Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
7 godzin temu, zdzichon napisał:

Widzisz jak cię ładnie przerobili? Jak ktoś pamięta początki androida/IOSa to wie, że nie zawsze tak było. Co w związku z tym stoi na przeszkodzie żeby to samo zrobić z "dużym" graniem? Z takim nastawieniem to... tu lootboksik, tam lootboksik i nawet się nie obejrzysz i będziesz mówił "no tak już jest, co zrobisz" :)

Ja pamietam jak Epic hypowal ze na Unreal Enginie beda dorosłe duże gierki na iOS. Nawet takie demko bylo popularne na iPhona co sie po zamku chodzilo, wygladalo jak Oblivion. Czlowiek wtedy myslal ze jakie to ciekawe i rozbudowane przygody beda na telefonach kiedys i wszystko jak krew w piach, zostaly same generatory lootboxów.

Edytowane przez cyberpunk2020
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, cyberpunk2020 napisał:

zostaly same generatory lootboxów.

Producenci dostosowali się do odbiorców :) Jakby ludzie ślepo nie kupowali tego guana to by z czasem znikło

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Little Sun napisał:

A lista gier które 'trzeba' ograć w ciągu roku by się zmiejszyła

No mobilkach rzeczywiście się zmniejszyła. Do zera :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie granie na mobile to dla mnie nieporozumienie. Nawet Diablo immortal mnie nie przyciągnęło mimo, że uwielbiam uniwersum Sanktuarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Statuetka za 1100$, a wy sie łudzicie ze D4 nie bedzie money grabberem :rotfl:

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was ma informacje w jaki sposób będą zaproszeni do bety ludzie którzy zakupili grę na nośniku ? Ja swój egzemplarz kupiłem w RTV EURO AGD i nie mam od nich informacji na temat klucza do bety.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, TheMr. napisał:

Statuetka za 1100$, a wy sie łudzicie ze D4 nie bedzie money grabberem :rotfl:

Jakie inne gry Blizzard które nie są f2p są money grabberem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 19.02.2023 o 19:31, m1chal3k napisał:

Czy ktoś z Was ma informacje w jaki sposób będą zaproszeni do bety ludzie którzy zakupili grę na nośniku ? Ja swój egzemplarz kupiłem w RTV EURO AGD i nie mam od nich informacji na temat klucza do bety.

Drogi przyjacielu obawiam się że beta cię ominie  :E 

Jak dowiem się jakiegoś sposobu to dam znać ale cienko to widzę.

Edytowane przez Broly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dominix1910 napisał:

Jakie inne gry Blizzard które nie są f2p są money grabberem?

Każda? :E 

Tylko jedne są bardziej, drugie odrobinę mniej. D4 będzie quasi Immortalem. No, żeby nie wystraszyć to nie będzie 110-150k $, ale tak 1/4 z tego. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@m1chal3k

Tylko coś takiego znalazłem ale nie wiem czy to się tyczy pudełka też chyba nie bo skąd będą wiedzieć że masz pre order pudełka? :E

• Gracze konsolowi otrzymają powiązany z platformą kod do pobrania bety, który zostanie wysłany na adres e-mail powiązany z kontem Battle.net bliżej startu wczesnego dostępu."https://diablo4.blizzard.com/pl-pl/beta
Edytowane przez Broly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, TheMr. napisał:

Każda? :E 

Tylko jedne są bardziej, drugie odrobinę mniej. D4 będzie quasi Immortalem. No, żeby nie wystraszyć to nie będzie 110-150k $, ale tak 1/4 z tego. 

D4 będzie imo jak D3, wydasz tylko na grę i aby ją "przejść" i grindowac nie musisz wydać ani złotówki więcej niż to co dałeś za podstawkę.

Mnie jednak open beta ominie:/ bo obie są w weekend kiedy mnie nie ma :E

No nic, pozostaje czekać na premierę 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, Dominix1910 napisał:

D4 będzie imo jak D3, wydasz tylko na grę i aby ją "przejść" i grindowac nie musisz wydać ani złotówki więcej niż to co dałeś za podstawkę.

Biorąc pod uwagę jak D4 idzie w stronę MMO, i z tego co było widać we wczesnym gameplayu, no to nie łudzę się nawet że to idzie w stronę D3. Tak, dadzą wam gore, oddadzą wam brutalność, ciemne lokacje, dadzą wam trochę "feelingu" z D2 pod względem graficznym, ale to jest Blizzard który ile miał afer? Sporo. On dzierży wielkiego kutan... i zaaplikuje wam w zamian za to co wam "oddał". Niby za darmo. IMO, po "udanym" teście z Immortal w świecie Diablo, nie widzę tego. Może się mylę, obym się mylił. 

Edytowane przez TheMr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, TheMr. napisał:

Biorąc pod uwagę jak D4 idzie w stronę MMO, i z tego co było widać we wczesnym gameplayu, no to nie łudzę się nawet że to idzie w stronę D3. Tak, dadzą wam gore, oddadzą wam brutalność, ciemne lokacje, dadzą wam trochę "feelingu" z D2 pod względem graficznym, ale to jest Blizzard który ile miał afer? Sporo. On dzierży wielkiego kutan... i zaaplikuje wam w zamian za to co wam "oddał". Niby za darmo. IMO, po "udanym" teście z Immortal w świecie Diablo, nie widzę tego. Może się mylę, obym się mylił. 

Ale imortal jest f2p i w tych grach jest to często spotykane. Tutaj masz grę za 60$ i nie widzę opcji aby za $$ było coś co ci pomoże albo umożliwi iść dalej z progresem. Chyba że dla ciebie progres to nowe skórki na toporki.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Dominix1910 napisał:

Ale imortal jest f2p i w tych grach jest to często spotykane. Tutaj masz grę za 60$ i nie widzę opcji aby za $$ było coś co ci pomoże albo umożliwi iść dalej z progresem. Chyba że dla ciebie progres to nowe skórki na toporki.

Szkoda czasu na typa, chłop twierdzi że D4 będzie P2W "bo tak" :Ealbo lepiej "bo immortal", zero argumentów. Jeszcze to pisanie "wam" :E niech już przestanie się martwić o nasze portfele :D

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Khold napisał:

Szkoda czasu na typa, chłop twierdzi że D4 będzie P2W "bo tak" :Ealbo lepiej "bo immortal", zero argumentów. Jeszcze to pisanie "wam" :E niech już przestanie się martwić o nasze portfele :D

Sprawa jest prosta, jeśli D4 będzie P2W to raz dwa się z grą rozstanę :E jeśli nie będzie to coś czuję, że moja żona straci męża na jakiś czas :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

przepustka sezonowa będzie wymagała opłaty, kosmetyka i zabawki. Na pewno gra będzie miała wygenerować ogólny zysk minimum dwa razy tyle ile zapłacimy za grę, ale wątpię żeby cokolwiek było P2W. 

W WoWie ostatnie zmiany na duży plus, o jakiś nowych aferach cisza, od czasu ogłoszenia przejęcia Blizzarda przez MS chyba jakoś lepiej to tam działa znowu, ciekawe czy jak przejęcie do skutku nie dojdzie, to czy kiepskie standardy nie wrócą 

Edytowane przez Krzkra
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się naoglądałem tych pokazów i o ile nie wcisną żadnych mxt typu p2w/XP (kosmetyczne jeszcze mogą być) to jestem kupiony.  Świetnie się prezentuje.  Czekam teraz na betę i na premierę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko mi się wydaję że ta gra wygląda trochę monotonnie? Każdy level to jeden kolor w rożnych odcieniach, ja rozumiem że D3 było zbyt bajkowe i kolorowe, ale to chyba nie powód żeby teraz robić gre kompletnie wypraną z kolorów, od ściany do ściany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co masz na myśli. Są etapy pustynne, zimowe, jakieś z łąkami czy też mroczne lochy.  Gdzie tu monotonnie widzisz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Jaycob napisał:

Nie wiem co masz na myśli. Są etapy pustynne, zimowe, jakieś z łąkami czy też mroczne lochy.  Gdzie tu monotonnie widzisz? 

Mam na myśli to, że każdy etap ma jeden dominujący kolor bez względu na to co na tej mapie się znajduje, tak jakby za każdym razem nakładany był jakiś filtr, wszystko się ze sobą zlewa i wygląda jak tło a nie interaktywne otoczenie.

d4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie osobiscie czekam, kupie, kazda czesc gralem nawet immortal sobie przeszedlem dla lore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam bardzo, biorę na premierę i będzie farmione.

Zapewne już nie aż tyle co w D3, bo i obecnie mniej czasu na granie niż kiedy w D3 się grało, ale na pewno będzie ogrywane w wolnych chwilach bo zapowiada się naprawdę dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi