Forum PCLab.pl: precesor do csgo - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

precesor do csgo

#1 Użytkownik jest niedostępny   help3r 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 04 Lis 19

Napisany 04 Listopad 2019 - 20:06

Witam, chciałbym zadać pare pytań, mam nadzieje, że będziecie w stanie mi pomóc.

Ps. Szukałem pare podobnych tematów ale żaden nie dawał mi odpowiedzi na moje pytania, mam nadzieję, ze to nie problem.

Parę lat temu złożyłem sobie PCta od zera, parę miesięcy temu upgradowałem kartę graficzną z gtx 950 na gtx 1060 6gb, oraz zmieniłem stare ramy na nowe ddr3 2600 (tak, wiem, że bez sensu było dokupować stare ramy, ale powiedzmy, że miałem bardzo dobrą okazję). Karta działała bez problemu, nawet zauważyłem poprawę, ale nic specjalnego. Jedynym problemem jaki miałem, to te ramy. Komputer przestawał działać, resetował się, aż po ostatnim bluescreenie zmieniłem na stare ramy (ddr3 1600), problem ustał. Z przyczyn rodzinnych po miesiącu przestałem grać i odstawiłem wszystko. Teraz w końcu mam trochę więcej czasu, więc chciałem od razu odświeżyć PCta, jako że gra na ciągłych skokach fpsów nie sprawiała ani trochę przyjemności. Na koniec mogę tylko dodać, że jedyne na czym mi zależy, to stałe 300+ fps. Jako, że dosyć dobrze mi szło, fajnie by było, jakby pecek podołał też steamowaniu.

Kończąc esej, pytanie które mam to jaki najlepiej kupić procesor, oraz czy odpowiedni procesor wyeliminuje problemy z RAMem? Zapomniałem dodać, budżet to jakieś 1000-1300 zł? Myślałem nad czymś typu: TO , lub TO

Mój zestaw:

Motherboard: ASUS Z170-A 1151
Karta graficzna: ASUS GTX 1060 6GB
CPU (stary): i5 6500 3.2 GHz
RAM: Stary 1600 ddr3, Nowy CORSAIR Vengeance pro series ddr3 2600MHz
Zasilacz 650w o ile się nie myle, powinno być ok?
Pamięć: 500gb HDD, 250GB SDD
System: Windows 7

Jak coś jeszcze potrzeba to dopisze, dzieki z góry!

Ten post był edytowany przez help3r dnia: 04 Listopad 2019 - 20:13


#2 Użytkownik jest niedostępny   Sasaki 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 156
  • Dołączył: Nd, 23 Gru 18

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:49

czy jestes pewny ze masz płyte z dopiskiem "A" ? moze jednak jest to Z170-P D3 bo jak czytam to ta płyta ma sloty ddr4
do tego gtx mozesz dac ten i5 9600k róznica bedzie i ramy tez powinny działac

#3 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 616
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 17 Listopad 2019 - 23:12

help3r @ na ASUS Z170-A nie zamontujesz i5 9600k ani 9500, musisz wymienić płytę gł na jakąś z370/390.

#4 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18591
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 18 Listopad 2019 - 14:49

Sprzedać obecną płytę, RAM i CPU i kupić tanią Z370 + używany I7 8700 + 2x8GB DDR4 3000/3200 MHZ.
Minimalny FPS poleci do góry przy 1060 GTX.

#5 Użytkownik jest niedostępny   brajan007 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1294
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 19 Listopad 2019 - 09:48

1060 spokojnie generuje 300fps + w fullhd. Ale jak mówimy faktycznie o 300 stałych FPS to trzeba i5 9600k+ OC + szybki ram, a najlepiej od razu i7 8700k/ i7 9700k.
Także koszta poza budzetem. Jak zadowoli cię stałe 250 klatek to kup i7 6700k na obecną płytę i kręć.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1929
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:48

Przeciez ten procesor bez problemu powinien sobie radzic? Zestawy duzo gorsze osiagami maja po 200fps jak nie lepiej

Ten post był edytowany przez Krauziak dnia: 19 Listopad 2019 - 17:49


#7 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18591
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 24 Listopad 2019 - 11:06

Za niskie Turbo w tym I5 do SC:GO.
Ta gra ewoluuje i coraz więcej tematów odnośnie niskich FPS na konfigach, które wcześniej miały lepsze FPS.

#8 Użytkownik jest niedostępny   lobudek 

  • Myśl samodzielnie
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3119
  • Dołączył: Pt, 02 Kwi 10

Napisany 02 Grudzień 2019 - 20:36

Zobacz postKrauziak, o 19 Listopad 2019 - 17:48, napisał(a):

Przeciez ten procesor bez problemu powinien sobie radzic? Zestawy duzo gorsze osiagami maja po 200fps jak nie lepiej

Swego czasu jak grałem (2015-16r) na i5 4460 i gtx950ti miałem spokojnie 250-300Fps na niskich i 1080p. Co więcej brata komp z i3 2100 i gts450 generował wtedy na niskich ustawieniach i 900p 140-200fps. Bardzo możliwe, że przez te 3 lata Valve zamiast poprawić optymalizację na siłę upiększa grę dodając beznadziejne mody, skiny i mapy i teraz tak to wygląda że zestawy które wtedy generowały 250fps teraz generują 150...

Ten post był edytowany przez lobudek dnia: 02 Grudzień 2019 - 20:37


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych