Isharoth 2113 Napisano 3 Czerwca @galakty Odnośnie twojej reakcji, nie oczekuję że ktoś się ze mną zgodzi, bo hype w tym wątku jest ogromny. Co ciekawe to ludzie z pclaba często pluli na takie praktyki jak też na wsadzanie mikropłatności do już płatnych gier. A tu nagle wszyscy się rzucili z +90 euro. Korpo manipulacje na wyciąganie coraz więcej hajsu od graczy są wdrażane powoli i widać że działają, bo gracze zaczynają traktować to jako coś normalnego, a czasem nawet walczyć z tymi którzy jeszcze są oburzeni. Pogadamy aż hype opadnie. Miłej zabawy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMr. 3564 Napisano 3 Czerwca Wczesny dostęp nie był nawet brany pod uwagę. Niektórzy po prostu wiedzieli że i tak kupią diablo które zapewni im tysiące godzin wiec koszt/h w przypadku diablo jest zawsze na najwyższym poziomie. A te 20$ to już różnicy nie robi. 12 minut temu, galakty napisał: Obecnie 28 i jestem pewnie w połowie 3 aktu Gdyby nie sztuczne podniesienie poziomu to „grę” można by było skonczyc plus minus w 6h Gdzieś na 28-30 poziomie właśnie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4971 Napisano 3 Czerwca W ogóle przez to skalowanie poziomu nie chce się bić mobków, bo zawsze są tak samo silne. Lecę do przodu i tylko jakieś elity ubijam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reddzik 3923 Napisano 3 Czerwca Zresztą "najwięksi" i tak nie do końca są zadowoleni, mam na myśli np Nadin Wins, MrLlamaSC, Quin96, itemizacja w end game jest kiepska, jest tylko 5 unikalnych dungeonów, reszta to kopia różniąca się kolorami i ewentualną wariacją odnóg. Zresztą na streamie Nadin Wins gadał, że gierka 3/10, i ma zrobić reckę, chłop znany z grania w Diablo 2, tak samo jak MrLlama. Fabuła, siekanie mobów jest w porządku i fajnie się sieka, ale problemem jest end game. Nadin ma ponad 54lvl, a Llama ma 61+. Nie wiem co dokładnie mówił Quin96, ale Nadin też powiedział, że nie tylko on wypowiada się negatywnie o grze, bo są jeszcze właśnie w.w streamerzy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominix1910 606 Napisano 3 Czerwca imo gdyby było 3/10 to za pewne przestali by juz grać bo po co? Quin dalej cisnie, Rob ten barb ma juz 75, wiecej przedmiotow pewnie bedzie wraz z sezonami. teraz to wyglada troche jak D3 na premiere gdzie ubierales sie w zółte bo legendy były kiepskie pewnie i tutaj z czasem to sie zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaycob 7309 Napisano 3 Czerwca 33 minuty temu, Isharoth napisał: Widzę że naprawdę sporo osób kupiło te droższe wersje żeby zagrać kilka dni szybciej. Czyli nowy standard się przyjął, teraz wydawcy będą robić tak coraz częściej. Całkiem sprytne, bo przeciętny gracz zobaczy że streamerzy i znajomi już grają, nie będzie mógł wytrzymać i wyda dodatkowo te 20 euro. A firma ma 20 euro praktycznie za darmo. Przyganiał kocioł garnkowi panie kupiłem edycję Delux HL, aby pograć 72h wcześniej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isharoth 2113 Napisano 3 Czerwca 44 minuty temu, galakty napisał: W ogóle przez to skalowanie poziomu nie chce się bić mobków, bo zawsze są tak samo silne. Lecę do przodu i tylko jakieś elity ubijam. To akurat była moja największa obawa przy ograniu bety. Skalowanie nie powinno mieć miejsca w takiej grze, gdzie odczucie rozwoju postaci jest bardzo ważnym elementem rozgrywki. Niestety tutaj też sporo namieszała zmiana budowy świata na taki bardziej otwarty. Ciekawe jak to będzie wyglądać w endgame. 33 minuty temu, Jaycob napisał: Przyganiał kocioł garnkowi panie kupiłem edycję Delux HL, aby pograć 72h wcześniej. No i w tym wypadku jestem hipokrytą, bo sam wtedy kupiłem. Chociaż to bardziej z powodu płaczu wszelkiej maści woke aktywistów, bo mimo bycia fanem HP, grą wcześniej nie byłem aż tak mocno zainteresowany. Co mnie dziwi w przypadku Diablo 4 to że ludzie mają tak ogromne zaufanie do Blizza i dodatkowo lekką ręką dają im dodatkowe 20 euro za wcześniejszy dostęp (o kilka dni). Blizz już wielokrotnie w ostatnich latach udowodnił że nie zasługuje na żadne zaufanie, a dodatkowo jakość produktów u nich zeszła na dalszy plan i teraz liczy się żeby wymyślić nowe sposoby na wyciągnięcie hajsu od graczy. Czy to co napisałem w pierwszym poście było nieprawdą? Nie wiem skąd te emotki 'confused', skoro tam nawet nie było ataku na samą grę. Przecież to czysta prawda, że wydawcy znaleźli kolejny sposób żeby wyciągnąć więcej siana z rynku. Oni nic na tym nie tracą że 4 dni wcześniej dają dostęp dla wybranej, 'lepszej' części community. Dostają za to 20 euro za darmo od każdej sprzedanej kopii. Czysty zysk. Pytanie czy gracze powinni się na to godzić, albo tym bardziej bronić takich praktyk, bo 70 euro to i tak jest już bardzo dużo jak na produkty, które i tak są często niedorobione na premierę (tu akurat nie mówię o D4 tylko ogólnie). Robienie 2 sztucznych premier nie powinno mieć miejsca. Ale o czym ja mówię, wcześniej gracze oburzali się DLC ze zbroją dla konia w Oblivionie, a dziś z chęcią kupują BP i inne bzdety w grach, za które i tak już wcześniej zapłacili i jeszcze dziwią się że ktoś to krytykuje. Ładny mamy 'postęp' na rynku gier przez te wszystkie lata. 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMr. 3564 Napisano 3 Czerwca 45 minut temu, Reddzik napisał: Zresztą "najwięksi" i tak nie do końca są zadowoleni, mam na myśli np Nadin Wins, MrLlamaSC, Quin96, itemizacja w end game jest kiepska, jest tylko 5 unikalnych dungeonów, reszta to kopia różniąca się kolorami i ewentualną wariacją odnóg. Zresztą na streamie Nadin Wins gadał, że gierka 3/10, i ma zrobić reckę, chłop znany z grania w Diablo 2, tak samo jak MrLlama. Fabuła, siekanie mobów jest w porządku i fajnie się sieka, ale problemem jest end game. Nadin ma ponad 54lvl, a Llama ma 61+. Nie wiem co dokładnie mówił Quin96, ale Nadin też powiedział, że nie tylko on wypowiada się negatywnie o grze, bo są jeszcze właśnie w.w streamerzy. W sumie na Diablo 2 można zakończyć wywód. Żaden elitarny gracz czy tez wyjadacz z d2 po prostu nie polubi się z D IV, i jego zdanie można ominąć. Nie ma pojęcia co to end game kiedy sam robił 1363859 razy Baal runy które z end gejmem nie mają nic wspólnego. A jakby chciał porównywać do PoE to A Quin to powinien dostać perm bana, nazista. Całe szczęście 95% osób jest zadowolonych, i gra zebrała świetne recenzje. 52 minuty temu, galakty napisał: W ogóle przez to skalowanie poziomu nie chce się bić mobków, bo zawsze są tak samo silne. Lecę do przodu i tylko jakieś elity ubijam. Później są zdecydowanie silniejsze. Na rogalu do 25 poziomu mogłem face tankowac wszystko jak leci, na 45 zaczęły się pierwsze deski 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4971 Napisano 3 Czerwca 3 minuty temu, TheMr. napisał: Później są zdecydowanie silniejsze. Na rogalu do 25 poziomu mogłem face tankowac wszystko jak leci, na 45 zaczęły się pierwsze deski Przy Akcie 5 jest już zmiana, mam 30 level, a mobki 35+, czyli nie skaluje sie jak poprzednie z postacią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomkill 69 Napisano 3 Czerwca Jak zrobić gniazdo w broni ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jenot 258 Napisano 3 Czerwca Przyznaję, też kupiłem deluxe, żeby zagrać wcześniej (teraz mam czas, w przyszłym tygodniu ostra orka w robocie). Nie kupuję preorderów, bo kilka razy się mocno naciąłem. Tu cała gra jest już w zasadzie rozłożona na czynniki pierwsze i wiedziałem że mi siądzie (w przeciwieństwie do D3, zakupu którego żałuję). Gra działa bezproblemowo na linuksie (lutris z najnowszym Proton GE), domyślne ustawienia 4k/Ultra superpłynnie na moim konfigu (6900xt + 7950X Eco Mode 105W). No i... czerwonoskóry, wytatuowany druid wygląda przekozacko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaycob 7309 Napisano 3 Czerwca 30 minut temu, Isharoth napisał: Co mnie dziwi w przypadku Diablo 4 to że ludzie mają tak ogromne zaufanie do Blizza i dodatkowo lekką ręką dają im dodatkowe 20 euro za wcześniejszy dostęp Chyba bardziej do samej marki jaką jest Diablo. Poza Immortals to reszta była imo bardzo udana. Poza tym może i głód nowego Diablo? To jest gra, która wychodzi raz na dekadę albo i dłużej. 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Asag 13 Napisano 3 Czerwca Godzinę temu, Reddzik napisał: Zresztą "najwięksi" i tak nie do końca są zadowoleni, mam na myśli np Nadin Wins, MrLlamaSC, Quin96, itemizacja w end game jest kiepska, jest tylko 5 unikalnych dungeonów, reszta to kopia różniąca się kolorami i ewentualną wariacją odnóg. Zresztą na streamie Nadin Wins gadał, że gierka 3/10, i ma zrobić reckę, chłop znany z grania w Diablo 2, tak samo jak MrLlama. Fabuła, siekanie mobów jest w porządku i fajnie się sieka, ale problemem jest end game. Nadin ma ponad 54lvl, a Llama ma 61+. Nie wiem co dokładnie mówił Quin96, ale Nadin też powiedział, że nie tylko on wypowiada się negatywnie o grze, bo są jeszcze właśnie w.w streamerzy. Ja czasem oglądałem NadinWIns i MrLlama jak jeszcze grałem w DII Resurected i tak z nostalgii i uważam że są spoko ale ich recenzje i opinia na temat D4 jest dla mnie osobiście mało "wiarygodna" że się tak wyrażę. To są ludzie którzy całe życie spędzili na DII i choćby dlatego oni z D4 nie będą zadowoleni bo po prostu to nie jest D2. Tak samo nie biorę zbyt poważnie opinii ludzi zakochanych w PoE (chociaż sam gram od premiery praktycznie w każdej lidze z małymi przerwami) którzy oczekiwali po D4 podobnego podejścia. Doskonale wiem że od D4 odbije się masa ludzi którzy spodziewali się czegoś innego. Mi natomiast bardzo podoba się combat, mówcie co chcecie ale Blizzard wie jak zrobić dobry combat feeling, tak jest w WoWie, tak samo było w D3 i tak też jest w D4. Podoba mi się eksploracja świata, zaliczanie dungeonów, altarsów, robienie mapek na 100%. Nie wiem czy mnie wciągnie na tak długo jak PoE ale nawet jeżeli nie to i tak nie żałuję wydania tej kasy na grę. Po prostu gra mi się bardzo przyjemnie i tyle. Do tego nie wiadomo jakie zmiany sezony będą wprowadzać, dalszy rozwój drzewek skilli też jest brany pod uwagę, dodatkowe klasy. Jeżeli Blizzard nie porzuci gry tak jak D3 a raczej nie powinien ze względu na monetyzację to z tego idzie naprawdę wiele godzin rozrywki wyciągnąć. 2 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomkill 69 Napisano 3 Czerwca Ktoś może wie jak zrobić gniazdo w broni czy jak diablo 3 dropnac przedmiot do tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominix1910 606 Napisano 3 Czerwca tam gdzie klejony masz opcje dodania gniazda 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kptEnter 11 Napisano 3 Czerwca (edytowane) nieaktualne Edytowane 3 Czerwca przez kptEnter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomkill 69 Napisano 3 Czerwca Jakie klejnoty dać do zbroji ?,gram łotrem 15 minut temu, kptEnter napisał: Co daje klejnot ametyst? Warto go włożyć do zbroji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mripper 559 Napisano 3 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, galakty napisał: Przy Akcie 5 jest już zmiana, mam 30 level, a mobki 35+, czyli nie skaluje sie jak poprzednie z postacią Są określone strefy i momenty w kampanii gdzie lvl mobków jest z góry narzucony i niższy być nie może, to tak abyś nie przeleciał przez kampanię w 8 czy 10 godzin. Nie ma to znaczenia, bo w endgame zawsze się z Tobą skalują, a na samym końcu Cię wyprzedzają poziomem nawet do 54 lvl(jakoś koło154 lvl w lvl 100 ND). Edytowane 3 Czerwca przez Mripper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominix1910 606 Napisano 3 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, tomkill napisał: Jakie klejnoty dać do zbroji ?,gram łotrem Co daje klejnot ametyst? Warto go włożyć do zbroji ? wszsystko masz opisane na kamieniu co daje. jak nie wiesz co gdzie, to sprawdz buildy, np maxroll ma i bedzie opisane co lepiej gdzie dawac. Ja kampanie wlasnie skonczylem, 48lev, dobic 50 i zaczac farme a bylo tak fajnie Edytowane 3 Czerwca przez Dominix1910 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4971 Napisano 3 Czerwca Mam problem z misją "Gdy opadnie kurz", NPC stoją i się zwiesili Mam nadzieję że nie musze od początku robić misji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker1982 65 Napisano 3 Czerwca Ja też już kilka razy miałem sytuację że NPC utknęły albo w ogóle zniknęły z mapy Po przeładowaniu gry działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bocieque 432 Napisano 3 Czerwca Macie bug, że nie da się przewijać dialogów i cutscenek? Tylko restart gry pomaga i tak co godzinę grania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker1982 65 Napisano 3 Czerwca Zdarza się. Ale u mnie to samoistnie ustępowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galakty 4971 Napisano 3 Czerwca Koniec fabuły, 38 lvl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Element Wojny 9532 Napisano 3 Czerwca 3 minuty temu, galakty napisał: Koniec fabuły, 38 lvl Ile godzin Ci to zajęło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach