Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Doczekasz się. ;)

Wydaje mi się, że jeśli ktoś chce absolutnie każdy quest zaliczyć, to raczej nie jest dziwne, że może mu się nużyć po pewnym czasie. Ile oryginalnych zadań czy wyzwań może być? Oczywiście każdy gra jak lubi, ale Diablo generalnie z zasady nie było nigdy nastawione na jakąś(dłuższą) fabularną rozgrywkę. ;)

Edytowane przez Mripper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kaczkofan napisał:

Swoją drogą fabuła trochę nudna póki co. Kończę 3 akt, lvl 47. Olewam wszystko inne, chcę domknąć temat w weekend. Czekam na jakiegoś bossa w starym stylu🙂 

Nie doczekasz się :) Fabuła jest do przejścia bez żadnego buildu, dla casuala który chce przejść tylko fabułę. Schody zaczynają się na ostatnim poziomie trudności i last bossie. Lilith mechanicznie jest ciekawa, tyle mogę powiedzieć. Jest trudna jako Uber, bo dopiero niedawno poleciał first kill na HC :) 

Teraz, Mripper napisał:

Doczekasz się. ;)

No oprócz Lilith to tam żadnego bossa nie ma ciekawego :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to jak się nie doczeka? Doczeka się. ;)

I w sumie On nie pisał, o ciekawym Bossie tylko "w starym stylu". Jak sobie przypomnę Andariel czy Duriela z D2 czy Azmodana z D3 to szału raczej nie robili, to takich w DIV doczeka się bez problemu. ;)

Edytowane przez Mripper
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Mripper napisał:

No to jak się nie doczeka? Doczeka się. ;)

I w sumie On nie pisał, o ciekawym Bossie tylko "w starym stylu". Jak sobie przypomnę Andariel czy Duriela z D2 czy Azmodana z D3 to szału raczej nie robili, to takich w DIV doczeka się bez problemu. ;)

Duriel z D2 robił szał na mnie, to był mój archnemesis, przez niego rzucałem D2 wielokrotnie :E Nie wiem do końca co to znaczy stary styl. Wymagające? Ciekawe mechaniki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lukadd napisał:

U mnie tak w 3840x1600 detale max.
W budzie to część wentyli nawet się nie włącza czyli na 0rpm, reszta ledwie coś tam kręci np. na chłodnicy cpu.

W1tSjyd.png

Chodzi tobie 2500 na 0.875v?.😮

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@wkamil73

No chodzi, ale to żaden wybitny wynik, przeciętna sztuka.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabuła to dramat i też mi się śmiać chce jak ktoś na 45 lvl dalej ma Akt 3 xD 

Tu nie ma sensu czyścić mapy przed WT3 i dobrym gear, bo zajmuje to zwyczajnie zbyt dużo czasu... Najsłabsze mobki są mocne, a boss/elita to gąbka. 

Jak już masz gear gdzie bijesz elitę przez 1-2 sekundy to można się bawić ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem na PC wersję, ale mając możliwość kupienia klucza na xboxa o 100 zł taniej jednak wybrałem wersje na konsole. Mam nadzieję, że nie zrazi mnie ta wersja do siebie. :E w końcu się przełamałem i wejdę do sanktuarium za bilet warty 215 zł. 😛

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 62lvl udało się odblokować udrękę już łatwo. Jedna śmierć w drodze do bossa solo. Teraz budowa całego eq od nowa, na razie nic fajnego nie wypadło co by mocno builda nie psuło.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak dobre to diablo 4?

Ja jako fan D2 LOD (tej starej wersji) , byłem zawiedziony D3 że tylko kiedyś kampanię przeszedłem i tyle. Totalnie gra bez klimatu i frajdy jaką miała D2.

A jak według Was D4 , mówi do was 33-letni gracz ,🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja padałem jak mucha 3 razy walcząc z

duchem Lilith. Myślałem, że ten blaszany rycerz to jej ziomek i dopiero po chwili skumalem, że pomaga mi

:E

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, fabiax napisał:

Ja jako fan D2 LOD (tej starej wersji) , byłem zawiedziony D3 że tylko kiedyś kampanię przeszedłem i tyle. Totalnie gra bez klimatu i frajdy jaką miała D2.

Mi się podoba, jedyne co mnie męczy to odkrywanie mapy (ołtarze, zadania, podziemia) żeby zyskać punkty paragonu. Nie liczy się skill, doświadczenie, tylko czas spędzony na bieganiu. Bardzo żmudne, jak co sezon będzie trzeba robić to samo to pewnie odpadnę. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.06.2023 o 20:36, Dominix1910 napisał:

a masz ustawione aby g-sync dzialal na pelnym ekranie i oknie? sam nie testowalem bo monitor z g-synciem mam do riga ustawiony jak sie scigam.

Tak 

I mam to "Szarpanie" obrazu jak  to nazwać, włączenie vsync też nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, fabiax napisał:

Nie.

Przeciętne klikadło zabijające bardzo ważne poczucie postępu poprzez system skalowania poziomu.

Na plus grafika, design niektórych lokacji oraz spoko optymalizacja. Czasem fajny feeling zabijania większych mas wrogów niektórymi klasami aczkolwiek większe paczki mobów z mojego doświadczenia nie są zbyt częste. Fabuła nawet spoko, nie ma żadnego "wow" ale tragedii też nie ma. 

Takie 6/10. Można dla zabicia czasu lub gdy nie ma nic innego w zanadrzu.

• Like 2
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, fabiax napisał:

To w D2 LOD grałeś na nauczaniu początkowym w podstawówce. Myślę, że żaden D4 czy nawet D5 nie pobije wspomnień z dzieciństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, tgolik napisał:

To w D2 LOD grałeś na nauczaniu początkowym w podstawówce. Myślę, że żaden D4 czy nawet D5 nie pobije wspomnień z dzieciństwa.

Grałem w 2008-2012

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w D1 i D2 grałem na premierę (wtedy to były niesamowite gry), w sumie to już trochę zapomniałem mechaniki (alzheimer :E ). Odświeżyłem trochę w D2 Resurrected, ale nie powiem, żeby mnie jakoś szczególnie "wessało", D3 też kupiłem na premierę i u mnie to było rozczarowanie - miliony mobków tłuczone na sekundę, od czasu do czasu jakiś wymagający przeciwnik, ale też nieprzesadnie, żeby się gracz za bardzo nie spocił. Natomiast D4, mimo że nie jest jedynką ani dwójką, to IMO wymaga od gracza dużo więcej niż trójka - nie patrząc na współczynniki, ciuszki czy arsenał dość czybko rośnie częstotliwość zgonów. Po tygodniu grania na kompie (klawiatura+mysz) zainstalowałem D4 na SteamDecku, i już samo przejście na sterowanie padem to 5 zgonów w pół godziny, bo spóźniłem się z obroną lub "flaszką". W moim wieku (premiera D1 to była mniej więcej połowa studiów, i wtedy graczem było się w akademiku na pełnym etacie), jestem takim trochę bardziej wymagającym "casualem", i D4 pasuje mi idealnie. Przynajmniej na razie.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się zabije Rzeźnika to pojawia się on jeszcze ? Strasznie mnie irytował jak tak wyskakiwał i klepał mnie w każdych prawie lochach.Fajnie że pojawiają się postaci z poprzednich części.Mily akcent i sentyment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeźnik będzie od czasu do czasu się pojawiał więc jeszcze nie raz będzie okazja go zbić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam Samsunga QN91a   podpowie ktoś jak ustawić HDR ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Broly napisał:

Tak 

I mam to "Szarpanie" obrazu jak  to nazwać, włączenie vsync też nie pomaga.

A g-sync w ogóle jest aktywny? W sensie jak włączysz w sterowniku aby pokazywało czy jest włączony na ekranie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej mam kod z rtx jednak nie posiadam tej karty czy ktoś z szanownych forumowiczów aktywuje mi na moim koncie blizz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi