Forum PCLab.pl: I7 920 na i7 990x. Wymiana i nie uruchamiający sie Windows. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

I7 920 na i7 990x. Wymiana i nie uruchamiający sie Windows. Komputer nie startuje prawidłowo. Czarny Ekran Oceń temat: -----

#61 Użytkownik jest niedostępny   Zozom3d 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 25 Październik 2019 - 16:32

To co mam pod 1366 sockel
32 GB Ramu a wchodzi 24.
2 karty graficzne 2 procki 920 i 990
Nak trochę tych części a nie chce aby leżały.. Nie rozwiązałem problemu. Więc pytam czy nie lepiej kupić płytkę główna ta sama? Co jescze doradzicoe panowie

Ten post był edytowany przez Zozom3d dnia: 25 Październik 2019 - 16:33


#62 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6934
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 25 Październik 2019 - 17:03

Zobacz postNamonaki, o 25 Październik 2019 - 17:26, napisał(a):

kupuje się nowego Ryzena 1600 za 420 zł :P
X5680 399,00
X5675 269,00
X5670 199,00
X5660 135,00

No i po co manipulujesz? X5670 za stówę można mieć, jak się tylko poszuka (za to cenę R5 1600 oczywiście walnąłeś najniższą możliwą). Jak ktoś ma już mobasa X58, to taki upgrade z czterordzeniowego Core i7 da wydajność niewiele niższą od tego Ryzena (wariant OC vs OC).

Ten post był edytowany przez tomcug dnia: 25 Październik 2019 - 17:04


#63 Użytkownik jest niedostępny   Zozom3d 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 25 Październik 2019 - 17:11

Zobacz posttomcug, o 25 Październik 2019 - 17:03, napisał(a):

No i po co manipulujesz? X5670 za stówę można mieć, jak się tylko poszuka (za to cenę R5 1600 oczywiście walnąłeś najniższą możliwą). Jak ktoś ma już mobasa X58, to taki upgrade z czterordzeniowego Core i7 da wydajność niewiele niższą od tego Ryzena (wariant OC vs OC).

Co byście zrobili na moim miejscu?

#64 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6934
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 25 Październik 2019 - 17:33

Dopóki nie sprawdzisz, co dokładnie padło, to nic.

#65 Użytkownik jest niedostępny   Zozom3d 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 25 Październik 2019 - 17:51

Zobacz posttomcug, o 25 Październik 2019 - 17:33, napisał(a):

Dopóki nie sprawdzisz, co dokładnie padło, to nic.

Przecież wszystko zrobiłem tak jak pisaliście... Tylko nie mam jak sprawdzić reszty podzespołów

#66 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3780
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 25 Październik 2019 - 17:57

Kartę graficzną inną wsadzałeś?

#67 Użytkownik jest niedostępny   Zozom3d 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 25 Październik 2019 - 18:12

Tak mam sprawdzałem, mam gforce 710 stara. I nawed też sprawdzałem w 2 gniazdach. To samo. Nawet nowe ramy sprawdziłem tak samo ta sama sytuacja

Ten post był edytowany przez Zozom3d dnia: 25 Październik 2019 - 18:15


#68 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6934
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 25 Październik 2019 - 18:17

Pozostaje zasilacz, ale chyba jednak płyta trup.

#69 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 578
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 25 Październik 2019 - 19:46

@Zozom3d Nie wiem czy jest sens reanimować trupa. Lepiej zbieraj fundusze na coś nowszego. Jakiś Ryzen R5 1xxx do tego jakaś płyta gł na b350/450. chyba że koniecznie chcesz zostać na LGA1366 to poszukaj na Allegro jakiejś x58 np: https://allegro.pl/o...usb3-8535834697

Ten post był edytowany przez blubaju dnia: 25 Październik 2019 - 19:46


#70 Użytkownik jest niedostępny   Sebasmax89 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 246
  • Dołączył: Wt, 08 Lip 08

Napisany 25 Październik 2019 - 20:16

Wyjmij płytę z obudowy i złóż wszystko na "pająka"
Przy okazji bo na filmie nie widać szczegółowo - płyta do obudowy jest przykręcona z użyciem dystansów?

#71 Użytkownik jest niedostępny   Zozom3d 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 25 Październik 2019 - 20:25

Zobacz postSebasmax89, o 25 Październik 2019 - 20:16, napisał(a):

Wyjmij płytę z obudowy i złóż wszystko na "pająka"
Przy okazji bo na filmie nie widać szczegółowo - płyta do obudowy jest przykręcona z użyciem dystansów?

Tak, dokladnie.. Myślisz że to coś pomoże jak ja wyjme?

Zobacz postblubaju, o 25 Październik 2019 - 19:46, napisał(a):

@Zozom3d Nie wiem czy jest sens reanimować trupa. Lepiej zbieraj fundusze na coś nowszego. Jakiś Ryzen R5 1xxx do tego jakaś płyta gł na b350/450. chyba że koniecznie chcesz zostać na LGA1366 to poszukaj na Allegro jakiejś x58 np: https://allegro.pl/o...usb3-8535834697

Zostaje na 1366 chce z i7 990 wypapowac wszystko. Na nowszy model przyjdzie czas. Zbyt dużo inwestuje w ten pc na ten moment a składam go od zera.

Ten post był edytowany przez Zozom3d dnia: 25 Październik 2019 - 20:23


#72 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 578
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 25 Październik 2019 - 20:32

Opowiedz historię tego PC. Kupiłeś płytę, procesor, RAM teraz niedawno czy już wcześniej posiadałeś ten sprzęt i tylko chciałeś zmienić procesor? Bo zakup w obecnych czasach tej platformy jest delikatnie mówiąc bezsensem.
Druga sprawa, to dobrze jakbyś miał kogoś znajomego z zasilaczem, aby podpiąć płytę pod inny zasilacz, bo być może to zasilacz podaje złe napięcia i dlatego płyta nie wstaje. A pisałeś że ten zasilacz też kupiłeś używany.

#73 Użytkownik jest niedostępny   Zozom3d 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 19

Napisany 25 Październik 2019 - 20:45

Kupiłem go jako komplet z monitorem z wszystkim za grosze... Miał w nim gforce 710 procek 920 stary zasilacz który już nie mam. Jedna kość ramu. Chłodzenie procka również stare. Poprostu od paru dobrycj miesięcy ładuje w niego chociaż ma stary sockel. I jedyny dobry procek z dobrymi wynikami to i7990. Kupiłem do niego zasilacz ramy kartę chłodzenie. Dyski itd. I przyszła właśnie ta opcja ze wymienię procek i się trafiła ta sytuacja

Pisałem żeby podkrecone dużo czytałem jakie napięcia itd. Na wszystkim. Poradniki filmy. Uzyskałem max stabilnie 3800mhz temperatura do max 69 stopni.

Ten post był edytowany przez Zozom3d dnia: 25 Październik 2019 - 20:47


  • (4 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych