Jeśli chodzi o olx i kupno przez przesyłkę olx to bezpieczeństwo jest zerowe. Natomiast jeśli kupujesz coś gdzie w opisie jest napisane że sprzęt w pełni sprawny, a przychodzi Ci niesprawny to nawet nie ma sensu do olx pisać, tylko idziecie na policję. Przerabiałem to już w obie strony.
Sprzedałem telewizor który się restartował, matryca była sprawna więc myślałem że ktoś sobie kupi i coś z tego złoży. Kobita chyba opisu nie czytała, tylko w ciemno przyjechała i kupiła. Miała chyba wtyki w policji bo parę godzin później walą do mnie policjanci xD (przypominam telewizor wystawiony jako uszkodzony, za oszałamiające 300zł). Opisuję sytuację, policjant mówi żebym pokazał ogłoszenie (na całe szczęście jeszcze go nie skasowałem), policjant przeczytał i mówi "wszystko jasne", podziękował i elo.
Kupiłem e-faję przez przesyłki olx, e-faja przyszła, ale nie działała kompletnie, nie włączała się, no zero reakcji. W opisie oczywiście wszystko działało. Zgłaszam do olx, opisuję problem, dostaję odpowiedź - e-faja przyszła? przyszła, więc jest ok, temat zamykamy.