Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, wrobel_krk napisał:

@Kelam No to jest nawet lepszy gear niż BiS wszystko z GA perfekcyjne masterworki;) ile kasy na kowala wydane?

Nawet nie będę tego liczył. Powiem tak - bez handlowania itemkami to jest nierealne uzbieranie takiego golda z dropu lub z aktywności czy nawet ze skrzynki golda z t8 gdyby to się farmiło po 12h dziennie. Chyba, że sezon by trwał rok:E. To nie jest dobrze przemyślany system. Ale to i tak nic kosztowo ile itemków legend przepalilem w tym sezonie, żeby sobie rolle ogarnąć. Przecież nie tylko chodzi o te co mam na sobie, ale sporo innych legend do poprzednich konfiguracji (obecnie poszedłem w grubszy dps). Także tylko tradowanie pany ratuje sytuację, bo tez tego zostaje kupowanie za realny hajs co chwilę gór zlota, a to moment schodzi przy tych cenach na rynku za dobre itemki.

Edytowane przez Kelam
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No tak ale ja bez handlu tylko solo dalej mam wszystkie mystyci nawet jeden z ga i mogę robić t8 spokojnie (i to paroma buildami robiłem).

Wg mnie system dobry(wiadomo można jeszcze poprawiać) bo co byś robił jakby nie było dalej czegoś jeszcze lepszego, musi być jakaś granica gdzie się kończy normalne granie a dalej tylko grind i grind, ja jak dochodzę od tej granicy robię następnego builda.

Może przydałby się jakiś super rzadki item co resetuje tempering/daje gwarantowany trafiony jeden temper - to potrafi najbardziej zaboleć jak zepsujesz sobie 2ga/3ga item

Jak by był sklep/handel w grze to wg mnie byłaby największa zmiana bo wtedy by mi się chciało handlować. Tak to szukanie na zewnątrz dla mnie starta czasu.

Tez bym chciał jakiś tryb solo - ssf z boostem do znajdywania itemów - ale z tego co wiem nie planują tego wprowadzić

Tak to polegam na tym co sam znajdę i tak się dobrze gra tylko nie mogę oczekiwać 4ga unikatów:)

Edytowane przez wrobel_krk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Trzeba mieć mega farta, żeby się dobrze z dropu ubrać. Dość powiedzieć, ze polowałem dłuższy czas na łapy obecne z udręczonej lodowej bestii przy okazji farmingu zwyczajowego mythiców. Myślę, że spokojnie z 1.2k razy ubita w rota runach. Setki tych rękawic mi poleciało i żadna para nawet zbliżona nie była do tego co teraz mam (swoją drogą, to jest prawdopodobnie średnio najdroższy itemek w grze w handlu licząc te najlepsze i perfekcyjne sztuki - z angielska fists of fate). Głownie z racji tego, że ma kosmicznie ustawione widełki losowania statów i jest mega ciężko coś serio dobrego wydropić. Mojej parze jednego ga brakuje, a i tak to jest najdroższe co kiedykolwiek kupiłem w jakiejkolwiek grze online. 

Edytowane przez Kelam
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No te 4 ga fist of fate wymiata:)
To jest pewnie 1 taki item na 100 mystików albo rzadziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dużo, dużo rzadziej. Mythiców, to ja mam wydropionych ze 300+. A mi nawet 2ga takie rękawice nie poleciały:szczerbaty:, Ani razu. Nie wspominając o maksymalnym aspekcie.

No, ale to jest rng. Wejdzie sobie noobek, raz ubije bestię i mu polecą rękawice za 200 miliardów golda. Kto wie, może w zaaferowaniu nawet skasuje je u kowala, bo nie będzie wiedział czy dobre to jest:szczerbaty:.

e:

A i jeszcze jedno. Ta chora inflacja cen niestety wprowadziła patologię nawet na diablo trade. Są ogłoszenia w topowych itemach mimo wystawionej zaporowej ceny w goldzie, gdzie seller po złożeniu oferty może wyskoczyć z tekstem, że to nie jest na sprzedaż inaczej niż za przelew. I mówimy tu o sumach rzędu 600-800 dolarów jakie mi gadali. Za itemek do durnej gierki, do sezonowej postaci. To nawet nie jest mmo, gdzie wariaci inwestują czasem realną grubą kasę, ale przynajmniej mogą się cieszyć błyskotą do czasu nowego contentu z nowymi top lub ultra rare itemkami. Tutaj mamy pół sezonu, za miech koniec, a typ mi chce rękawice obsrane dla mojego barba sprzedać w cenie dobrego gpu:rotfl:.

Edytowane przez Kelam
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 30.08.2024 o 13:33, Norrberrto napisał:

Czy jest jakaś zależność dropu z tych goblinów tzn. jak bije goblina np 20 lev i 50 lev to rozumiem, że worek dopasowuje się do postaci dla której wypada?

wypada z worków maksymalny item level. Od 75 jest to chyba 925ilvl.
z większych worków zawsze dropi jakiś unikat.

na 70+ lvl ja już robie tylko piekielne przypływy, oddawaje quest do drzewa szeptów i tyle.
Stoję koło krwawej pannicy jak sęp i biegam za postaciami z 100 levelem, oni zabijają mobki ja dostaje expa. Głupie to jak but ale co poradzisz.
No i łapie gobliny po worki.
Wbrew pozorom na ostatnim poziomie świata jest łatwo bo ktoś za ciebie prawie zawsze zabija mobki a ty dostajesz doświadczenie.
Mam 90lvl i nie mam ochoty już grać.

Edytowane przez Keken
  • Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest łatwo jak robisz heltides, nie robisz pitów, ND - chociaż one są juznie takie trudne,albo hord, na t8, żeby robić hordy na t7, t8 o nie ma tak lekko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gobliny są przez cały czas w D4?

Grałem chwilę po 12 i mi skubany wyskoczył aż byłem w szoku myślałem, że były do 3.09 do godz. 19.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze dodali do diablo 4 w nowym sezonie "Paragon Board" ile ich mozna miec maximum 200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajze 300

Ale dokładnie nie wiem bo nie testowałem ptra 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podglądałem co będzie o uznałem że kupię dodatek. Mam i tak miliony godzin ogranr więc to grosze patrząc na ile e to gram. Zwłaszcza że nie ma jakichś innych gier co by mnie wciągnęły. Last epoch na chwilę. Poe 2 nie wiem kiedy będzie to wypróbuję ale nie uprosicili nic za bardZo a builda z excelem nie chce miś się robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie wydają krocie na OF zeby zobaczyc to co mozna za friko na phubie. to tutaj nie kupia czegos co beda mieli na stale? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w darmowych grach jak gwint to coś tam kupowałem żeby wesprzeć developerów. Ale w D4 jest na tyle i tak darmowych różności że mi by szkoda kasy było. Za grę i dodatek zapłaciłem bo garm dużo więc wg mnie warto. Nie rozumiem kto kupuje skórki za 50$ ale ja już po 40 jestem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nieźle biorąc pod uwagę, że tę kosmetykę i tak ciężko zobaczyć w normalnej grze.  No, chyba że ktoś hardcorowo gra na zoomie. :E  Także chciałem, ale stwierdziłem, że po co, jak i tak nikt na to nie zwróci uwagi, a po drugie niektóre skinny są tak drogie, że lepiej kupić nową grę. :D

Jedyną kosmetykę w życiu kupiłem do Dota 2 za jakieś 50zł. Gierka jest darmowa i rozegrałem w niej 2000h, także chciałem też w ten sposób trochę wesprzeć twórców. ;) 

14 minut temu, Dominix1910 napisał:

Ludzie wydają krocie na OF zeby zobaczyc to co mozna za friko na phubie. to tutaj nie kupia czegos co beda mieli na stale? :E

Niektórzy nie mają, na co kasy wydawać. Zawsze mnie to także zastanawiało. :E  Albo dają donejty dla jakichś streamerów, aby im przetestował jakieś żarcie gdzieś, jak by sami nie mogli kupić. :E 

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego skina do d4 nie kupiłem a mam trochę godzin nabitych.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Dominix1910 napisał:

To nie są ludzie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem sobie jednego skina do barba bo tak, bo mi się podobal :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam te z SP i wygląda całkiem całkiem z tego sezonu. Jak się biega po mieście to całkiem fajnie wygląda, nie tylko na ekranie ładowania :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, dawidoxx napisał:

Pokaz :E

Pokaz 100kr albo skype, blik etc  :E

Tylko hełm zmieniłem bo nie lubie tych ryjów w tej grze :E

barb.jpg

Edytowane przez Slayer
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla fanów, nie wiem czy na tej grafice ta głowa laski jest za mała czy tak to oryginalnie jest, ale dziwnie wygląda.

karta-graficzna-nvidia-emtek-geforce-rtx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w oczekiwaniu na S6, zacząłem grać na HC, juz w 3 od któregoś sezonu sobie pykałem. No i wczoraj była rozpacz :D 

qvLUX6c.png

Najgorsze że to na zwykłym dungu bo postanowiłem farmić renown, i nagle naskoczyło na mnie z 5 mobków i rip :E

No ale do nowego sezonu jeszcze troche czasu to moze 100 sie uda wbic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4x czarodziej. Ciekawy wybór klas.

Ja odpadłem nie dam rady 100 lvlu wbić. To jest zbyt głupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi