Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Jaycob napisał:

Ja dopiero 40lv, a grałem prawie 4h. Zajarzyłem się, że gram na tier 1 po 30lv i się zdziwiłem co tak wolno wszystko idzie - co za wtopa. :E 

Na 30 to ja już na wt3 biegłem :Do

Teraz już 4 jest, czas na endgame build I farma 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wbiłem dosłownie na chwilę, 13 lvl i wyszedłem bo obowiązki. W weekend pewnie pocisnę, tym bardziej że jest szansa na odbiór OLEDa to D4 będzie dobrym testem w HDR ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze, że w końcu można płacić blikiem i w złotówkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem specjalnie na www i apkę i nigdzie nie ma blika, a tymardziej płatności w złotówkach. 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

no nie jest tak prosto. Tam jest opcja wyboru paysafecard.

Ale w euro w USD tak się nie da.

Edytowane przez Keken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale że jak?

Jak wejdziesz w paysafecard to można wybrać blik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie zarejestrowałem, przewalutowało z automatu i płatność blikiem.  133zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Do wczoraj grałem troszkę czarką z wykradaniem życia dobiłem do 35 i wczoraj włączam a tu pobieranie aktualizacji i od nowa.

Teraz wziąłem tego Rogue i się zdziwiłem, że to taki mix zazy, amki i javy.

Dopiero 18 lev i ogarniam kampanię. Muszę odkryć mapę no i dopiero poznaję D4. Widzę duże różnice między D2 a D4 klasy, drzewka, misje poboczne, sprzęt i jego upgrade. Chyba posiedzę przy nim dłużej :)

@Keken pytanie laika :) - jak przerzucać itemy między postaciami na tym samym koncie?

Jest jakaś multi skrzynka?

Edytowane przez Norrberrto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrzynka jest dla wszystkich postaci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9h i 85lev, ten chain lighting zaczyna w końcu coś bic ale na single target jest mega słaby jeszcze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wypadły te nowe spodnie pod chaim lightning - Axial Conduit nawet nie sacred. Tak rasha ring też. Obrażenia mocne tylko ciągnie manę jak szalone. Ja dopiero 63lvl. Standard tier3 35lvl, tier 4 50lvl I póki co kosi ten sorc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się mecze ze spear lighting. Tzn jak odpalę 2 skille to nie ma co zbierać, ale problem jest taki, że ten build mocno bazuje na CDR, a podstawowe umiejętności prawie nic dmg nie zabierają. Myślę nad zmianą buildu.

BTW fajne te hordy, dużo itemów wylatuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez Fractured Winterglass nie masz co grać spear, też myślałem tym grąc jak znajde ten amulat to moze zmienię póki co wymiata chain lighting

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mi już 2 wyleciały ale ich nie używam.

Dominix#2152 mozecie sie odezwac to moge oddac, jeden jest sacred, drugi ancestral.

Edytowane przez Dominix1910

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na kilku grupach na FB o tematyce diablo 4 i powiem wam, ze mnie przerazaja pytania tam zadawane.

Ludzie maja np. problem ze zrobieniem jednego z pierwszych questow albo pytaja, ktorym przyciskiem sie ulepsza przedmioty. Nie umieja sobie zwierzaka wlaczyc i z ryjem, ze w zeszlym sezonie mieli psa a teraz juz nie maja.

Sledze spolecznosci roznych gier ale mam wrazenie, ze tutaj zidiocenie siega jakiegos apogeum.

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D4 jest przecież banalne... Może pod koniec się komplikuje ale to i tak nic w porównaniu do PoE czy Last Epoch 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra ma niski prog wejscia, ale pozniej robi sie trudniej i juz trzeba sporo farmic, a niektore buildy wymagaja troche zangazowania, tak bylo w D3. 

jest w GP wiec masa ludzi w to gra i to takich co pewnie wczesniej z tym nie mieli stycznosci i nie wiedza ze mozna sobie skille zmieniac ;)

ale to chyba maja grupy na FB do siebie, ja jestem w jednej od F1 i tam ludzie zadaja banale pytania tez wiec to chyba norma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na grupach FB codziennie pytają o to samo, motłoch straszny :D 

D4 w sumie się podzielił teraz na dwa typy, próg wejścia niski i możesz dobić do 100 lvl szybko i bezboleśnie, potem się zaczynają schody i dużo ludzi wymieka (ja w sumie też, może w S5 dam radę). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, wrobel_krk napisał:

Bez Fractured Winterglass nie masz co grać spear, też myślałem tym grąc jak znajde ten amulat to moze zmienię póki co wymiata chain lighting

Ten build z maxrolla nie robię.  Próbowałem, ale strasznie frozen orb drenuje manę i wymagane są jeszcze spodnie, które lecą z Duriela. 

15 godzin temu, Dominix1910 napisał:

Mi już 2 wyleciały ale ich nie używam.

Dominix#2152 mozecie sie odezwac to moge oddac, jeden jest sacred, drugi ancestral.

Mi właśnie wypadł, ale dzięki, może się odezwę.:D  Generalnie słabo stoję z itemami. Wszystkie, jakie wypadają to pod inny build, a to firebolt, a to meteor czy fireball. Tak jak by gra mi podpowiadała: "zmień build". :E  Ja nawet amulet tall rasha nie znalazłem, a mam już 90lv. 

1 godzinę temu, galakty napisał:

Na grupach FB codziennie pytają o to samo, motłoch straszny

FB nie nadaje się do znalezienia czegokolwiek na grupach. Co z tego jak stworzysz temat jak w ciągu chwili zniknie gdzieś.  Przestałem używać FB od 2 lat i dobrze mi z tym.:)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś farta miałem do chain lighting wypadło wszystko nawet 2x* spodnie, tylko bez uberow.

ja gram jedna postacią póki czuje postęp, nie chce mi się granic i farmic by tam poprawić trochę po paru h. Widzę że szybko idzie ten sezonowy to chyba będę grać aż zrobię ten ostatni pod sparka. Mam już ostatni do zrobienia. I znów inna postacią. Szkoda że nie ma zapamiętywania i zmiany buildy. Co lubię najbardziej grać różnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sezonową repe teraz po wbiciu 20 poziomu dalej sie farmi i dostaje skrzynki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze, tak powinno być, a nie, że wbijesz max i nie ma po co dalej zbierać tych "kulek". 

Wbiłem 100 sorc. IMO ten build pod spear light jest najsłabszy jaki miałem. Tzn kosi równo, ale jak wspomniałem wyżej bez niskiego CDR to męczarnia. Może z pełnym gearem i świetnymi statami ma więcej sensu, ale nie podczas levelowania.  Nie ma podjazdu do ball-lighting z sezonu drugiego. :D :E 

Hordy > Whispers. Najlepszy event ever! Prawie wszystko tutaj jest, w 8 min 8 mln złota, można farmić przedmioty, XP, sezonowe fanty i materiały. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba trzeba sprawdzić, jako że grałem Barbem, to teraz kogoś innego, albo Nekro pod minionki, lub Drut, Rogal pod łuk, albo mag pod lód, nie wiem jakie są buildy, wolałbym coś samemu złożyć, ale zapewne to nic nie da i trzeba poszukać na necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hordy są ok po Gołda i materiały ale przedmioty tam słabe lecą. Dzisiaj z kumplami tier 6 zrobiliśmy i bez rewelacji itemy z ga.

Wcześniej trochę uberow farmilismy to 4 poleciały, kumplowi szako i andariel, mi szako i amulet, a 2 kumplowi nic xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi