przerzucić na rtx 2070 / 2070 super albo RX 5700 XT, tylko nie wiem czy to dobre połączenie z i5 8400.
Ale tak naprawdę może być wszystko - cpu, gpu, ram.


I po co się produkujesz? Przecież i tak efekt będzie jakbyś mówił do ściany.


Już robiłem format dysków i ponowną instalację windowsa jakieś 2-3 tygodnie temu, więc chyba nie ma sensu powtarzać tego procesu :(
Napisałem już do serwisu xkom ale niestety jeszcze nic mi nie odpowiedzieli :/

Ten post był edytowany przez BRB Nexus dnia: 25 Październik 2019 - 13:31


#88 Użytkownik jest niedostępny   henryk nowak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1547
  • Dołączył: Pt, 20 Kwi 07

Napisany 25 Październik 2019 - 14:02

Zobacz postBRB Nexus, o 25 Październik 2019 - 13:54, napisał(a):

Już robiłem format dysków i ponowną instalację windowsa jakieś 2-3 tygodnie temu, więc chyba nie ma sensu powtarzać tego procesu :(
Napisałem już do serwisu xkom ale niestety jeszcze nic mi nie odpowiedzieli :/

Może spróbujesz samodzielnie obniżyć taktowanie pamięci na gpu? Jakby to było to, to byś nie musiał oddawać całego pcta, tylko samą kartę. Musisz dzwonić? Nie możesz zawieźć do najbliższego salonu?

#89 Użytkownik jest niedostępny   BRB Nexus 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 346
  • Dołączył: So, 18 Sie 18

Napisany 25 Październik 2019 - 14:05

Zobacz posthenryk nowak, o 25 Październik 2019 - 14:02, napisał(a):

Może spróbujesz samodzielnie obniżyć taktowanie pamięci na gpu? Jakby to było to, to byś nie musiał oddawać całego pcta, tylko samą kartę. Musisz dzwonić? Nie możesz zawieźć do najbliższego salonu?

Najbliższy salon x-kom znajduje się nieco ponad 100km ode mnie więc nie ma szans :D Wolę całego PC, bo przy okazji sprawdzą resztę podzespołów i go wyczyszczą

#90 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 25 Październik 2019 - 16:18

Tak, tak, na pewno karta graficzna uszkodzona, co za śmieszne teorie podają... weź chociaż JEDNĄ dobrze zoptymalizowaną grę zainstaluj, która nie będzie Ci procka i ram katować.

#91 Użytkownik jest niedostępny   BRB Nexus 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 346
  • Dołączył: So, 18 Sie 18

Napisany 25 Październik 2019 - 16:34

Zobacz postWpotrzebie2017, o 25 Październik 2019 - 16:18, napisał(a):

Tak, tak, na pewno karta graficzna uszkodzona, co za śmieszne teorie podają... weź chociaż JEDNĄ dobrze zoptymalizowaną grę zainstaluj, która nie będzie Ci procka i ram katować.

Jap... to jak to wytłumaczysz że ten Hunt jeszcze w zeszłym miesiącu chodził mi o niebo lepiej i to na VSYNC ON?

#92 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3156
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 25 Październik 2019 - 16:36

Ty sam najlepiej wiesz co robiłeś ze sprzętem przez ten miesiąc.

#93 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15916
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 25 Październik 2019 - 17:45

Zobacz postBRB Nexus, o 25 Październik 2019 - 17:34, napisał(a):

Jap... to jak to wytłumaczysz że ten Hunt jeszcze w zeszłym miesiącu chodził mi o niebo lepiej i to na VSYNC ON?


To akurat jest możliwe, konflikty programowe mogą powstawać z wielu przyczyn, karta graficzna na 99.99% jest sprawna, ale gubi z jakiegoś powodu klatki, co może wskazywać na programowy problem w wyniku którego generowany jest nadmierny narzut na procesor.
Wieczorem podrzucę Ci konkretne informacje co należy sprawdzić i jak ustawić logowanie do pliku z programów diagnostycznych, trzeba będzie prześledzić wszystkie sensory i ustalić gdzie leży problem.

To że masz po aktualizowane sterowniki do najnowszych wersji wcale nie oznacza że któryś z nich nie powoduje problemu, sprawdzimy też jak wygląd kwestia DPC Latency, jeżeli pływa to już mamy winowajcę. ;)

#94 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 25 Październik 2019 - 20:59

Zobacz postDisconnecT, o 25 Październik 2019 - 18:45, napisał(a):

sprawdzimy też jak wygląd kwestia DPC Latency, jeżeli pływa to już mamy winowajcę. ;)


Jak to jest z tym Latency? W wielu tematach czytałem ze powinno wynosić około 500, u mnie wynosi koło 1000-1200 (nigdy nie wchodzi w "czerwoną strefę"), ale w zasadzie problemów z grami nie mam, raz na ruski rok coś szarpnie, z reguły zaraz po wczytaniu się gry. Jeśli 1000 to za dużo jak to zmniejszyć?

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 25 Październik 2019 - 21:31


#95 Użytkownik jest niedostępny   BRB Nexus 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 346
  • Dołączył: So, 18 Sie 18

Napisany 25 Październik 2019 - 21:36

A jak sprawdzić to latecy?

  • (5 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych