Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, mafzord napisał:

Blizzard teraz zaczał juz nerfowanie :D. Ludzie kupili droższe wersje gry po EA, a użyci zostali jako dodatkowi testerzy :D.

Po betach na 25 lvl - hurr durr barba za słaby. Kilku rozsądnych mówiło poczekajmy do normalnych poziomów i pełnej zawartości. Teraz HURRRR barba OP i blizzard nerfi ;p. 

W sorku to samo. Arc Lash na początku słaby skill po co komu podchodzić do mobów sorkiem i bić. Teraz HURRR OP bo można zrobić mocny build bez używania mp w zasadzie. To cyk nerf....

Przecież to nic niezwykłego, blizzard co tydzień/dwa potrafi przetasować logi w takim wowie więc tutaj będzie to samo. "Graczom" nie dogodzisz, któraś kalsa musi być najmocniejsza a któraś najslabsza, najważniejsze by dystans który je dzielił był jak najmniejszy. 

No ale, jak ktoś podąża trendami stworzonymi przez strimerow i jutuberow to meta zmienia się jak kalejdoskop i najlepiej według nich co dwa tyg grać inna postacią.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, T.m.p1 napisał:

Jak zmienię lokalizacje w systemie na coś około pacyfiku to odpali się o 16 czy w przypadku Blizza to nie działa?

Też  wcześniej pytałem ale nikt nie odpowiedział. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, joloxx9 napisał:

Przecież to nic niezwykłego, blizzard co tydzień/dwa potrafi przetasować logi w takim wowie więc tutaj będzie to samo. "Graczom" nie dogodzisz, któraś kalsa musi być najmocniejsza a któraś najslabsza, najważniejsze by dystans który je dzielił był jak najmniejszy. 

No ale, jak ktoś podąża trendami stworzonymi przez strimerow i jutuberow to meta zmienia się jak kalejdoskop i najlepiej według nich co dwa tyg grać inna postacią.

Dokładnie.  Ja nie mam zamiaru się spinać. Ułożyłem sobie sam builda sorka i jestem zadowolony. Potem na drugi char pewnie barb, ale troche te 4 bronie. Po prostu mi sie nie podoba wizualnie :D że tak obładowany lata i macha raz tym raz tym.

Co do zmiany strefy czasowej - wg. mnie nie zadziała. Przed Early acces był po prostu licznik czasu ile do startu i tyle. Strefa czasowa nie była ważna. U nas ruszało w nocy, w USA - rano. Poza tym jest Wyścig do 100 lvl więc to by było nierówne.

Edytowane przez mafzord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, m1chal3k napisał:

Chyba nie do konca rozumiecie jak dziala pojecie 'czasu' w swiecie, ktory nas otacza 😅

Jak sobie zmienicie strefe czasowa to Wam to nic nie da, bo gra startuje w danym konkretnym momencie - ktory akurat w Polsce wypada o 1 w nocy jutro. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dominix1910 napisał:

I jak wymyśliłeś że diablo 1 to mmo?

Takie samo granie jak pozostałe części, więc skoro nazwałeś Diablo 4 MOMO, to Diablo 1 też jest MOMO 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, m1chal3k napisał:

Nie zadziala, gra startuje o tej samej godzinie wszedzie:

diablo_4_launch_time.png

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak z logowaniem i kolejkami. Czy pójdzie tak gładko jak przy EA czy będą jakieś cyrki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznać że gra sie naprawde przyjemnie. NIe sądziłem że Blizz może jeszcze zrobic tak dopracowaną gierke.

Jak na moje warunki grałem sporo w wekeend i lev 25 wbity. Łotrzykiem gra się świetnie , robie sam bulid ze skilami ktore mi odpowiadaja i naprawde czuć progres. Jak na razie tylko 3 ledendy wpadły, ale widać że jest dużo możliwości kombinacji z tymi aspektami. To chyba najlepsze w tej grze odkrywac to samemu i próbować co najlepsze.

Polecam cieszyć sie w ten sposób grą a nie brać gotowca z netu.

Dodatkowo fabuła jak nigdy w diablo jest mega wciągająca.

Sporo ludzi narzekało na level scaling a to super sprawdza bo już na wt2 z bossami trzeba uważać.

Zobaczmy co będzie dalej  i jak z tymi dropami legend na end game jest czy lecą jak w d3 setkami czy raczej mniej .

Tu ktoś na wysokim levelu pisał ze w całej grze miał 50 , a inny ze tyle w w 2h zbiera 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak sprawdzić w którym jestem akurat akcie?

Gra dostanie dwa dodatki, które są już rozwijane.

Edytowane przez lis22
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Macius66 napisał:

Trzeba przyznać że gra sie naprawde przyjemnie. NIe sądziłem że Blizz może jeszcze zrobic tak dopracowaną gierke.

Dodatek do wowa wyszedl rok temu i jest najlepsza wersja wow'a jaka kiedykolwiek wyszla. Jak widac, potrafia cos zrobic gdy im zalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, lis22 napisał:

Jak sprawdzić w którym jestem akurat akcie?

Ty tak na serio?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kyle_PL napisał:

Takie samo granie jak pozostałe części, więc skoro nazwałeś Diablo 4 MOMO, to Diablo 1 też jest MOMO 😉

MMO to Massively Multiplayer Online .

Ja D4 nie nazwałem MMO

Pod Diablo 4 akurat pasuje troche ale naciągane, bo aż tak dużo ludzi jednocześnie nie spotkasz jak w typowym MMO. 

Diablo 1 to w żadnym wypadku MMO nie jest, bo jeśli możesz grać online to nie na taką skalę jak w 4, D3 tak samo do MMO nie pasuje bo tam możesz w maks 4 osoby grać, więc twoje rozumowanie jest tutaj totalnie błędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka panowie mam pytanie widziałem, że są klucze diablo na sprzedaż dodawane do kart graficznych i w związku z tym mam pytanie.

Cz po zakupie takiego klucza mogę go aktywować  bez posiadania grafy nv ? I czy  da się jakoś to obejść ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Walther napisał:

Hejka panowie mam pytanie widziałem, że są klucze diablo na sprzedaż dodawane do kart graficznych i w związku z tym mam pytanie.

Cz po zakupie takiego klucza mogę go aktywować  bez posiadania grafy nv ? I czy  da się jakoś to obejść ?

nie, ladujesz to przez gf exp i stamtad logujesz sie do battle netu i dopiero dodaje Ci gre, wiem bo sam z takiego zrodla mam diablo4 i juz przeszedlem ten proces, zeby to zadzialalo to musialbys komus dac passy do swojego battle.neta i on na swoim kompie musialby przejsc ten proces, jak nie jest to znajomy to imo powodzenia :E

Edytowane przez xede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, xede napisał:

nie, ladujesz to przez gf exp i stamtad logujesz sie do battle netu i dopiero dodaje Ci gre, wiem bo sam z takiego zrodla mam diablo4 i juz przeszedlem ten proces, zeby to zadzialalo to musialbys komus dac passy do swojego battle.neta i on na swoim kompie musialby przejsc ten proces, jak nie jest to znajomy to imo powodzenia :E

No właśnie tego się bałem :E

Dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez Walther

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Reddzik napisał:

Ty tak na serio?

Gra nie tłumaczy tego za dobrze, dopiero na zakładce przy mapie znalazłem, że jedno zadanie jest z aktu I, drugie z II i trzecie z II aktu. Myślałem, że będzie napis: Akt I lub Akt II, jak w Wieśku ;) W trójce jest to zrobione bardziej tradycyjnie, o ile pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki byl wlasnie zamysl otwartego swiata, ze po prologu tak na prawde mozesz juz cala mape latac, a akt 1/2/3 a potem 4/5 bodajze mozna robic w dowolnej kolejnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paragony by dać na ten żółty to muszę spełnić 160 int...mogę założyć byle jaki ekwipunek i dać pkt a później założyć mój prawdziwy ekwipunek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glyph ma zasieg -> musi miec dany stat w zasiegu zeby dawac dodatkowy bonus. 
Nie ma to nic wspolnego z Twoim sprzetem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując weekend, było bardzo przyjemnie. Wbiłem 81 lvl Nekro.

Nie ma mowy abym zebrał absolutnie wszystkie unikalne przedmioty pod mój wymyślony build - połowę mam(i to po dość ostrym farmieniu), więc sporo do zrobienia jeszcze. WT4 ND lvl 30-40 to rozsądne tempo obecnie dla mnie(choć jak już pisałem Nekro to ślimak). A to dopiero 1 klasa. Aktywności endgame dla mnie jest w zupełności wystarczająco. Drop "zwykłych" legend mogliby znerfić jeszcze o połowę. World bossy to żart(wymagają solidnych buffów). Zabiłem Wandering Death oraz Ashavę samemu bez żadnego problemu. PVP zgodnie z oczekiwaniami - to jest śmiech na sali, a jako strategia gry na farmienie itemów kompletnie nieefektywne. Tablice paragonów to naprawdę niezły pomysł, można spędzić sporu czasu na kombinacjach.

Generalnie jestem zadowolony, pole do rozwoju gry jest ogromne, dwa dodatki już zapowiedziane, sezony w systemie HS. Bez większych technicznych problemów. Jedna z lepszych premier gier AAA z ostatnich kilku lat(nie żeby poprzeczka była wysoko zawieszona).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie że Blizz doda przedmioty setowe i runy w najbliższej przyszłości? Osobiście mam nadzieję że dodadzą osobną zakładke na gemy w inwentory bo faktycznie dużo miejsca zajmują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie i nie. Jasno o tym mówili, że nie chcą obecnie setowych itemów, bo to tworzy najczęściej konieczność ich posiadania i robienie buildów pod sety, co znacząco ogranicza grę. Runy mają być w przyszłości. Zakładka do gemów będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dominix1910 napisał:

MMO to Massively Multiplayer Online .

Ja D4 nie nazwałem MMO

Pod Diablo 4 akurat pasuje troche ale naciągane, bo aż tak dużo ludzi jednocześnie nie spotkasz jak w typowym MMO. 

Diablo 1 to w żadnym wypadku MMO nie jest, bo jeśli możesz grać online to nie na taką skalę jak w 4, D3 tak samo do MMO nie pasuje bo tam możesz w maks 4 osoby grać, więc twoje rozumowanie jest tutaj totalnie błędne.

Dzięki za info. Tak czy inaczej, ja bym zagrał w Diablo 4, ale nie MMO, tylko normalnie, single player, lokalnie, bez połączenia z Wielkim Bratem tfu Blazzersem tfu Blizzardem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nie zagrasz, teraz nawet typowo gry single player wymagają połączenia z netem, więc jedynie co ci pozostaje to pograć w jakieś stare gierki które tego nie wymagają ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi