Ostatnio sprzedałem stary CPU na tym Allegro Lokalnie z opcja kup teraz. Gość kupił, zapłacił przez PayU (jak się potem okazało przez Przelewy24), ale pieniądze z PayU (i Przelewów24) i tak nadal trzeba wypłacać tak jak dawniej z konta na zwykłym Allegro mimo że sprzedaż była na Allegro Lokalnie. Ale żeby je było można chociaż zwyczajnie tak jak do tej pory wypłacić. Konto na Allegro mam jedno i to samo od 15 lat, od 15 za wszystkie sprzedane rzeczy przelewam pieniądze na to samo konto bankowe, a teraz nagle nie mogę wypłacić pieniędzy na to konto, bo Allegro żąda ode mnie jakiejś weryfikacji i póki ta się nie zakończy, to pieniądze mam zablokowane. Chcieli żebym z konta bankowego podanego na Allegro przelał 1 zł w celu weryfikacji, przelałem, chcieli żeby potwierdzić dane, potwierdziłem i póki co nadal nic, nadal czekam.
Przed chwilą dostałem od nich taką oto odpowiedź:
Cześć, przepraszam za dłuższy czas odpowiedzi. Środki ze sprzedaży na Allegro Lokalnie wypłacisz tak samo jak ze sprzedaży na Allegro.pl. W ramach Allegro działa jednak dwóch operatorów finansowych - PayU i Przelewy24. Numer rachunku bankowego należy zweryfikować u każdego z nich osobno.
Wpłata, z ostatniej transakcji została przekazana przez Przelewy24, które nie były zweryfikowane na Twoim koncie. Aby zakończyć ten proces, operator płatności potrzebuje jeszcze potwierdzenia Twoich danych poprzez przesłanie skanu lub zdjęcia dowodu tożsamości. Dokument możesz załączyć poprzez poniższą stronę.
Możesz też wysłać go bezpośrednio na adres e-mail operatora Przelewy24: partner@przelewy24.pl, podając w tytule swój login. Pozdrawiam, Ewelina
Niech zapomną, że wyśle im skan czy zdjęcie dowodu tożsamości. Przecież to raz, że jest niebezpieczne, to dwa żądanie czegoś takiego jest chyba od kilku miesięcy w świetle nowych przepisów nielegalne.
Ten post był edytowany przez ShadowMan dnia: 11 Listopad 2019 - 16:46