Forum PCLab.pl: Komputer Do 3500 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komputer Do 3500 Zestaw Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   SajgonSquad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 23 Paź 19

Napisany 23 Październik 2019 - 05:37

Witam otóż potrzebuje pomocy w złożeniu komputera do 3500 zł tylko i wyłącznie pod gry

Posiadam Dysk SSD oraz Ramy hyperx fury black ddr 4 8gb

dzięki za pomoc :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   KamiloP19 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 945
  • Dołączył: Cz, 03 Lip 08

Napisany 23 Październik 2019 - 05:55

Jaki dokładnie ten ram? I SSD? Jaki masz monitor?

Wstępnie coś takiego jak poniżej, możesz zmienić obudowę na zwykłą signum sg1 bez RGB i miescisz się w budżecie. Jak nie robisz OC możesz zrezygnować z chłodzenia, chyba że zależy Ci na lepszej kulturze pracy.

https://proline.pl/koszyk/3b3a96ab

#3 Użytkownik jest niedostępny   SajgonSquad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 23 Paź 19

Napisany 23 Październik 2019 - 06:04

https://www.komputro...0YaAk1SEALw_wcB
to są moje ramy 2x 4 gb + mam 8 gb jakieś randomowe

a monitor to benq zowie 144hz
co do podkręcania to raczej mi nie potrzebne poszukuje mocnej maszyny bez podkręcania :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   KamiloP19 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 945
  • Dołączył: Cz, 03 Lip 08

Napisany 23 Październik 2019 - 06:25

Ramy słabiutkie i ryzeny lubią dual, więc lepiej byłoby sprzedać te 2x4gb + te 8gb i kupić ballistxy 2x8gb 3000mhz cl15.


https://proline.pl/koszyk/3f27ca65

Możesz też ram zostawić ten co masz wówczas bez problemu miescisz się w budżecie, możesz też nie brać chłodzenia i zwykle signum sg1 i też zmienisz się.

Ten post był edytowany przez KamiloP19 dnia: 23 Październik 2019 - 06:31


#5 Użytkownik jest niedostępny   Fox12 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 360
  • Dołączył: Pt, 12 Kwi 19

Napisany 23 Październik 2019 - 06:30

Ode mnie taka propozycja:
https://www.komputro...j-pc/E4d3me0kon (-155zł za cashback Asusa (więcej info w sygnaturce)), czyli finalnie by wyszło ~3400zł

Ew. Wersja z obudową RGB
https://www.komputro...j-pc/xwd6myGpJ4 po cashbacku wyjdzie akurat trochę poniżej 3500zł

Popieram @KamiloP19 co do RAMów

Ten post był edytowany przez Fox12 dnia: 23 Październik 2019 - 06:30


#6 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9465
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 23 Październik 2019 - 15:02

Ty Hypery powinny dać się nieco podkręcić więc na teraz pod wymianę w najbliższym czasie mogłyby zostać.

Jaki dokładnie masz model tego monitora? Wyżej polecają w ciemno karty bez DVI i istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że się na tym wyborze przejedziesz, bo dajmy na to będziesz mieć szkło gdzie 144 Hz idzie tylko przez DVI i kupa.

#7 Użytkownik jest niedostępny   SajgonSquad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 23 Paź 19

Napisany 23 Październik 2019 - 16:30

https://www.mediaexp...q-zowie-xl2411p,id-1022882?gclid=CjwKCAjw9L_tBRBXEiwAOWVVCRXozwYysLuU3UJZQBT-Xg0e0S__tKK9hc5hLJ30WQ5Nv9z-aymMABoCr88QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

to jest monitor ktoś jeszcze jakiś zestawik da rade ogarnąć :) ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   KamiloP19 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 945
  • Dołączył: Cz, 03 Lip 08

Napisany 23 Październik 2019 - 19:11

Zobacz postCaps, o 23 Październik 2019 - 16:02, napisał(a):

Wyżej polecają w ciemno karty bez DVI i istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że się na tym wyborze przejedziesz, bo dajmy na to będziesz mieć szkło gdzie 144 Hz idzie tylko przez DVI i kupa.


Proponują, a wcześniej było zapytanie odnośnie monitora, w miedzy czasie propozycja do przemyślenia i przeanalizowania więc w czym problem, bo nie wiem? Zawsze można zmienić i lekkie niezgodności wypracować. Poza tym są przejściówki za grosze jak już.


Monitor masz bdb i tutaj tylko widzę połączenie r5 2600 + 2060s i ten właśnie duet idealnie się spisze na tym szkiełku. Poza tym wszystko masz powyżej, jak chcesz to teraz sam sobie pokombinuj wstaw link i przeanalizujemy.

#9 Użytkownik jest niedostępny   SajgonSquad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 23 Paź 19

Napisany 23 Październik 2019 - 19:38

no właśnie r5 2600 + 2060s chyba wezmę mozę ktoś zbudować zestaw na komputroniku :) ? z tymi cześciami?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Fox12 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 360
  • Dołączył: Pt, 12 Kwi 19

Napisany 23 Październik 2019 - 19:49

Zobacz postSajgonSquad, o 23 Październik 2019 - 19:38, napisał(a):

no właśnie r5 2600 + 2060s chyba wezmę mozę ktoś zbudować zestaw na komputroniku :) ? z tymi cześciami?


https://www.komputro...j-pc/gmkjjnLkQw

Chociaż i tak byś musiał sam skorzystać z konfiguratora w sygnaturce, ponieważ podobno udostępnianie linków przy finalizacji koszyka jeszcze się chrzani... Jak się złoży samemu jest już git :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   SajgonSquad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 23 Paź 19

Napisany 23 Październik 2019 - 19:59

fajny komputerek :) chyba taki złoże chyba że ktoś jeszcze ma jakieś propozycje ew coś do zmiany

#12 Użytkownik jest niedostępny   KamiloP19 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 945
  • Dołączył: Cz, 03 Lip 08

Napisany 23 Październik 2019 - 20:02

Zobacz postFox12, o 23 Październik 2019 - 20:49, napisał(a):

https://www.komputro...j-pc/gmkjjnLkQw

Chociaż i tak byś musiał sam skorzystać z konfiguratora w sygnaturce, ponieważ podobno udostępnianie linków przy finalizacji koszyka jeszcze się chrzani... Jak się złoży samemu jest już git :)



Ładnie to wygląda, lecz bez chłodzenia na cpu. Patrząc na mój zestaw powyżej jest lepsza obudowa, pamięci i dodatkowo spc fera na procka, fakt drożej o te 100pln, ale i tak sobie to zrekompensuje po sprzedaży obecnych pamięci, a dobrze wentylowana buda się przyda jak i pamięci, które OC mają dobre, a do lepszej kultury pracy fera się przyda.

https://proline.pl/koszyk/3f27ca65

#13 Użytkownik jest niedostępny   SajgonSquad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Wed, 23 Paź 19

Napisany 23 Październik 2019 - 20:07

Zobacz postKamiloP19, o 23 Październik 2019 - 20:02, napisał(a):

Ładnie to wygląda, lecz bez chłodzenia na cpu. Patrząc na mój zestaw powyżej jest lepsza obudowa, pamięci i dodatkowo spc fera na procka, fakt drożej o te 100pln, ale i tak sobie to zrekompensuje po sprzedaży obecnych pamięci, a dobrze wentylowana buda się przyda jak i pamięci, które OC mają dobre, a do lepszej kultury pracy fera się przyda.

https://proline.pl/koszyk/3f27ca65


wezmę taki komputer :) tylko możesz go zrobić na komputroniku? bo chce na raty spłacać a tam są 0% :)

#14 Użytkownik jest niedostępny   Fox12 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 360
  • Dołączył: Pt, 12 Kwi 19

Napisany 23 Październik 2019 - 20:10

Zobacz postKamiloP19, o 23 Październik 2019 - 20:02, napisał(a):

Ładnie to wygląda, lecz bez chłodzenia na cpu. Patrząc na mój zestaw powyżej jest lepsza obudowa, pamięci i dodatkowo spc fera na procka, fakt drożej o te 100pln, ale i tak sobie to zrekompensuje po sprzedaży obecnych pamięci, a dobrze wentylowana buda się przyda jak i pamięci, które OC mają dobre, a do lepszej kultury pracy fera się przyda.

https://proline.pl/koszyk/3f27ca65


Po cashbacku wychodzi ~250zł różnicy. W tej cenie można spokojnie dać fortisa 3 + SG1X i wyrównać te zestawy :)
Pamięci niby lepsze, ale i tak na mobasie więcej niż 3200mhz nie podkręci ich :P a te viperki na tyle się powinny bezproblemowo podkręcić :)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych