Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Barney133 napisał:

Ja mam 53 i idzie jak krew z nosa koncze fabule

Nie masz co się dziwić, że totalny szrot ci leci. Na 53 lvlu to powinieneś farmić Tier 3 i przygotowywać się do wejścia na Tier 4, a nie kończyć fabułę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam iść do dopamine tunnels, tam farmię od zera do 50 cały czas. XP znacznie szybciej idzie od innych aktywności. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez to ze tu nic się nie dzieje po 80lvl to ja się wciągnąłem w diablo 3, akurat jest nowy sezon i spoko tryb sff - (solo self found) - czyli grasz tylko solo i masz rankingi solo.

Tu w d4 kontentu brakuje jeszcze, ale i tak bym kupił raz jeszcze bo i tak dużo pograłem w d4 i pewnie pogram kolejne sezonu chyba że całkiem padnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś chętny pomoc z trofeum ?

5 godzin temu, lukadd napisał:

Nie masz co się dziwić, że totalny szrot ci leci. Na 53 lvlu to powinieneś farmić Tier 3 i przygotowywać się do wejścia na Tier 4, a nie kończyć fabułę.

a po co sie tak spieszyc ja zawsze sobie najpierw mape cala odkryje , oltarze ,a potem sie zabieram za fabule.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkrywać możesz dalej po zakończeniu fabuły i przejściu na tier 3, a później 4. Przesadne jej przeciąganie powoduję właśnie to co pisałeś w poprzednim poście, farmisz, robisz questy, odkrywasz i sam szrot wypada, a poziomy lecą jak krew z nosa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na PS5 to mogę pomóc. 

Leveluję znowu kolejną postać.  Tym razem barbę na Hammer of the Ancients z wykorzystaniem Steal Grasp. Jakie to jest dobre kombo. :D Może nie jest najszybszy build, ale uczucie kiedy zabija się dużą grupkę przeciwników na jeden hit bezcenne. :D 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Barney133 napisał:

Widzę, że z trofeum nie ma chętnych do pomocy, szkoda.

Chodzi ci o ucho? Jak tak, to możemy sobie uciąć wzajemnie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wiem o co ci chodzi, ale zart mego uujoowy powinienes Familiade prowadzic.

Edytowane przez Barney133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diablo 3’s season 29 demonstrates everything Diablo 4 gets wrong - Polygon

Ja wbrew obiegowej opinii, nie uważałem D3 za aż tak złe jak ludzie pisali, i to nie po premierze czy po dodatku ale nawet tuż przed D4. Ale w sumie większość to pisało że D3 jest be bo grafika kolorowa a D4 będzie cacy bo jest mhrok.  A jak wiadomo to jest kwestia priorytetowa w aRPG.

Tymczasem 3.5 miesiąca od premiery D4 a mi się już od jakichś 2 nie bardzo chce grać. :E  Nie tego się człowiek spodziewał. Jednak gra nie była warta swojej ceny i trzeba było sobie dać na wstrzymanie. 

Aż sobie chyba z ciekawości odpalę trójkę po latach.

A wy co, ciupiecie jeszcze? Bo ruch w temacie taki słabawy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obecnie w d3 ale do 4 wrócę na pewno, za dużo nie pograłem żeby mi się znudziło 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w D4 dobilem 70 poziom i odechciało mi się jakoś grać, mało do roboty poza zwykłym farmieniem co by było w porządku gdyby jakieś fajne unikaty leciały i była ich większa różnorodność.

Dla porównania w takim D2 jak unikat wypada to człowiek się jakoś bardziej cieszy, a jak jakaś rzadka runa to już całkiem. W D4 nie mam takiego fanu z farmienia.

Kupiłem sobie teraz D3 ale na PS4 i z dziewczyna sobie couch coop robimy i się naprawdę fajnie gra. Nie spodziewałem się, że mi się tak spodoba bo na PC przegrałem w to 1200h :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 97lvl i do tego 100lvlu dobiję dla formalności i długa przerwa. Moja sesja to jest 2 ND i ekwipunek pełny i jak sobie pomyślę, że trzeba to przejrzeć i przerobić/sprzedać to mi się odechciewa i kończę. :)

Zero ekscytacji z lootu. Legendarki nic nie znaczą. Równie dobrze mógłby sam aspekt wypadać przynajmniej by mniej śmiecia nie było. Uniqów dla rogala też za wiele nie ma używalnych. A te super rzadkie to mają taki drop rate, że lepiej uznać że ich nie ma bo przeciętny gracz ich nigdy nie zobaczy. 

Nie wiem czy miałem jakis efekt wow że mi coś naprawdę fajnego dropnęło. Ot taki powolny, systematyczny upgrade. Do tego ten system aspektów i  ponad 100 bezużytecznych affixów gdzie i tak graczy interesuje łącznie ze kilkanaście.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.09.2023 o 13:45, Barney133 napisał:

Wiem o co ci chodzi, ale zart mego uujoowy powinienes Familiade prowadzic.

Wiesz tyle co zjesz a następnie wypróżnisz. Chciałem cię zaprosić do zrobienia achieva i sam bym przy tym skorzystał, bo też go nie mam, no ale jesteś niezwykle poważnym graczem (oglądasz Familiadę). Wiec goń się (słusznie zostałeś olany przez resztę forumowiczów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zatrzymałem na 93 albo 94 lvl i nie mam siły iść dalej. Po prostu nie, znużony totalnie jestem, zero frajdy, zero endgame. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogrywam w d3 wrócę na następny sezon, najgorszy jak brak progresu od 80lvl no i jakiegoś rankingu, nie czujesz że coś robisz tak tylko nd za nd i nic z tego nie wynika:)

I itemy gdzie w d3 po 2 dniach(nie grałem rok - dwa) już wiem co jest dobre, a co złe w d4 to z kalkulatorem nie policzysz, za dużo gównianych affixów i prefiksow co nic  nie znaczą:)

W d3 masz rankingi setów poza klasami:)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Itemy i affixy to największa bolączka D4. Żeby od 80 lvl do 94 lvl nie wypadło nic co byłoby znacząco lepsze od tego co mam? To po co mam robić te ND? Nie mówię że ma mi wypaść item 100/100, ale żeby chociaż co kilka poziomów wpadł upgrade. Nie, nie ma. 

Unique to śmieci w większości, więc żadnej satysakcji też nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, galakty napisał:

Ja się zatrzymałem na 93 albo 94 lvl i nie mam siły iść dalej. Po prostu nie, znużony totalnie jestem, zero frajdy, zero endgame. 

No niestety 😢 na eternal doszedłem do 74 czarkiem, na sezonie do 78 i te same odczucia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak robicie nightmare dungeony to rushujecie od razu do celu czy czyścicie wszystko? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Diablo 4 ma mase usprawnien wzgledem poprzedniczek to ,ze nie musimy nosic potionow przy sobie i ,ze bron naprawiamy tylko po smierci, wiec wiadomo kiedy trzeba naprawic. Mapka jest ogromna , jest masa aktywnosci ,ale przegrywa z D2 i D3 przedewszystkim frajdą i bossami.

Design bossow slaby, grafika slabsza niz w D3 moim zdaniem plus kazda walka z bossem to praktycznie to samo w D2 i D3 jak boss jebnal atakiem to potrafil ci cale zycie skasowac jak pozwoliles sobie na moment nie uwagi tu unikanie ich atakow jest banalnie proste jedyne co maja to wytrzymalosc i nic wiecej.   OStatnia walka z Lilith to totalna nuda i zakonczenie rowniez.

Mam pytanko przeszedlem kampanie mam jakies misje za nagrody dla drzewa szeptow jest cos oprocz tego, kiedy sa te bossy swiata bo niby czytakem ,ze po 12 w Polsce ,ale nie mialem zadnego komunikatu.

Nadal szukam pomocnika do wykonania trofka z pvp jak tu jest jakas dobra dusza.

Edytowane przez Barney133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz stronkę o której co i gdzie:

https://helltides.com/

No i po kampanii robi się głownie ND - największy exp i sens - drzewa szeptów dla zabawy - ja starałem się robić dungi ND co dają też do drzewa szeptów punkty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim ND to jedyny sposób na levelowanie glyphów, więc chcesz mieć progres to musisz je robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, 5hogun napisał:

Przede wszystkim ND to jedyny sposób na levelowanie glyphów, więc chcesz mieć progres to musisz je robić.

tak bez skrótów co to jest te ND?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi