Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, galakty napisał:

Posłuchaj, przerabiałem to samo z MFS i BF2042. Też się dziwiłem "tylko ta gra wywala nic więcej" - i co? Była to wina PC za każdym razem (u mnie przesadzone OC).

Więc spokojnie, pomysl co było grzebane w configu i ewentualnie wróć do domyślnych. 

Diablo wbrew pozorom ciągnie sporo zasobów. 

Mam tylko nową kartę graficzna, nic nie podkręcałem a DI2  wywalał jeszcze na poprzedniej karcie, więc to nie to.

Znowu mi wywaliło i jest komunikat: w aplikacji wystąpił nieoczekiwany błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, lis22 napisał:

Mam tylko nową kartę graficzna, nic nie podkręcałem a DI2  wywalał jeszcze na poprzedniej karcie, więc to nie to.

Znowu mi wywaliło i jest komunikat: w aplikacji wystąpił nieoczekiwany błąd.

Mi nieoczekiwany błąd wyrzucało przy niestabilnym CPU ;) 

Z ciekawości. Masz BF2042? Jak tak to pograj 2-3h, jeśli nie wywali to być może przyznam Ci rację. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, offensive napisał:

Po mocnym no-life w weekend, mimo ilosci dungow i ciaglych mniejszych eventow (helltide'y, legion'y, czasami pvp) to gra wydaje sie dosyc 'skromna'
Albo musza na s1 znerfic exp i drop rate mocno, albo to min maxowanie to bedzie 2tyg grania na sezon.Troche przejaskrawiam, ale troche sie tego obawiam. ;)

Skonczylem wczoraj kolo 22 z 70 lvlem i wt4, 4 krotnie zmieniajac pelny build, i majac jakies 120 legendarek z dobrymi aspektami w skrzynce teraz. W kazdym momencie moge sie teraz przepiac na inny build prawde mowiac, moze sa jakies pojedyncze itemy ktorych brakuje.
Troche za szybko, juz ciezej bylo w d;immortal farmil set itemy.

Fart. Od premiery nie miałem więcej niż 5 użytecznych legendarek, wypadło mi może łącznie 50 legend ale same śmieci. Dalej WT3 i ledwo 65 poziom, u kolegi jeszcze gorzej bo nie wypadło mu nic a od premiery miał łącznie 16h snu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, TheMr. napisał:

Fart. Od premiery nie miałem więcej niż 5 użytecznych legendarek, wypadło mi może łącznie 50 legend ale same śmieci. Dalej WT3 i ledwo 65 poziom, u kolegi jeszcze gorzej bo nie wypadło mu nic a od premiery miał łącznie 16h snu :) 

Czyli nie tylko ja mam takie wrażenie, że loot jest mega słaby. 

Znaleźć aspekt który by pasował do mojego buildu... A do tego nie można zbyt często wymieniać aspektów, bo zbraknie materiałów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, xede napisał:

po wywaleniu przejrzyj podglad zdarzen, moze to jakis sterownik

Jak włączyć podgląd zdarzeń? Dawno tego nie robiłem, jak wpisuje w wyszukaj to szuka mi  w sieci, kiedyś to robiłem ale to było dawno temu.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie ani razu nie wywalilo z gry:) jest jakis update ktos wie co naprawili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle w systemie nie mam ani podglądy zdarzeń ani dziennika zdarzeń, nie wyszukuje mi aplikacji, tylko szuka w sieci, nie mam też aplikacji w menu start, co jest dziwne bo w  siódemce był a w 10 tce jeszcze nie używałem tej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lis22

event viewer wpisz w dolna szukajke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki bon daje szczęśliwy strzał ,więcej obrażeń jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, xede napisał:

@lis22

event viewer wpisz w dolna szukajke

Tam szuka mi tylko w necie, wszedłem w zarządzanie komputerem i tam jest ale o Diablo IV nic nie pisze, są jakieś błędy aplikacji ale nie podpisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste, nawet google podpowie co i jak:szczerbaty:
Tak wygląda u mnie szukajka na Win10

obxhFS6.png

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, lis22 napisał:

Tam szuka mi tylko w necie, wszedłem w zarządzanie komputerem i tam jest ale o Diablo IV nic nie pisze, są jakieś błędy aplikacji ale nie podpisane.

jak nie wiesz jak odpalic event viewer to wiecej nie pomoge, poszukaj w takim razie w necie a gdyby cos jednak zaswitalo to >>obraz.png.fc3b21e6995278f462240829f3037ac9.png

tutaj szukaj bledow, nie musi byc nic na temat diablo4, po prostu blad jakis i dalej troubleshootuj w necie

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmienię lokalizacje w systemie na coś około pacyfiku to odpali się o 16 czy w przypadku Blizza to nie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, galakty napisał:

Czyli nie tylko ja mam takie wrażenie, że loot jest mega słaby. 

Znaleźć aspekt który by pasował do mojego buildu... A do tego nie można zbyt często wymieniać aspektów, bo zbraknie materiałów. 

A aspekty mają niższe wartości niż wydropiona legenda :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, TheMr. napisał:

A aspekty mają niższe wartości niż wydropiona legenda :) 

Strasznie mi się nie podoba póki co ten system. Jak już tak słabo dropi to mogłoby dropić kompletny build, bez grzebania w aspektach...

A tak się trzeba zastanowić dwa razy co robić, mało to casualowe :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Reddzik napisał:

Proste, nawet google podpowie co i jak:szczerbaty:
Tak wygląda u mnie szukajka na Win10

obxhFS6.png

Teraz wychodzi bo już ją znalazłem, wcześniej nie pokazywało mi tego wyniku tylko włączało Edge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, galakty napisał:

Strasznie mi się nie podoba póki co ten system. Jak już tak słabo dropi to mogłoby dropić kompletny build, bez grzebania w aspektach...

A tak się trzeba zastanowić dwa razy co robić, mało to casualowe :D 

Fakt. Nie jest tak łatwo jak d3 gdzie dropilo się dany item i jedyne co robiłeś to zmieniałeś afixy na perfy. A tutaj trzeba brać dużo statystyk pod uwagę. Rogal np. Potrzebuję CHD, CHC, vulnerable %, close enemies % i core skill %. :) 

Rogalem można grać tylko z jednym aspeketem tak w sumie, reszta postaci wymaga więcej itemow.

Edytowane przez TheMr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, TheMr. napisał:

Fakt. Nie jest tak łatwo jak d3 gdzie dropilo się dany item i jedyne co robiłeś to zmieniałeś afixy na perfy. A tutaj trzeba brać dużo statystyk pod uwagę. Rogal np. Potrzebuję CHD, CHC, vulnerable %, close enemies % i core skill %. :) 

Rogalem można grać tylko z jednym aspeketem tak w sumie, reszta postaci wymaga więcej itemow.

Szczerze? Ja póki co nie patrzyłem wgl na staty, tylko ogólny power item i obrażenia... Teraz dopiero jak levelowanie zwolniło i nie muszę cisnąć z fabułą to zaczynam rozgryzać system

I jest ciężko, od PoE się odbiłem bo za dużo tego było, tu ze skillami jest spoko, ale zrobić dobry set nie jest łatwo. A tu dopiero 50 level. 

O którym aspekcie mówisz?

Edytowane przez galakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, TheMr. napisał:

To chyba tez zalezy gdzie lvlujesz - ja glownie helltide + dungi / nmdungi.
Na helltidzie wt3 to lecialo na godzine 25+ legendarek. Na wt4 jest zdecydowanie gorzej, ale tez z 5 skrzynek w godzine otworze, zrobie z 5-10 eventow wiec sie zbiera z 10-15 legendarek w godzine spokojnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kyle_PL napisał:

Wow, to niezła kicha.

Żadna nowość, D3 ma to samo. 

I jak wymyśliłeś że diablo 1 to mmo? 

U mnie na domyślny zegarach GPU już nie crashuje tak często. Może z raz na 15h ciągłego grania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię klucz,jeśli ktoś ma na zbyciu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, tomkill napisał:

Jakie klejnoty dać do zbroji gram lotre

Tęczowe, bo czerwiec mamy 🤣😂

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakaś nazwa ale nie chcę tego tu wklejać bo to może być nie to, pisze min. że chodzi o

C:\WINDOWS\System32\dwm.exe

C:\WINDOWS\SYSTEM32\ism.dll

Tylko, że nie mam gry zainstalowanej na dysku C, więc nie wiem, czy to ten błąd.

Edytowane przez lis22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizzard teraz zaczał juz nerfowanie :D. Ludzie kupili droższe wersje gry po EA, a użyci zostali jako dodatkowi testerzy :D.

Po betach na 25 lvl - hurr durr barba za słaby. Kilku rozsądnych mówiło poczekajmy do normalnych poziomów i pełnej zawartości. Teraz HURRRR barba OP i blizzard nerfi ;p. 

W sorku to samo. Arc Lash na początku słaby skill po co komu podchodzić do mobów sorkiem i bić. Teraz HURRR OP bo można zrobić mocny build bez używania mp w zasadzie. To cyk nerf....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi