Forum PCLab.pl: Nowy komputer zwiechy w grach - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nowy komputer zwiechy w grach Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   wolins 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Wed, 06 Lis 19

Napisany 06 Listopad 2019 - 23:09

Witam tak jak w tytule komputer po kilku czasem kilkudziesieciu min gry obraz sie zwiesza dzwiek zapetla i jedynie twardy reset pomaga (z przycisku zasilania ) bo przycisk reset nie reaguje lecz jest sprawny.
wykluczyłem zasilacz karte graficzna i dysk
Aktualnie mam :
cpu intel i5-9600k
plyta Asrock z390 Extreme 4
Ram DDR4 2 x 8 gb G.SKILL 16GB 3200MH
Gpu było gtx 1050ti dzis kupiłem RTX 2070 super
Zasilacz dziś kupiłem bequiet 11 700w gold80
dyski dzis kupilem ssd nvme 1tb + 1tb baracuda hdd

cpu płyta ram i hdd maja niecałe poł roku
cpu testowalem primem zero błedów całą noc chodzil
Ram testowałem mamtestem pierw razem w dualh i za pierwszym testem ktory trwal cala noc rano ukazal sie jeden error w tescie zero jedynkowym . Powtorzyłem test 2 razy i zero błedów pozniej po jednej kosci po 2 testy i znów zero błedów .nie ma znaczenia czy włączam profil XMP .
Jeszcze ciekawostka po wymianie monitora na miesiac był spokoj lecz zwiechy pozniej wrociły...
Czy to moze być płyta głowna ?? Prosze naprowadzcie mnie bo juz wariuje :<
wszystko na gwarancji i kupowane osobno tylko pytanie co oddać :<
A chciałbym sie cieszyc gra w coda rdr2 bf5 i cs go (we wszystkich grach wystepowały zwiechy) :<

#2 Użytkownik jest niedostępny   Angelomike91 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wed, 11 Wrz 19

Napisany 07 Listopad 2019 - 16:23

Hej miałem identyczny problem. U mnie też w nowym komputerze obraz się zawieszał i dźwięk freezował. Też pomagał tylko twardy reset. U mnie pomogło ustawienie napięcia procesora na sztywno. Mam i9700k i chyba nie działał stabilnie na mojej płycie na napięciu auto... :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   KaroloBC 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 395
  • Dołączył: Wed, 01 Lip 15

Napisany 08 Listopad 2019 - 15:54

masz najnowszy bios?

#4 Użytkownik jest niedostępny   wolins 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Wed, 06 Lis 19

Napisany 08 Listopad 2019 - 22:53

Bios najnowszy sterowniki też ,podejrzewam płytę głowną. Dzieje sie czasem tak że jak włączam komputer to po 3 sekundach zaczyna się resetować i tak w kółko jak by nie mógł ruszyć bios wtedy pomaga mi wyciągnięcie bateri i reset biosu i komputer dopala czasem za 2 razem . Raz było też tak że uruchomilem komputer ponownie A ten przy starcie zamiast logo asrock wywalil niebieski ekran i zwiecha wtedy pomoglo zwykle wyłączenie z zasilacza I ruszył . Wszystkie opisane sytuację zdarzają się rzadko ale się dzieją i coś ewidentnie jest nie tak. Temperatury w normie cpu max 75 stopni A grafika 79 w bardzo wymagających grach ale tak jak pisałem wcześniej na 1050 ti opisane freezy też występowały albo czy albo ram albo płyta. Procek wczoraj zostawiłem za 5h w occt na max obciążeniu i zero problemów.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych