Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zapewne tak. No i kwestia rozdzielczości. W 4k będzie większe zapotrzebowanie na vram niż np. przy 1440p czy 1080p.

Ja jeszcze dzisiaj pograłem. I w sumie necro fajnie się gra. Warek mi jakoś niezbyt podszedł, mag też średnio. Przynajmniej na tych początkowych etapach. Co będzie w end game to wyjdzie w praniu. Ale i tak nie mam zamiaru kupować na premierę.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie niezaleznie co robie przy wszystkie max detale w 1440p zuzywa max ~10Gb VRAM. Dla mnie to wyglada jakby 1440p było dostrojone pod 12GB VRAM. 4k nie testowałem.

NuCs0Kq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Mripper napisał:

A teraz przeczytaj kilka wiadomości powyżej. ;) Gra używa Direct Storage, zapcha cały dostępny VRAM. Na same tekstury wymaga tyle ile podają twórcy j/w. Czy "coś" jest skopane w tym zakresie czy nie, trudno ocenić w tej chwili. Wielu nie ma problemów z nimi, w tym np. ja.

Czyli Direct Storage powoduje wzrost poboru prądu ze 100W do 160W? I uważasz że to jest normalne? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem nigdzie, że to jest normalne. Nikt w devie nie ocenia takich zagadnień pod kątem poboru prądu, a przynajmniej ja się jeszcze nigdy z tym nie spotkałem. Jesteś chyba jedynym, który na to zwrócił uwagę. Czy tak ma być, czy nie - dowiemy się po premierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, cyberpunk2020 napisał:

U mnie niezaleznie co robie przy wszystkie max detale w 1440p zuzywa max ~10Gb VRAM. Dla mnie to wyglada jakby 1440p było dostrojone pod 12GB VRAM. 4k nie testowałem.

U mnie jak się trochę połazi to idzie znaleźć miejscówki gdzie są jakby wycieki pamięci.

Test w 1440p robiłem i ~20GB całkowita alokacja i wpadło ~16GB użycia(według process MSI)
YjVpQgy.png

Następnie wszedłem i wyszedłem z lochów i zresetowało do ~10GB i stanęło na ~12GB dla process.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dominix1910 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „ASHAVA SPAWN TIMES SATURDAY 5PM AND 7PM GMT SUNDAY 6AM AND 8AM BST”

A w jakim miejscu na mapie on się respi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak tam wrażenia z samej gry? Przeczytałem kilka ostatnich stron i prawie nikt nic nie napisał poza kolejkami i oczywiście wydajnością (bo jak ze by inaczej na forum pc) :E  

Nie chce mi się też pobierać ponad 80GB, aby stać w kolejkach kilkadziesiąt min. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo mi się przejadły te wszystkie hack and slashe, albo ta gra to nic specjalnego. 

• Like 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejek nie ma, wbiłem normalnie na ps5 czy na PC. Możesz ściągać 40gb wtedy masz tekstury medium- max, i można grać,

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, tomkill napisał:

A w jakim miejscu na mapie on się respi?

Już wiem,The Crucible

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tam zagrałem, wbiłem do tej miasta pierwszego większego. Póki co ani grafika ani gameplay nie urzeka. D2R lepsze wrażenie robi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę ubolewam że premiera na początku czerwca bo cały maj przesiedzę na zwolnieniu po operacji 8:E

57 minut temu, ditmd napisał:

Albo mi się przejadły te wszystkie hack and slashe, albo ta gra to nic specjalnego. 

Mi się nigdy nie przejedzą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamera zdecydowanie za blisko jest. Grafikę musiałem ustawić na low bo inaczej out of memory..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zauważył ktoś że nie ma już przycisku do raportowania bugów/feedbacku? (ten co był w menu)

Blizzard chyba dostał dość feedbacku i report bugow :E

Edytowane przez Broly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem jak wchodzę z jakąś postacią w dialog, to pytania z tego menu wyborów mam po angielsku, a dialogi po polsku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Necro nawet spoko, jestem ciekaw jak na dłuższą chwilę, na wyższe lvle będą sprawować się miniony, bo szkielety wymagają zwłok, nie wiem jak będzie potem jakaś gruba elita. Na razie 2 twierdzy zrobiłem w tym Kor Dragan solo i nie ma problemu, boss pada, ja nawet potki nie użyję i żaden mój minion nie padnie.
btw taki fps bo lock na 100. Max detale- textury średnie, 1440p bez dlss.

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Build na minionki jest ok, ale prawdziwa jazda jest jak zrobisz solo build z odpowiednimi legendami, wszystkie warianty póki co, które próbowałem(blood, thorns, shadow) topią wszystko, wszędzie. :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak te necro takie spoko to dziwne że na world bossie nie wycarrowały, 2 druidów, 1 wizzard i z 8 nekro i zabrakło z 20-30 sekund.

btw poty się stakują ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zabrakło kiedy niby? Przed chwilą zrobiliśmy Ashavę, poniżej 10 minut, a było nas zaledwie 9, z czego 4 Nekro.

I generalnie nie ma nic wspólnego z klasami, ludzie nie znają mechaniki bossa więc padają jak muchy, przychodzą też tacy to co mają 15-20 lvl.... więc czasem bywa słabiej. 

Edytowane przez Mripper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A jakie mechaniki trzeba znac na tego World Bossa? Ja go robilem z kilkoma innymi czarodziejkami w poprzedniej becie i boss nawet nie dotknal nikogo, ja w ogole bylem poza zasiegiem jakiegokolwiek jego ataku jak rzucalem hydre + zamieć. 20 lvl mialem jak go pokonalem z innymi.

Jak dla mnie to wszystkie buildy na bliski dystans ssą obecnie, a czarodziejka i nekro nie dosc ze uzywaja magii z drugiego konca ekranu ta sa praktycznie niesmiertelni.

Edytowane przez cyberpunk2020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenix. napisał:

Spedzilem 24h w Diablo IV

No i gosc mowi to co juz tu bylo pisane, gra "gra sie sama" i "rozgrywka ociera sie o banal". Niestety tak to wyglada wlasnie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlatego, ze nie ma wyższych poziomów?  Grałem w Diablo od "dwójki" i pierwszy normalny poziom grało się zawsze bardzo łatwo bez względu na przedmioty czy umiejętności rozdane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, larry.bigl napisał:

Kamera zdecydowanie za blisko jest. Grafikę musiałem ustawić na low bo inaczej out of memory..

Dla mnie tak samo, jakby przenieśli ten system z Diablo Immortal. Przeszkadza to, bo wrogowie pojawiają się niemal "przed nosem". Jak tak to będzie wyglądać w wersji finalnej, to ja odpuszczę, dopóki nie zmienią tego.
Lokacje też malutkie i tunelowe i nic tutaj nie pomaga bogactwo otoczenia, bo niemal nic z nim zrobić nie można, a przynajmniej wykorzystać, jak zalegające wszędzie książki, mikstury, pochodnie i inne przedmioty.
Mimo wszystko pogram w betę do końca trwania dostępu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, .PaVLo. napisał:

Lokacje też malutkie i tunelowe

Pierwszy rozdział to i podziemia małe.

Ale ogólnie mapa to dla mnie jest osobiście wręcz za duża :E Za dużo tuneli za dużo biegania od questa do questa. Wygląda bardziej jak jakiś open world z tunelami gdzie nie możemy iść na skróty do questa i naginamy po tych tunelach jak pajęczyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi