Mam dysk SSD MX 500 jest tam zainstalowany system, plus dwa dyski HDD po 1 TB moja płyta to Fatal1ty B450 Gaming K4 Series.
Naszło mnie aby dokupić dysk Kioxia Exceria (G2) M.2 Pci-e NVMe 1TB lub Kingston 1TB M.2 Gen4 PCIe NVMe NV2
Może nie są to jakieś super dyski ale mi wystarczą.Mam pytanie czy moja płyta obsłuży te dyski mam dwa wejścia jedno ultra M.2 drugie zwykłe.
Drugie pytanie gdzieś czytałeś ,że podłączenie dysku M.2 może wyłączyć któryś z dysków już działających ?
Dziekuje za odpowiedz, co do dysku SSD ktory wsadzam do laptopa zamiast starego HDD to ten nowy podpiety w kieszeni pod PC w HDtune pokazuje status "OK"
Co do pendriva, robie go i recznie diskpartem z tutoriala jak i rufusem, i na MBR probowalem legacy i na GPT UEFI etc(kilka kombinacji) Rufusem, Media Creation Toolem i diskpartem probowalem robic instalke.
na starym dysku HDD jest win10 pro zainstalowany i na laptopie jest naklejka windows pro(bez numeru) ale sprawdzilem programem klucze i OEM BIOS jest inny niz Windows i explorer. Czyli na preinstalowany system ktos cos pokombinowal, czy to moze byc powodem wywalania instalki ? jakos laptop sie broni ? chociaz nigdy mi sie nie zdarzylo cos takiego.
Druga sprawa jest taka ze obraz mam z oficjalnej strony Microsoftu win10pro a jezeli na tym laptopie byl win7 pro upniety do win10 ? czy to tez moze byc powodem?
Juz chwile sie z nim mecze wiec jak sobie nie poradze pewnie gdzies oddam.
Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Dobrze. Czyli uważasz, że losowy zapach zaproponowany przez losowego forumowicza spełni wymagania twojej dziewczyny lepiej, niż porada pani Krysi ze sklepu?