Forum PCLab.pl: Malo FPS - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Malo FPS Malo klatek w grze Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 05 Listopad 2019 - 13:47

Witam!
Ostatnio zakupilem gierke "anthem", a jej wymagania minimalne oraz rekomendowane to :
*Procesor: Intel Core i5-3570 3.4GHz lub AMD FX-6350.
*Karta graficzna: GeForce GTX 660 lub Radeon HD 7850.
*Pamięć RAM: 8 GB.
*System operacyjny: Windows 7 64 bitowy.
*Wolne miejsce na dysku: 55 GB.
*DirectX: wersja 11.

*Procesor: Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz lub AMD FX-8350.
*Karta graficzna: GeForce GTX 1060 3GB lub Radeon RX 480 4GB.
*Pamięć RAM: 16 GB.
*System operacyjny: Windows 10 64 bitowy.
*Wolne miejsce na dysku: 55 GB.
*DirectX: wersja 11.
A moj sprzet to:
i5 6500 3,2 ghz
16gb ram ddr4 2113 mhz
radeon r9 380 4GB nitro

wchodzac w menedzer zadan, zuzycie procesora wynosi prawie 100% pomimo prawie najnizszych ustawien

Ten post był edytowany przez JayQ dnia: 05 Listopad 2019 - 13:53


#2 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 05 Listopad 2019 - 13:56

A to nie jest tak ze ta gra jest cały czas rozwijana co za tym idzie jej wymagania stale się zwiększają?

I mało to znaczy ile?

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 05 Listopad 2019 - 14:03


#3 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:06

Graficznie prawdopodobnie w mniejszym stopniu niz gameplayu.
Przeczytalem nawet teraz 2 akutalizacje i opieraja sie na naprawianiu bledow oraz usprawnieniu gameplaya

#4 Użytkownik jest niedostępny   rabaczek13 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 166
  • Dołączył: Wed, 21 Paź 09

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:09

Jaką masz specyfikację na youtube widziałem że gra wymaga co najmniej i7 7700k rx 580 8gb gpu + mobo.
Aha kto się boi takiej konfiguracji to niema czego nawet gta v radzi sobie w ultra
CPU g4560
GPU rx580 8 GB
ram 8 GB

#5 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:15

Zobacz postJayQ, o 05 Listopad 2019 - 14:06, napisał(a):

Graficznie prawdopodobnie w mniejszym stopniu niz gameplayu.
Przeczytalem nawet teraz 2 akutalizacje i opieraja sie na naprawianiu bledow oraz usprawnieniu gameplaya

Ile tych klatek, ile to mało i w jakich ustawieniach?

Jak procesor leci na 100% to znaczy ze leci na full swoich możliwości a w zasadzie to ze nie wyrabia.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 05 Listopad 2019 - 14:16


#6 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:27

Nie moge wstawic obrazka ale to jest link do ustawien : https://www.google.c...=q3xKxpo-lVnv3M

Jakosc tekstur oraz filtrowanie tekstur mam na srednie reszta jest powylaczana i na najnizsze
klatki to 40-50 zaleznie od sytuacji

#7 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:32

No ale z tego co widzę po youtubie to całkiem normalny masz ten fps.

Tu masz przykład na takiej samej konfiguracji, gość ma inne ustawienie, między innymi jakość oświetlenia na niskich, u ciebie na wysokich, okluzja otocznie wyłączona, u Ciebie SSAO, antyaliasing wyłączony, u Ciebie TAA -dla tego chodzi mu trochę lepiej.

Anthem - Performance test with i5 6500 and r9 380 4GB

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 05 Listopad 2019 - 14:37


#8 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:41

Dziwne
Ustawienia mam na najnizszysz jak pisalem, tylko filtrowanie oraz tekstury na srednich a fps 40-50 oswietlenie tez najnizsze , a pomimo takich samych podzespolow jak na YT to fps nie osiaga 60 a roznica w ustawiniach jest w porownaniu do moich bardzo duza

#9 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:42

Na tym screenie co podałeś linka są inne ustawienia niż mówisz :/ A film na YT jest sprzed 8 miesięcy.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 05 Listopad 2019 - 14:43


#10 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:45

A te ustawienia co wyslalem to ustawienia pierwsze lepsze, ktore znalazlem na google grafice , ja mam wszystko na najnizszych

filmik racja jest z 8 miesiecy ale ustawienia mam niskie tylko te tekstury oraz ich filtrowanie na srednich, reszta jest LOW
ale i tak powinienem wyciagac chociaz te 60 fps

Ten post był edytowany przez JayQ dnia: 05 Listopad 2019 - 14:47


#11 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:46

Zobacz postJayQ, o 05 Listopad 2019 - 14:43, napisał(a):

A te ustawienia co wyslalem to ustawienia pierwsze lepsze, ktore znalazlem na google grafice , ja mam wszystko na najnizszych


To po cholerę wklejasz jakieś z ... ustawienia pierwsze lepsze, tu chodzi o twoje ustawienia a nie pierwsze z brzegu :/

Zobacz postJayQ, o 05 Listopad 2019 - 14:27, napisał(a):

Nie moge wstawic obrazka ale to jest link do ustawien : https://www.google.c...=q3xKxpo-lVnv3M


Obrazki wklejasz za pomocą opcji "wstaw obrazek" nad polem wpisywania tekstu.

Tak jak napisałem film jest sprzed 8 miesięcy, wymagania gry mogły się zmienić po jej aktualizacji i może ona teraz chodzić zupełnie inaczej.

Uruchom grę z włączonym afterburnerem i wklej screna z informacją o użyciu procesora, karty graficznej itd.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 05 Listopad 2019 - 14:49


#12 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:49

Dobra, dzieki za pomoc
po powrocie do domu dam takie same ustawenia jak na yt i dam znac

Dobra, odpale afterburna

Ten post był edytowany przez JayQ dnia: 05 Listopad 2019 - 14:54


#13 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4683
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 05 Listopad 2019 - 14:58

Zobacz postJayQ, o 05 Listopad 2019 - 14:49, napisał(a):

Dobra, dzieki za pomoc
po powrocie do domu dam takie same ustawenia jak na yt i dam znac

Dobra, odpale afterburna

Na forum Mój link znalazłem takie info:

Cytuj

I have an R9 380 4GB, 16GB of ram, i5 4590. I was getting about 38-50 on medium. Then I lowered it to low and started getting 43-55. Hopefully the optimization gets better so I can play the game on medium-high settings.


Więc wszystko by się zgadzało.

#14 Użytkownik jest niedostępny   JayQ 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 05 Lis 19

Napisany 06 Listopad 2019 - 11:09

Gosc pisze z tego redita ,ze z kazda aktualizacja, gra sie optymalizuje i moze na wyzszych grac, no spoko. Tylko, ze ja z lepszym prockiem mam 30 fps w walkach. Krótko mówiąc, zmienilem ustawienia jak gość na YT i nic sie nie zmienilo, fpsy te same w danych lokalizacjach np. w miescie spadały do 30 tak samo na wyzszych do 30.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3780
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 06 Listopad 2019 - 11:17

Zobacz postJayQ, o 06 Listopad 2019 - 11:09, napisał(a):

Gosc pisze z tego redita ,ze z kazda aktualizacja, gra sie optymalizuje i moze na wyzszych grac, no spoko. Tylko, ze ja z lepszym prockiem mam 30 fps w walkach. Krótko mówiąc, zmienilem ustawienia jak gość na YT i nic sie nie zmienilo, fpsy te same w danych lokalizacjach np. w miescie spadały do 30 tak samo na wyzszych do 30.


To chyba ten gość ma uszkodzony mózg i nie można go słuchać.

Za słaby komp.

Karta max do ustawień LOW, CPU się dławi.

Ustaw najniższe możliwe i graj, nic nie poradzisz.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3181
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 06 Listopad 2019 - 15:40

Anthem jest gra bardzo slabo zoptymalizowana poprostu i ma wysokie wymagania

#17 Użytkownik jest niedostępny   cepek6 

  • Kraśnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 858
  • Dołączył: Pt, 18 Kwi 08

Napisany 06 Listopad 2019 - 18:20

Nie przejmuj się,zagraj w inną grę :D

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych