Wszystkim (opłaconym?) content creatorom, dla których MR > VR. I nie wiem kogo tu winić, Metę czy Apple. Niestety cała branża, chyba z racji FOMO, idzie w tym kierunku. Rozwalają mnie takie tytuły "The Best MR Game So Far". Tak jest z każdą minigierką MR jaka się pojawia. Gość w filmiku chyba milion razy użyl "so cool" serio? Only 10$ xD Zabawa na 5 minut. Trochę drogo.
Sam koncept MR mi się podoba i początkowo nawet byłem zainteresowany, ale 2 miesiące po premierze Q3 nadal nic mnie nie przekonuje, a na horyzoncie nie ma żadnej aplikacji/gry, która pokazywałaby sens istnienia MR. Chyba tylko Eleven Table Tennis na tym zyskuje (w końcu to symulator tenisa stołowego).
Ale nadal uważam, że Meta robi dużo dobrego dla VR i standalone VR się mimo wszystko rozwija. Kwestii prywatności i zbierania danych (dobrze, że pytają o zgodę) nie komentuję, bo chyba każdy wie na co się pisze kupując sprzęt za którym stoi FB. Ciągle sponsorują gry AAA VR, mają masę uznanych studiów deweloperskich, a już nawet taki słaby Q2 ma przebłyski i daje radę uciągnąć gry wygalające ponadprzeciętnie. Q3 po zakupie wszystkich wymaganych akcesoriów wydaje się być świetnym sprzętem do wszystkiego. No ale jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego . Przy następnej generacji będzie już tylko lepiej. Czekam na Q4 z Micro OLED. Obecnie nie nie mam zamiaru kupować czegokolwiek z LCD.
Zrobiłem undervolting mojej grafiki 4090 programem Msi Afterburner według sposobu Techmaniaca Link na całej krzywej napięcia. Problem polega na tym, że z każdym włączeniem komputera parametry krzywej się rozjeżdżają i muszę na nowo ustalać nowy profil bo stary nie chce się włączyć. Czy macie na to jakiś sposób bądź alternatywę dla Afterburnera?
Mój undervolting:
Taktowanie bez zmian: 2745 MHz
Napięcie 1050 -> 975 mV
Siemka, przychodzę z zapytaniem. Jaki intefejs byście polecili do Beyerdynamic dt 770 pro 250ohm? Budżecik to 400zł. Ogólnie stawiam na cena=jakość. Z góry dzięki!