Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, galakty napisał:

Ehhhh mogli wydłużyć czas dla preorderów, wbiłem do kolejki z 4 minutami oczekiwania, a teraz jest 7 xD

Wcześniej się wchodziło w sekundę :< 

jakie kolejki? :D wbiłem z 20min temu od strzała.

Może ultimate edition ma priorytet :E  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dominix1910 napisał:

jakie kolejki? :D wbiłem z 20min temu od strzała.

Może ultimate edition ma priorytet :E  

No to było 20 minut temu, teraz od razu dostajesz 9 minut kolejki. Skończyli robotę o 16 i grają :E

A edycję to mam najwyższą ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że w ogóle to podzielili(choć oczywiście za kasę), bo inaczej wszyscy razem to by było jak z Diablo III.... Error 37. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wam się podobają questy klasowe? Druidem podbiłem Tul Dulra, odblokowałem spirit boons. Lvl 34, chwilowa przerwa, ale dopiero 1 Akt skończyłem :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabuła ukończona, pora na tier 3 :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawy czy Blizzard ujawni ile sprzedał kopi gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Kaczkofan napisał:

Jak wam się podobają questy klasowe? Druidem podbiłem Tul Dulra, odblokowałem spirit boons. Lvl 34, chwilowa przerwa, ale dopiero 1 Akt skończyłem :D  

Ja na 34 to fabule konczylem 😁

Fajnie jakby w przyszlych DLC dodali pare wiecej questow klasowych, a nawet lepiej > poszli w mounty klasowe, ale z zachowaniem lore sanctuary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... ja mam lvl 39 i dopiero skonczylem pierwszy akt i prawie wszystkie questy poboczne (niebieskie) z tego regionu. Zostaly 2-3 ukryte, z tego co czytalem wskakuja w trakcie eksploracji dungeonow. Tak juz mam i gram ze lubie robic wszystkie poboczne w trakcie robienia glownej fabuly. Pod tym wzgledem D4 jest fajnie zaprojektowany bo idac glowna linia po drodze napotykamy prawie wszystkie poboczne, daje to wrazenie eksplorowania i pomagania w nowo napotkanych rejonach. 

Ciekawe ktory lvl bede mial jak wszystko skoncze idac moim stylem :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co jestem na samym początku - otwarty świat i grafika mi się bardzo podobają. Póki co gram łotrzykiem nie patrze na żadne poradniki po prostu gram i wybieram te skile, które bardziej mi się podobają. Jedyne do czego mogę się przyczepić to namierzanie celów do ataku w walce w zwarciu - często bywa tak, że postać biega wokół przeciwnika zamiast go atakować - no i stałe podłączenie do sieci trochę mnie dobija bo obecnie jestem w pracy na statku i czasami są skoki pingu i po prostu laguje ;/

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co doszedłem do ND5 i robię z palcem w nosie, szkoda że nie wypadają wyższe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, Sheenek napisał:

Hmmm... ja mam lvl 39 i dopiero skonczylem pierwszy akt i prawie wszystkie questy poboczne (niebieskie) z tego regionu. Zostaly 2-3 ukryte, z tego co czytalem wskakuja w trakcie eksploracji dungeonow. Tak juz mam i gram ze lubie robic wszystkie poboczne w trakcie robienia glownej fabuly. Pod tym wzgledem D4 jest fajnie zaprojektowany bo idac glowna linia po drodze napotykamy prawie wszystkie poboczne, daje to wrazenie eksplorowania i pomagania w nowo napotkanych rejonach. 

Ciekawe ktory lvl bede mial jak wszystko skoncze idac moim stylem :D 

Obstawiam 60-65.

7 minut temu, galakty napisał:

Póki co doszedłem do ND5 i robię z palcem w nosie, szkoda że nie wypadają wyższe. 

Znaczy masz na myśli T5 sigila ND. Możesz sobie stworzyć sigile ND u mistyka w mieście. T5 to dopiero początek, nawet jeśli to WT4. Tak od ND T20 zaczynają się schody, a od T50 idzie już powoli, co tylko potęguje, że moja klasa jest naturalnie ekstremalnie powolna. :D 

Edytowane przez Mripper
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Mripper napisał:

Znaczy masz na myśli T5 sigila ND. Możesz sobie stworzyć sigile ND u mistyka w mieście. T5 to dopiero początek, nawet jeśli to WT4. Tak od ND T20 zaczynają się schody, a od T50 idzie już powoli, co tylko potęguje, że moja klasa jest naturalnie ekstremalnie powolna. :D 

WT3 na razie jadę i tak, T5 ND. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniacie buildy podczas gry, czy raczej gracie ciągle tym samym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmieniłem po wejściu do WT3 (od 50 lvl) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo właśnie zastanawiałem się czy nie spróbować sobie jeszcze rogue pod dystans, żeby mieć 'pełny' obraz tej klasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Isharoth napisał:

Bo właśnie zastanawiałem się czy nie spróbować sobie jeszcze rogue pod dystans, żeby mieć 'pełny' obraz tej klasy.

Wbij jeden build na poziomie WT4 minimum, później polecą Ci szybciej itemy jak będziesz trzaskał ND 35-40 do drugiego buildu. Kiedy takie ND będziesz robił w 5-6 minut. 

Kolega ma barbą 85 poziom to robi mi "taxi", szybszego progresu nie trzeba :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm myślałem że jak na jednej postaci skończę kampanię to tworząc inną nie będę musiał od nowa zbierać wszystkich ołtarzy Lilith.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam sobie recenzje graczy i nie sa zbyt dobre dla tego diablo , jak wasze odczucia lepsze to od diablo 3 i gorsze od D2 i D1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście w każdej części bawiłem się świetnie kiedy w nią grałem i tutaj jest tak samo. Ostatni grałem w  Diablo1 z modami i też było ok. Pewnie nie jestem obiektywny bo po prostu lubię tę serię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, voltq napisał:

Czytam sobie recenzje graczy i nie sa zbyt dobre dla tego diablo , jak wasze odczucia lepsze to od diablo 3 i gorsze od D2 i D1 ?

To ja zacznę, od razu mówię że chyba byłem tu od bety jednym z niewielu osób która była nastawiona negatywnie, z tego powodu że nie cierpie że kolejna legendarna seria jest spłycana i robiona na skróty, kompletnie bez głębi i czasami wręcz dla idiotów.

Dla mnie to mobilka w szatach gry AAA, jeśli pominiemy aspekty wizualne, fabułę i ocenimy mechaniki H&S to dałbym z 3-4/10, tyle dam za walke która jest przyjemna ale też nie jest idealna. 

Endgame dla mnie nie istnieje poprzez item power i scaling i brak wyzwań poza słabymi, powtarzalnymi dungeonami.

Craftingu brak, chyba że przekładanie aspektów ktoś nazywa craftingiem wtedy dam 1/10.

Rozwój postaci - kompletnie tak zrobiony aby kanapowy Janusz nie przemęczył szarych komórek, D3 miała więcej głębi i mówię to poważnie, czy to się zmieni z czasem pewnie tak ale oceniam co dostaliśmy na tą chwilę. Mniej buildów od D3 na tą chwile. 

Itemizacja może i lepsza niż ta z D3 ale znów przez scaling legendarka którą szukamy mimo że perfekcyjna wydropiona np. na 70 lvlu za kilka leveli może być zamieniona na cokolwiek innego, więc efektu WOW nie ma chyba że blisko maksymalnego lvlu.

Z drugiej strony jeśli ktoś kupuję dla fabuły bo jest fanem serii, lubi open worldy, nie zagłębia się w mechaniki, lubi idiotyczne gry typu Skyrim to pewnie mu się spodoba i można dać nawet 8/10. 

Mi najbardziej podobała oprawa artystyczna, od czasów Elden Ringa nie pamiętam czy coś mi się tak podobało.

Imo jeśli istaniało by kilka poważnych H&S na rynku a Diablo nazywało się inaczej to gra dostała by 6-7/10 max.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzial ktos gdzies jakis poradnik w formie tekstowej ewentualnie filmiku, gdzie jest wyjasniony endgame/mechaniki i te wszystkie ND/sigile/T1-T50 etc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na maxroll może poczytaj, ale tak naprawdę jak będziesz grał powoli i odkrywał co i jak, to zrozumiesz. System nie jest trudny

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi