Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Broly napisał:

Do premiery optymalizacja będzie ogarnięta.

Ty się o to modlisz :E Mają dużo pracy przed sobą, a zostały dwa miechy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 minut temu, TheMr. napisał:

Jedyne co musza ogarnąć to leak ramu chyba no i serwery wiadomo, sam FPS na słabszych sprzętach jest bardzo dobry.

Odliczamy :D http://www.diablo-iv-countdown.com/

Tak dla ciekawostki :

338677898_221902880418117_88931588086720

Edytowane przez Broly
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekawy ile wogole bylo graczy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w peaku  +1mln !

na premierę będzie ogień :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W serwerach ?

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, dan254 napisał:

W serwerach ?

No to na pewno, myślę, że przez pierwsze 3 dni ciężko będzie normalnie grać :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co marudzicie, pierwszy dzien bety byly problemy lekkie, przy D3 nie dalo rady w ogole grac, tutaj poprawili co trzeba, kolejkowanie pomoglo i w sob mozna bylo juz normalnie grac, szarpalo czasem ale bez przesady

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, xede napisał:

nie wiem co marudzicie, pierwszy dzien bety byly problemy lekkie, przy D3 nie dalo rady w ogole grac, tutaj poprawili co trzeba, kolejkowanie pomoglo i w sob mozna bylo juz normalnie grac, szarpalo czasem ale bez przesady

Nie interesowałem się tym, ale stawiam że Diablo 3 było mocniej wyczekiwane niż Diablo 4. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, galakty napisał:

Nie interesowałem się tym, ale stawiam że Diablo 3 było mocniej wyczekiwane niż Diablo 4. 

Trudno to porównać, bo przy premierze D3 to Twitch ledwo działał (miał rok), hajp nie był tworzony na taką skalę jak teraz, ilość graczy była zdecydowanie mniejsza, rynek PC był mniejszy, internet to był 3G (przejście na 4G chyba), więc dostęp do informacji ograniczony. 

TBH, obecne D4 wydaje mi się że ma większy hajp i jest bardziej wyczekiwany. Zwłaszcza, że znalazł środek między D3 a D2. Milion oglądających betę jednak o czymś świadczy. 

D4 sprzeda się zdecydowanie w większej ilości sztuk niż D3. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No nie wiem.

Diablo III na premierę miało 3,5 mln graczy. W ciągu pół roku, sprzedało się w sumie 12 mln kopii. Wszyscy mieli olbrzymi hype na ten tytuł po bardzo udanym Diablo 2.... i konkurencji w zasadzie nie było jeszcze. Teraz jest nieco inaczej.

Diablo IV na otwartą betę, na weekend, która była przecież darmowa w szczycie miało koło 1,5 mln graczy. Nie jest do końca pewien, że premierę przebije poprzedniczkę, szczególnie, że nie brakuje ludzi, którzy sprawdzili betę i im nie przypadła do gustu, a dla wielu pozostał niesmak po Diablo III.... I żeby ktoś mnie opacznie nie zrozumiał - nie mam wątpliwości, że Diablo IV odniesie sukces, ot niekoniecznie przebije liczby Diablo III w momencie premiery.

Edytowane przez Mripper
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Mripper napisał:

No nie wiem.

Diablo III na premierę miało 3,5 mln graczy. W ciągu pół roku, sprzedało się w sumie 12 mln kopii. Wszyscy mieli olbrzymi hype na ten tytuł po bardzo udanym Diablo 2.... i konkurencji w zasadzie nie było jeszcze. Teraz jest nieco inaczej.

Diablo IV na otwartą betę, na weekend, która była przecież darmowa w szczycie miało koło 1,5 mln graczy. Nie jest do końca pewien, że premierę przebije poprzedniczkę, szczególnie, że nie brakuje ludzi, którzy sprawdzili betę i im nie przypadła do gustu, a dla wielu pozostał niesmak po Diablo III.... I żeby ktoś mnie opacznie nie zrozumiał - nie mam wątpliwości, że Diablo IV odniesie sukces, ot niekoniecznie przebije liczby Diablo III w momencie premiery.

Milion graczy oglądających, milion ludzi wbiło 20 poziom w zamkniętej becie z pre-orderem :) Na spokojnie 3 mln pękną. Sam pre-order to 1/3 tego co D3 zebrało w premierę :E Ja się nie boje o wynik, będzie wysoko. Pytanie czy będzie szybciej się rozchodził niż inne duże tytuły :D Mam nadzieje, że pokonają Harry Pottera ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Myślę, że znacząco przeceniasz(obecną) siłę marki, ale jak zawsze, pożyjemy - zobaczymy.

Edytowane przez Mripper
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Umpero napisał:

Czy ta gra będzie miała wersję pudełkową na PC?

Wiem, że jest kolekcjonerka w postaci fizycznej, ale chciałbym normalne pudełko wersji na PC z płytką i ładnymi obrazkami na pudełku ?

Wersja pc nie ma pudełka

kolekcjonerka jest BEZ GRY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam to diablo3 mialo ogromne kolejki pod sklepami, byly duze problemy z dostepnoscia, obecnie duzo jest cyfrowej dystrybucji wiec omijamy wszystkich posrednikow itd i problemy logistyczne

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, TheMr. napisał:

Trudno to porównać, bo przy premierze D3 to Twitch ledwo działał (miał rok), hajp nie był tworzony na taką skalę jak teraz, ilość graczy była zdecydowanie mniejsza, rynek PC był mniejszy, internet to był 3G (przejście na 4G chyba), więc dostęp do informacji ograniczony. 

TBH, obecne D4 wydaje mi się że ma większy hajp i jest bardziej wyczekiwany. Zwłaszcza, że znalazł środek między D3 a D2. Milion oglądających betę jednak o czymś świadczy. 

D4 sprzeda się zdecydowanie w większej ilości sztuk niż D3. 

Po D3 każdy oczekiwał cudów ze względu na D2.

Przy D4 po "porażce" D3 raczej wielkich nadziei nie było ;) 

Brak internetu i zacofanie Twitcha? Panie, kiedyś to nie było problemem żeby wiedzieć kiedy gra wychodzi :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, xede napisał:

Wszedzie jechali po blizzardzie w piatek przy closed a potem open becie, ze kolejki itd. ale od czasów D3, WoW'a warlordsow itd ogarneli (i to bardzo dobrze!) serwery.

Lepiej miec kolejke na 30-1500minut ale za to stabilne serwery. I tak, serwery tez mialy swoje chwile slabosci, ale to wlasnie byly testy, do tego ktorys z inzynierow mowil o tym, ze to sa typowe stress testy.

Mam nadzieje, ze na premiere w czerwcu kolejki nie beda dlugie przez pierwsze dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.03.2023 o 21:32, TheMr. napisał:

Ciężko tak naprawdę powiedzieć na jakim etapie jest gra bo z tego co mi wiadomo beta miała wersję 0.8XXXX a podobno te wewnętrzne buildy czy też closed beta (zwał jak zwał) to już coś 1.XXXXX. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Umpero napisał:

Straszna lipka z tym brakiem wersji pudełkowej.
Pamiętam premierę D3 pod złotymi tarasami gdzie tłumy prawie drzwi do empiku z zawiasów wyjęli.
Ochroną ciągnęła drzwi w jedną stronę, a tłum w drugą ?

Szkoda, że teraz nie będzie takiej premiery.

Pudełkowa kompletnie nie będzie istnieć nawet w formie klucza CD w środku? O żal.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden plus to cala kasa dla bliza, a minusow jest cala masa niestety :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłaniam sie Panowie.

Mam do Was ogromna prosbe. Chciałbym w czerwcu zagrac w Diablo 4. Diablo 3 jeszcze smigalo na zwyklym firmowym laptopie ale wiem ze z 4rka nie mam co snic. W zwiazku z wiekiem i raczej ogolnym brakiem czasu na gry, w domu nie ma zadnego sprzetu. W zwiazku z tym chciałem sie poradzic co kupic. Poniewaz nawet jak przyniose ps5 do domu z hasłem ze dla Syna, to Zona mnie od razu wysmieje, plus nie wyobrazam sobie gry w D4 bez myszki, pomyslalem nad jakims laptopem gameingowym. Stad moje pytanie do Was i wielka prosba. Czy jestescie w stanie, polecic mi cos budzetowego. Chodzi mi tylko o to, by w miare jak najnizszym kosztem, kupic sobie sprzet by pograc w diablo 4. nie potrzebuje najlepszych jakosci i najwiekszych statystyk graficznych. Chodzi mi tylko o oderwanie sie od rzeczywistosci, powrotu do młodzieńczych lat i na srednich statystykach pogarnia w ukochaną gre. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, GuuteenS napisał:

Kłaniam sie Panowie.

Mam do Was ogromna prosbe. Chciałbym w czerwcu zagrac w Diablo 4. Diablo 3 jeszcze smigalo na zwyklym firmowym laptopie ale wiem ze z 4rka nie mam co snic. W zwiazku z wiekiem i raczej ogolnym brakiem czasu na gry, w domu nie ma zadnego sprzetu. W zwiazku z tym chciałem sie poradzic co kupic. Poniewaz nawet jak przyniose ps5 do domu z hasłem ze dla Syna, to Zona mnie od razu wysmieje, plus nie wyobrazam sobie gry w D4 bez myszki, pomyslalem nad jakims laptopem gameingowym. Stad moje pytanie do Was i wielka prosba. Czy jestescie w stanie, polecic mi cos budzetowego. Chodzi mi tylko o to, by w miare jak najnizszym kosztem, kupic sobie sprzet by pograc w diablo 4. nie potrzebuje najlepszych jakosci i najwiekszych statystyk graficznych. Chodzi mi tylko o oderwanie sie od rzeczywistosci, powrotu do młodzieńczych lat i na srednich statystykach pogarnia w ukochaną gre. 

jaki budzet na laptop gamingowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, GuuteenS napisał:

Kłaniam sie Panowie.

Przyjdź z pytaniem dosłownie parę dni przed premierą bo bardzo możliwe, że najnowsze APU od AMD ogarnie D4 na minimalnych ;) Rynek w czerwcu będzie wyglądał kompletnie inaczej niż teraz, promocje poprzedniej generacji laptopów będą mieć jeszcze większą obniżkę cen jak wjadą nowe laptopy, a większa dostępność szykuje się dopiero w maju. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, tomkill napisał:

jaki budzet na laptop gamingowy?

nie mam konkretnego budzetu. ps5 kosztuje 3 tys zł. to taki maxymalny prog na lapka. ale im mniej tym lepiej, bo potrzebny mi on tylko do D4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi