Forum PCLab.pl: Nie wykrywa mi karty graficznej - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nie wykrywa mi karty graficznej Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Rufduck 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 24 Październik 2019 - 00:57

Witam! Zwracam się do was z gorącą prośbą o pomoc , gdyż od wczoraj trapi mnie pewien problem. Otóż wystąpiła u mnie dziwna sytuacja podczas gry w fife po jakiś 10 min wywaliło mi zielony ekran więc postanowiłem zresetować kompa i znowu odpaliłem grę , tym razem po około 2 minutach wywaliło mi całego kompa i gdy próbowałem go znowu włączyć karta graficzna odmówiła posłuszeństwa. Sygnał wgl nie zostaje przekazany do monitora. Karta się świeci oraz wentylatory na niej się kręcą , co więcej po chwili robi się lekko ciepła. Próbowałem już wielu rzeczy między innymi ponowne jej zamontowanie , czyszczenie slotów itp. Istotne może być to, że z kabla pci-e podłączanego do karty jeden element się wysunął i musiałem go na nowo włożyć. nie wiem co robić komp normalnie odpala z karty zintegrowanej ,a mojej karty graficznej wgl nie widać już nawet w menedżerze urządzeń,wcześniej była widoczna i był napisany przy niej bład 45, że jest nie podłączona. Nie wiem czy to istotne ale dzień przed tą awarią wymieniałem dysk w komputerze oraz paste termoprzewodzącą na procku ale po tych zabiegach komputer normalnie działał przez jakiś czas. Proszę o wszelkie rady, niesety na razie nie jestem w stanie sprawdzić innej karty ani mojej obecnej u kogoś innego, lecz postaram sie to zrobić niedługo. Pomyślałem że może macie jakieś rady co robić albo co może być przyczyną tej usterki , za wszelką pomoc dziękuję!

Ten post był edytowany przez Rufduck dnia: 24 Październik 2019 - 00:57


#2 Użytkownik jest niedostępny   qrek1 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 587
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 17

Napisany 24 Październik 2019 - 05:46

Na 99% padła ci karta graficzna. Kup sobie inną.

#3 Użytkownik jest niedostępny   ernorator 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 564
  • Dołączył: Cz, 30 Maj 13

Napisany 24 Październik 2019 - 06:28

Karta padła na 99% jak to kolega wyżej napisał.

Masz może cpu ze zintegrowaną grafiką i możesz podłączyć do monitora tym samym kablem? Jeśli tak i działa to karta jest winna.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Rufduck 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 24 Październik 2019 - 09:20

To mam chyba pecha ostatnio, najpierw dysk a później karta :/ Kartę miałem podłączona kablem hdmi a zintegrowaną podłączyłem tylko DVI i działa a jak próbowałem kartę podłączyć DVI to nie ma sygnału także chyba macie rację że padła. Upewnię się na 100% jak sprawdzę ja u kolegi

A tak z innej beczki to polecilibyście mi jakąś kartę która kupię do 500zl i będzie w miare dawała radę, może być używana

#5 Użytkownik jest niedostępny   Frythyr 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1043
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 18

Napisany 24 Październik 2019 - 09:34

RX570 4GB z jakąś długą gwarancją. Czasami nowe są do dorwania za ~550zl na promocjach

Pytanie jaki masz procek, zasilacz

#6 Użytkownik jest niedostępny   Rufduck 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 24 Październik 2019 - 09:42

Mam i5-4460 a zasilacz antec vp500pc, a i dodam że wcześniej miałem radeona r9 380 2gb także nie będzie tego chyba ciężko przebić

A i jak coś płyta główna h81m-p33

#7 Użytkownik jest niedostępny   kola3492 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Pt, 31 Maj 19

Napisany 24 Październik 2019 - 11:56

A nikt nie uważa, że awaria 2 podzespołów to coś dziwnego ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Rufduck 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 24 Październik 2019 - 12:32

Mnie też to lekko zastanawia ale może zbieg okoliczności, komp ma już swoje lata

Chyba że płyta albo zasilacz tu swoje miesza

#9 Użytkownik jest niedostępny   qrek1 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 587
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 17

Napisany 24 Październik 2019 - 12:47

Zobacz postkola3492, o 24 Październik 2019 - 11:56, napisał(a):

A nikt nie uważa, że awaria 2 podzespołów to coś dziwnego ?

Po pierwsze nie pisałeś o awarii tylko, że wymieniłeś dysk. Moim zdaniem nie ma to związku, ale jak masz badziewny zasilacz to ponoć potrafi psuć komputer. Ja miałem kiedyś bardzo badziewny i nic się nie działo, ale różnie może być.

#10 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7369
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 24 Październik 2019 - 22:45

Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB GDDR5 w x-kom z kodem komponenty za 519 zł jest.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych