Skocz do zawartości
dawidoxx

Diablo 4 PC, PS5, XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, lis22 napisał:

To jest, moim zdaniem, błąd.

Jeśli sami możemy sobie wybierać, w który akt chcemy grać to zabija to ciągłość fabularną, fabuła powinna być prowadzona ciągle, jeśli zdecydujemy się robić po prologu misje np. z trzeciego aktu to jak gra wytłumaczy wydarzenia z aktu 1 i 2? Poza tym, postać gracza nie powinna być na tym etapie gotowa żeby grać w misje tak późnego etapu, no chyba, że robi się misje poboczne albo po prostu łazi po świecie i zdobywa poziomy bez ruszania fabuły. Jestem jednak przywiązany do tradycyjnej formuły prowadzenia fabuły.

To nie jest błąd i to nie zabija ciągłości fabularnej o ile sam jej nie zabijesz. Masz wybór i sam decydujesz, jak chcesz iść abc to tak robisz, a jak masz ochotę acb to też.

Gra nie narzuca jak iść, więc jeśli uważasz że psuje się fabułę to tylko z własnej winy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, dawidoxx napisał:

Twoja odp na koment do shortsa z mountem za 10 dolcow jak napisałem że ich chyba popie... :E

To jak to w końcu dobrze czy nie dobrze ze są skiny? :rotfl:

Kultura pelna geba :boink:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wazne, ze merytorycznie komentarz sie broni. 

Ludziom dupy pekaja bo gra nie jest taka 'jak wedlug nich powinna byc'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Odpaliłem w końcu dziś rano. No polski dubbing daje radę! Pogram popołudniu :E 

Jedyny minus - jestem na działce gdzie mam stary monitor 19" 1440x900, kompa zabrałem ale bez nowego monitora i teraz to dopiero poczułem klimat roku 2004-2005 :E 

Co do odbioru gry - malkontenci i tak grubo będą narzekać.

Po premierze 3ki ludzie bili pianę a ja się bawiłem świetnie przez setki godzin :) 

Edytowane przez larry.bigl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, offensive napisał:

Wazne, ze merytorycznie komentarz sie broni. 

Ludziom dupy pekaja bo gra nie jest taka 'jak wedlug nich powinna byc'

Dupy pekaja, a karawana jedzie dalej, nie ma co sobie takimi ludzmi glowy zawracac, nie dogodzisz kazdemu ;) Ogolny odbior gry jest bardzo pozytywny jak na ostatnie premiery :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc o pękaniu dup jesteście tak samo 'merytoryczni' jak ci którzy ciągle mówią że gra jest do dupy, bo nie jest jak Diablo 2. Po prostu stoicie po drugiej stronie barykady.

Sam grę dziś kupiłem, ale udawanie że wszystko jest jak należy, tym bardziej jak na grę za +300zł, ma mało wspólnego z rzeczywistością. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbiłem już na koszmar także zaczyna się zabawa :D

Kosmetyki w tym tytule to dla mnie rzecz zbędna ale jak ktoś ma potrzebę to niech kupuje.. Na  mnie blizzard z tego tytułu nie zarobi. 

Na razie gra się miodnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem przymusowy urlop w pracy (mam 16 dni zaległego + 12 dni z nagodzin), więc dziś Diabełek jednak wjedzie ;) Nie wytrzymałem.

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przyznam się bez bicia, że nie grałem w żadną poprzednią część Diablo (I, II, III). Ale w tę myślę, że zagram.

Jaka klasę polecacie na początek??

Edytowane przez Passt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, dawidoxx napisał:

Twoja odp na koment do shortsa z mountem za 10 dolcow jak napisałem że ich chyba popie... :E

To jest za mocne :E 

Swoją drogą nadal się opieram. Nie sądziłem, że dożyję momentu, gdy nie kupię kolejnego diablo na premierę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
39 minut temu, Passt napisał:

Przyznam się bez bicia, że nie grałem w żadną poprzednią część Diablo (I, II, III). Ale w tę myślę, że zagram.

Również nie grałem wcześniej. Wybrałem Nekro ( co  byś nie wybrał na tier I i tak pojdziesz jak po maśle) , ale czarodzieja bym widzą next lub łowcę.,

Edytowane przez zozolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę do sklepu, przy okazji zahaczę o ME i poszukam pudełka PS5. Miałem brać jak wrócę po 20tym czerwca, ale najwyżej zagram z 2 dni, a potem się poczeka, cena raczej i tak będzie taka sama.
Akurat ten filmik się sprawdza w tej sytuacji.:szczerbaty:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, dawidoxx napisał:

Screenshot-20230606-092201-Gmail.jpg

To nie jest tak, ze dobrze czy nieodbrze.

Zwyczajnie zaczyna mnie irytowac( co widac po komencie na youtube) to jak "gracze" sa wiecznie niezadowoleni, ciagle nie pasuje. Taka monetyzja zle, inna tez. Przy czym nijak sie ma do tego, ze sam bym wolal abonament zamiast mikrotranzakcji. Przy czym wtedy znowu bylby placz, ze trzeba placic co miesiac. 

1 godzinę temu, Phoenix. napisał:

Kultura pelna geba :boink:

przegladasz youtube etc. a tam kazdy idiota prubuje sie wybic robiac takie filmiki byleby kliki sie nabijaly, na rzygi mi sie zbieralo :E 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dominix1910 napisał:

To nie jest błąd i to nie zabija ciągłości fabularnej o ile sam jej nie zabijesz. Masz wybór i sam decydujesz, jak chcesz iść abc to tak robisz, a jak masz ochotę acb to też.

Gra nie narzuca jak iść, więc jeśli uważasz że psuje się fabułę to tylko z własnej winy.

To, że mamy dostęp do obszaru gdzie mają miejsce wydarzenia z aktu 3 to jedno ale fakt, że mimo braku ukończenia aktu 2 możemy skończyć 3 jest wg mnie złą opcją 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, joloxx9 napisał:

To nie jest tak, ze dobrze czy nieodbrze.

Zwyczajnie zaczyna mnie irytowac( co widac po komencie na youtube) to jak "gracze" sa wiecznie niezadowoleni, ciagle nie pasuje. Taka monetyzja zle, inna tez. Przy czym nijak sie ma do tego, ze sam bym wolal abonament zamiast mikrotranzakcji. Przy czym wtedy znowu bylby placz, ze trzeba placic co miesiac. 

przegladasz youtube etc. a tam kazdy idiota prubuje sie wybic robiac takie filmiki byleby kliki sie nabijaly, na rzygi mi sie zbieralo :E 

Taa wtedy byłby płacz że jak to tak płacić 6 euro za miesiąc grania SKANDAL. A potem idzie do sklepu wywalić 20 zł za fajki :P. Tak jak pisałem. Abonament bez P2W to najlepsze co mogło być. Niestety firmy zauważyły że więcej można zarobić na "darmowych" grach niż na abonamentowych. Szkoda :) ale ludzie dali się wmanewrować jak narkomani dilerowi.

Czepianie się płatnych skinów to już wyższa szkoła jazdy. Chyba lepiej że są nic nie warte skórki niż unikaty z max rollem za kase?

Wracając do buildów i nerfów. Ja zrobiłem arclash+chain sorka po swojemu. Dostał nerfa, ale dalej jest konkretnym buildem. Mogę podpowiedzieć żeby nie zapominać o defie/barierze. Bo dużo ludzi robi buildy z youtuba a potem padają na world bossach bo na jutubie widział builda z dobrymi cyferkami :D. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Passt napisał:

Musisz spróbować wszystkie klasy i znaleść odpowiednia dla siebie , to podstawa abys czerpal radosc z grania w tego typu grach . Generalnie klasy  walczace z dystansu mają łatwiej przynajmniej na początku,

Od siebie polecam łowce z łukiem. Penetrating Shot z nasyceniami  + pułapki i gra sie naprawde przyjemnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj zrobiłem sobie parę drinków i stwierdziłem że kupno wersji ultimate to świetny pomysł :E Pograłem 2 h (btw.gra śmiga rewelacyjnie na vedze 64 w uwhd) i poszedłem oglądać serial. Więc sobie pograłem:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mafzord napisał:

Taa wtedy byłby płacz że jak to tak płacić 6 euro za miesiąc grania SKANDAL. A potem idzie do sklepu wywalić 20 zł za fajki :P. Tak jak pisałem. Abonament bez P2W to najlepsze co mogło być. Niestety firmy zauważyły że więcej można zarobić na "darmowych" grach niż na abonamentowych. Szkoda :) ale ludzie dali się wmanewrować jak narkomani dilerowi.

Czepianie się płatnych skinów to już wyższa szkoła jazdy. Chyba lepiej że są nic nie warte skórki niż unikaty z max rollem za kase?

Wracając do buildów i nerfów. Ja zrobiłem arclash+chain sorka po swojemu. Dostał nerfa, ale dalej jest konkretnym buildem. Mogę podpowiedzieć żeby nie zapominać o defie/barierze. Bo dużo ludzi robi buildy z youtuba a potem padają na world bossach bo na jutubie widział builda z dobrymi cyferkami :D. 

Dokladnie, abonament to zloty srodek, ale niestety "przymus" placenia obcina potencjalna baze graczy tak bardzo, ze nie ma szans by zadzialal.... Wiec wymyslono battle pass, to nic innego jak inna wersja abonamentu.

Zeby nie bylo, IMO wszelkie mikrotranzakcje to rak, szczegolnie jak mamy doczynienia z tytulem B2P, z drugiej strony rozumiem, to nie sa czasy gdzie wsytarczy byle serwer a na nim sporo ludzi moze grac, infrastruktura i rozwoj gry kosztuje...

@Reddzik troszke nad wyraz wzial moja odpowiedz do serca. Jesli juz mamy miec mikrotranzakcje to wole je w formie jaka mamy tutaj czyli typowo kosmetyczne, jak wspomniana skorka dla konia za 10 ojro niz jakiekolwiek boosty/itemy etc. 

No ale, jutuberzy i strimerzy musza ten kasztanowy kontent robic i szukac kontrowersji tam gdzie jej nie ma byleby kliki sie zgadzaly. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, RozQ napisał:

To, że mamy dostęp do obszaru gdzie mają miejsce wydarzenia z aktu 3 to jedno ale fakt, że mimo braku ukończenia aktu 2 możemy skończyć 3 jest wg mnie złą opcją 

Nadal masz wybór, nie musisz robić Aktu 3 przed ukończeniem 2 - jak sam piszesz, to tylko opcja, nie trzeba z niej korzystać. Chyba, że ci Bobby Kottick stoi z Berettą przy głowie i każe skipować Akt 2...w takim razie zwracam honor ;) 

Druid jest świetny, póki co daję radę bez problemu na Tier 2, ale dopiero  11 lvl ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, RozQ napisał:

Mnie to ostro zdziwiło, robię sobie fabułę a potem widzę, że mam jednocześnie Akt 1,2 i 3 dostępne :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja dopiero dzisiaj odpaliłem D4 i jak narazie jestem bardzo zadowolony z efektu. Pograłem ledwo z 1h i wbiłem 5lvl na Sorcu, ale mechanika jak dla mnie całkiem dobrze wygląda. Zobaczymy jak będzie dalej z fabułą i end game. Nostalgiczne są dla mnie niektóre mobki w tych piwnicach co latały obok Andariel oraz niektóre dźwięki np. taki wypadający klucz niczym z D2 😄

Edytowane przez Borys-Tech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja pograłem Sorcem do 13 lvl, ale jeszcze się zastanawiam nad Rogue. Chyba potestuję.

Gra tu ktoś Rogue pod melee? :E

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, joloxx9 napisał:

@Reddzik troszke nad wyraz wzial moja odpowiedz do serca. Jesli juz mamy miec mikrotranzakcje to wole je w formie jaka mamy tutaj czyli typowo kosmetyczne, jak wspomniana skorka dla konia za 10 ojro niz jakiekolwiek boosty/itemy etc. 

No ale, jutuberzy i strimerzy musza ten kasztanowy kontent robic i szukac kontrowersji tam gdzie jej nie ma byleby kliki sie zgadzaly. 

Wiadomo, że skin> p2w i rozumiem, ale z jednej strony wolałbym żeby nie było, bo jakby nie patrząc nachalnie wprowadzają to do gier single(tak D4 to nie jest single), gdzie płacimy za grę, a nie jakieś f2p. Choć z drugiej strony jestem tego zdania, że niech sobie będzie, nie zamierzam czy nie muszę tego kupować, więc do tego i tak podchodzę "pal licho".
Kiedyś chciałem grać w WoW'a ale abonament mnie zniechęcił, nawet kupiłem cyfrowo grę z dostępem do 30dni, a wykorzystałem z 2tyg, dlatego nie chciałbym płacić za pełne 30dni, bo nie wiem, kiedy nie będę mógł grać itp, a uważam, że zapłacona kasa przepada jak nie gram- czuję wtedy taki przymus grania, a raz zapłacę jak w przypadku D4 i mogę grać dziś, jutro, za tydzień, nie przepadnie mi okres za który zapłaciłem a nie gram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, RozQ napisał:

A sprawdziłeś czy zrobienie 3 aktu a później  drugiego robi jakiś problem z fabułą? Vs zrobię akt 2 a później 3?

Czy to tylko takie pitu pitu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zginę :D  Gra mnie wessała, najbliższe kilka dni będą ciężkie dla mojej rodziny ;) Klimat, muzyka, dungeony...dają radę. Nie patrzę w żadne buildy póki co, bawię się w błyskawice  + summony. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jest tu w pytę aktywności. Elegancko :)

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi