Tez jestem na kupnie i wzialem 7800xt, ale jeszcze jej nie mam w rekach i (zamawialem juz kilka, ale albo anulowali, albo czekanko...w miedzyczasie ceny podniesli - $*^%* polska).
Jesli w koncu sie doczekam to zostane przy 7800xt, jesli nie, to bede szukal 6{8,9}00xt na olx z jakas gwarancja za 2k. Do 7900xt nie widze sensu doplacania, bo mnie interesuje 2k w granicach +/- 100fps. Do tych cudow wiankow od nvidii jeszcze sie nie przekonalem, bo zwyczajnie nie mialem, ale wole miec wieksza wydajnosc - bede ogrywal glownie strzelanki.
Takze moj glos w strone AMD.
Po w klepaniu w google tych 2 pierwszych błędów wynika jakby problem był z wadliwymi sterowniki. Ale to nie koniecznie może być tego wina. Może być, np. jakaś wadliwa część i dlatego może zgłaszać błędy o sterownikach. Tam coś była mowa też o niekompatybilności sprzętu. Bądź co bądź wklep sobie w wyszukiwarkę te błędy to można sobie na ich temat sporo poczytać. Czy w tych plikach była coś więcej oprócz w tych wpisów, jak np. 0x0000003B.
Gram w 3440x1440 na 4080 i mam wszystko ustawione na max (niektóre opcje musisz manualnie zmienić, olej preset), DLSS Q, FG, RR i mam między 70, a 100 fps w zależności od lokacji. Jeśli grasz w 2560x1440, to z wszystkim max i on nie ma opcji, abyś nie miał średnio między 80-90fps.