Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
12 minut temu, Walker1982 napisał:

Same ofensywne skille to faktycznie może być ciężko. Na spokojnie ogarnij to Co kolega wyżej zalinkował i będzie dobrze.

A coś po polsku? Na szybko znalazłem to:

https://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=2205&PART=58

Najbardziej mi pasuje błyskawica ale myślałem, że im więcej różnych umiejętności, tym lepiej. Co ciekawe, trójkę zacząłem od nowa też czarodziejem i tam praktycznie nie ginę w pierwszym akcie, nawet mi zdrowie nie spada ;)

Edytowane przez lis22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla fabuły pewnie, że tak, end game to zupełnie coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, lis22 napisał:

Mag, 17 poziom

Zamarznięta Kula - 1/5

Kula Ognia - 2/5

Bicz Wyładowań - 5/5

Iskra - 1/5

Ognista Wiązka - 1/5

Co to są te aspekty? Teraz widzę, że nie ruszyłem, chyba głównych umiejętności dla danego drzewka albo ich jeszcze nie można.

Aspekty zdobywasz w podziemiach i przypisujesz do przedmiotów.To coś jak moce z legendarnych przedmiotów.Na mapie masz taki symbol bramy z opisem aspektu i dla jakiej postaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jaycob napisał:

I tyle w temacie grania "gram dla frajdy, nie potrzebuje builidów". :E

Jak najbardziej można grać dla frajdy i różne buildy/skille używać ale jak ktoś pakuje po jednym punkcie w każdy skill to niech się później nie dziwi że ma problem z fabułą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem umiejętności na jeden typ i tera mam:

- Iskra - 5/5 - wzmocniona iskra - błyskawiczna iskra

- Seryjne błyskawice - 5/5

- Potężny znak ochronny - 3/3

Teraz mam tylko dwie umiejętności i nie jest tak fanie jak przedtem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Jaycob napisał:

Te klucze działają tylko dla posiadaczy nowych RTX?

Poproś chłopa, który sprzedaje albo kogoś z forum posiadającego RTX 4xxx to Ci aktywuje.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
44 minuty temu, dan254 napisał:

W diablo 4 jest kostka kaniego jak w diablo 3 że można umiejętności 3 dać?

Edytowane przez tomkill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym bulidzie jest lepiej ale gdy boss już prawie umierał ... Znowu wywaliło mi grę do pulpitu i zamknęło i muszę tę jaskinię robić CZWARTY RAZ ... Masakra, podobnie mam z "Dead Island 2". Wczoraj gry nie wywalało, tylko dzisiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, TheMr. napisał:

W sumie na Diablo 2 można zakończyć wywód. Żaden elitarny gracz czy tez wyjadacz z d2 po prostu nie polubi się z D IV, i jego zdanie można ominąć. Nie ma pojęcia co to end game kiedy sam robił 1363859 razy Baal runy które z end gejmem nie mają nic wspólnego. A jakby chciał porównywać do PoE to :E A Quin to powinien dostać perm bana, nazista.

Całe szczęście 95% osób jest zadowolonych, i gra zebrała świetne recenzje. 

Później są zdecydowanie silniejsze. Na rogalu do 25 poziomu mogłem face tankowac wszystko jak leci, na 45 zaczęły się pierwsze deski ;) 

95% chyba właśnie casuali którzy mocniej przycisną na hype trainie a później i później i tak będą mieć wywalone, raczej scena H&S wciąż bada grę i realna ocena będzie później. 

Bo jeżeli h&s chodzi głównie o tworzenie postaci i esencją gry jest droga od 1 levelu do aż do końca buildu + ewentualnie zaliczenie wszystkich wyzwań.

To w D2 przynajmniej farmienie, levelowanie, drop, itemizacja były bardzo dobrze zrobione, robienie xxx runu miało sens bo każdy dobry drop dawał możliwość kompletnego realnego skoku siły naszej postaci. Baal runy to też na siłę, bo farmiono je przez boty a nie przez to że to jedyny słuszny kontent, zagrał byś na offline to całkiem idea endgamu się zmienia i wtedy farmisz dużo więcej rzeczy które się opłacają. Ale też przyznam się że wszystkie części Diablo endgame miały mocno średni i chyba nic się nie zmieni łącznie z D4 bo nie wydaje mi się że robienie Nightmare Dungów różniło się jakoś dużo od klepania GRów z D3. Progres też jest podobny do D3 tylko teraz paragony są ciekawsze i nie ma setów, imo mało aby to był jakiś game changer. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

To w D2 przynajmniej farmienie, levelowanie, drop, itemizacja były bardzo dobrze zrobione, robienie xxx runu miało sens bo każdy dobry drop dawał możliwość kompletnego realnego skoku siły naszej postaci.

To właśnie wypominał Nadin, tutaj drop nie jest czymś WOW, tylko kolejną małą cyferką do przodu, brak uczucia nagłego przeskoku po dropie. Na razie tak jak piszesz, wszyscy testują, bawią się, zapewne i zmienią zdanie nie jeden raz na negatywne czy pozytywne, bo na pewno gdzieś coś jest, że może się podobać, tylko ta itemizacja niestety została jakby w miejscu, czyli od D3 nie wiele się zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest dużo lepiej, jeszcze jak zdobyłem mocarny kostur to położyłem to coś za pierwszym razem + zdobyłem jakąś warownię. Zdobyłem też jakiś pierwszy aspekt, co mam z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co masz zrobić, ja nie gram w grę, to Ty grasz, gra informuje mniej więcej co się robi :P Dodatkowo build na którym się wzoruje też posiada info odnośnie aspektów jakie mogą być przydatne ✌️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tym aspekcie pisze, że tylko dla Nekromanty, więc kicha. Inne lochy w okolicy też Nekromanta i Druid.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Reddzik napisał:

To właśnie wypominał Nadin, tutaj drop nie jest czymś WOW, tylko kolejną małą cyferką do przodu, brak uczucia nagłego przeskoku po dropie. Na razie tak jak piszesz, wszyscy testują, bawią się, zapewne i zmienią zdanie nie jeden raz na negatywne czy pozytywne, bo na pewno gdzieś coś jest, że może się podobać, tylko ta itemizacja niestety została jakby w miejscu, czyli od D3 nie wiele się zmieniło.

No to jak tak mówi, to nie ma pojęcia o grze :E Każdy item to power ball, gdzie nagle po zdobyciu jednego, dwóch itemów z buildu lecisz do przodu x czasu szybciej, x mocniej bijesz, i nagle nie mogłeś ubić potworków na 35 poziomie, a wchodzisz na WT2 na 40 poziomie ;) 

Itemizacja się nie zmieniła bo nie miała nic do zmiany, jest wyszlifowana. A nawet zmieniła się bo dodali upgrade broni, a tak na serio lecą itemy dopiero na WT3 :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Reddzik napisał:

To właśnie wypominał Nadin, tutaj drop nie jest czymś WOW, tylko kolejną małą cyferką do przodu, brak uczucia nagłego przeskoku po dropie

To się zgadza, większą satysfakcję z dropu miałem w D2 niż w D3. Ale w D2 to jest przesadzone w drugą stronę. Niektórych przedmiotów możesz nigdy nie zobaczyć grając latami. 

Weź np. Death's Fathom, różdżkę dla czarki.. Prawdopodobieństwo wypadnięcia jest 1:7975452 :E 

I mi się wydaję, że twórcy w kolejnych częściach zwiększyli ten drop rate, aby nie wiem, dać szansę nie tylko zamkniętym w piwnicy. :E

1 godzinę temu, Little Sun napisał:

To w D2 przynajmniej farmienie, levelowanie, drop, itemizacja były bardzo dobrze zrobione, robienie xxx runu miało sens bo każdy dobry drop dawał możliwość kompletnego realnego skoku siły naszej postaci.

Tylko po co? Po Piekle nic nie ma, nie ma żadnych wyższych poziomów, nie ma żadnych innych wyzwań poza Ballrunami, ale tego nie robi się i tak samemu. I generalnie jest bez sensu.

End gejmu w D2 IMO nie ma.

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbiłem 44 lvl, na razie dość :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jaycob napisał:

To się zgadza, większą satysfakcję z dropu miałem w D2 niż w D3. Ale w D2 to jest przesadzone w drugą stronę. Niektórych przedmiotów możesz nigdy nie zobaczyć grając latami. 

Weź np. Death's Fathom, różdżkę dla czarki.. Prawdopodobieństwo wypadnięcia jest 1:7975452 :E 

Jak swego czasu grałem przez 3 lata praktycznie dzień w dzień w D2, to nawet dropnięcie jakieś lepszej runy niż IST to było wydarzenie... Ogólnie, większość przedmiotów to czlowiek mial z handlu, drop czegokolwiek wartościowego to było święto :szczerbaty:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

68 lvl wbity, wszystkie ołtarze Lilith odkryte, powoli na WT4 się przygotowuje. Nekro jest naprawdę dramatycznie powolny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Mripper napisał:

68 lvl wbity, wszystkie ołtarze Lilith odkryte, powoli na WT4 się przygotowuje. Nekro jest naprawdę dramatycznie powolny. :)

Szybko, jaką masz taktykę na exp? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko, musisz być w topce w takim razie. Nie widziałem większego poziomu niż 60 ;) I jeszcze wszystkie ołtarze. U mnie barb u kolegi 55 poziom WT3, a ja męczę 53 na rogalu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oco chodzi z tymi ołtarzami lilit? Gdzie ona jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

68? Mocno, jak patrzę na twitcha to Llama ma "ledwo" 63 ani non stop w party grają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, galakty napisał:

Szybko, jaką masz taktykę na exp? 

W skrócie - kampania - ołtarze Lilith przy okazji zadania poboczne(exp) w każdym regionie - WT3 fortece/dalsza renoma - koszmarne lochy.

5 minut temu, TheMr. napisał:

Szybko, musisz być w topce w takim razie. Nie widziałem większego poziomu niż 60 ;) I jeszcze wszystkie ołtarze. U mnie barb u kolegi 55 poziom WT3, a ja męczę 53 na rogalu. 

Nigdzie w pobliżu, ludzie mają już 75+, ja to się wlokę w porównaniu z nimi, do tego Nekro naprawdę porusza się jak mucha w smole.

Edytowane przez Mripper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W skrócie - kampania - ołtarze Lilith przy okazji zadania poboczne(exp) w każym regionie - WT3 fortece/dalsza renoma - koszmarne lochy.

Czyli to samo co ja robię, tylko że dużo szybciej :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi